SVR Campings

  • Stichting Vrije Recreatie campings
  • Campings midden in de natuur

SVR Campings

Wissen
2 personen
83 campings gevonden

SVR campings: vier je vakantie in de natuur

Heb je er wel eens aan gedacht om te kamperen bij de boer? Dit is mogelijk op SVR campings in binnen- en buitenland. SVR staat voor Stichting Vrije Recreatie en betekent dat je op avontuur gaat bij de boer. Je verblijft op een minicamping en geniet met volle teugen van het plattelandsleven. Dit is een aantrekkelijke manier van kamperen voor jong en oud.

Waarom je kampeert bij de boer

Heb je een drukke periode achter de rug en wil je even op adem komen? Vertoef dan op een SVR camping in Nederland of ga de grens over. Een minicamping op de boerderij is een perfecte locatie om uit te rusten en energie op te doen. Je bent omringd door groen en tevens is er van alles te doen op en rondom de boerderij. Leuk voor jou en voor je kinderen! Bovendien is een boerderijcamping een laagdrempelige manier om het platteland te leren begrijpen.

Boerderijcamping in Nederland

In Nederland bevinden zich talloze SVR campings waar je samen met je gezin een aantal dagen doorbrengt. Verblijf bijvoorbeeld in Drenthe, dicht bij de hunebedden, of breng je vakantie door aan de kust in Zeeland. Reis je liever af naar Groningen? Dit behoort eveneens tot de mogelijkheden. Zelfs op de Waddeneilanden bevinden zich SVR campings waar je geniet van een fantastische plattelandsvakantie.

SVR campings in het buitenland

Kamperen bij de boer is ook een optie in het buitenland. In zowel België, Frankrijk als Duitsland bevinden zich diverse boerderijcampings. Je moet er iets verder voor rijden, maar je krijgt er ongelofelijk veel voor terug. Je verblijft in een landelijke en heuvelachtige omgeving en hebt vanaf je kampeerplek een schitterend uitzicht. Iedere SVR camping beschikt daarnaast over voldoende toiletten, wasgelegenheden, douches en elektriciteit.

Wat te doen op de boerderij?

Tijdens je vakantie op een SVR camping hoef je je geen seconde te vervelen. Help mee op de boerderij met het voeren van de dieren of ervaar het geluk van een dierengeboorte. Verblijf je op een minicamping met paarden? Wellicht is het mogelijk om een buitenrit te maken – ideaal voor een kennismaking met de omgeving. Voor kinderen is er ook van alles te doen op de boerderij, van sport en spel tot het maken van nieuwe vriendjes en vriendinnetjes.

Ontdek de meerwaarde van het boerenleven

Dankzij een verblijf op een van de SVR campings kijk je op geheel andere wijze naar het leven op de boerderij. Je komt bijvoorbeeld meer te weten over de verschillende producten die worden verbouwd of gekweekt. Neem gerust een kijkje in de streekwinkel op het kampeerterrein of vraag de boer of hij je een rondleiding wil geven. Daarnaast heeft hij ongetwijfeld de nodige tips over wat er te doen is in de directe omgeving van de boerderij.