Erkende campings

  • Campings met een ANWB score van 3 tot 4,5 sterren

Erkende campings

2 personen
5099 campings gevonden

ANWB erkende campings 

Ga je kamperen? Dan wil je er wel op kunnen vertrouwen dat je op een prettige camping terechtkomt. De juiste omgeving is immers essentieel om lekker te kunnen ontspannen... Maar hoe weet je nou of een camping goed bij jouw persoonlijke voorkeuren past? En of er de voorzieningen geboden worden waar jij in je vakantie graag van geniet? De beoordelingen van ANWB Camping bieden uitkomst! Wanneer je voor een erkende camping kiest, weet je namelijk zeker dat je een prettig en ontspannen verblijf te wachten staat.

Erkende campings van ANWB Camping

Erkende campings zijn campings die bij de onafhankelijke keuring van ANWB Camping 3 tot 4,5 sterren binnenhalen. Je weet dus zeker dat de ervaring van de beoordelaars overwegend positief was. Maar waar is deze beoordeling precies op gebaseerd? Het eindoordeel van een camping hangt af van vijf onderdelen: sanitair, terrein, zwemmen, recreatie en winkels. De eerste twee onderdelen bepalen 65% van de score, omdat uit onderzoek blijkt dat kampeerders deze punten extra belangrijk vinden. De andere onderdelen zijn dan samen goed voor 35%. Op de pagina van een camping kun je precies zien hoeveel sterren er voor ieder criterium gehaald zijn. Zo weet je zeker dat de camping goed scoort op de punten die jij belangrijk vindt.

Voorzieningen en recreatie

Omdat de erkende campings hoge scores behaald hebben, kun je erop vertrouwen dat er voldoende voorzieningen en recreatie aanwezig zijn. Zo beschikken de meeste van deze campings over mooie zwemfaciliteiten. Bovendien wordt er vaak animatie voor de kinderen aangeboden. Andere voorzieningen die meestal voorhanden zijn, zijn bijvoorbeeld wifi, een winkel en restaurant op de camping en wasmachines. Op sommige campings zijn ook extra luxueuze voorzieningen aanwezig. Denk bijvoorbeeld aan sportvelden, wellnesscentra of een discotheek. Dankzij de handige filters van ANWB Camping kun je specifiek zoeken naar de voorzieningen die jij op vakantie graag in de buurt hebt!

Breed aanbod campings

Hoewel alle erkende campings dus een verblijf van hoge kwaliteit bieden, zijn ze zeker niet allemaal hetzelfde! Binnen deze categorie vind je campings in alle soorten en maten. Zo zijn er heel kleine erkende campings, met maar enkele tientallen plaatsen, maar ook juist heel grote bedrijven waar het altijd gezellig druk is! Bovendien liggen de erkende campings in zeer gevarieerde omgevingen. Je vindt ze door heel Europa, aan het strand of juist in de bossen of bergen. Er is dus altijd wel een camping die alles biedt dat jij in een vakantie zoekt!