Kamperen in Åland

6 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Kamperen in Åland

Alle 6 campings bekijken
  • Toeristische regio's

Kamperen in Åland

Gröna Udden Camping
Favorieten
Gröna Udden Camping

Åland

4.0Erg goed(4Recensies)

Dichtbij het strandBroodserviceShopping

Staanplaatsen (300)

Huuraccommodaties (19)

Feiten over camping

Aantal campings6
Beoordelingen van campings7
Gemiddelde beoordeling4.2

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

About Us

Het ANWB-team

Gröna Udden Camping
Gröna Udden Camping

De Åland-archipel tussen Zweden en Finland bestaat uit meer dan 6.700 eilanden. Het grootste deel van de bevolking woont op Fasta Åland. Deze eilandengroep is door verschillende bruggen met elkaar verbonden, waardoor het ideaal is voor een kampeertocht met de caravan. De Finse regio kent een groot aantal hoogtepunten, variërend van geocaching in de bezienswaardige stad Mariehamn tot het lange zandstrand in Degersand.

Bijzonderheden van kamperen in Åland

Dankzij een zeer gevarieerd landschap blijkt de vlakke archipel een prachtig fiets- en wandelparadijs. Bezoekers van Åland kunnen dichte bossen, historische bezienswaardigheden en verlaten kusten verwachten. Er zijn begeleide wandelingen beschikbaar, vooral in de zomer, maar de regio is ook gemakkelijk op eigen houtje te verkennen dankzij goed gemarkeerde routes. Veel campings in Åland liggen dicht bij de zee. Rotsachtige of fijne zandstranden, romantische baaien en ligweiden direct aan het water bieden voor alle zwemliefhebbers wat wils. Cultuurliefhebbers kunnen terecht op campings in een gebied met architectonische bezienswaardigheden, zoals Bomarsund met een 19e-eeuws fort.

Heenreis

De beste manier voor kampeerders om Åland te bereiken vanuit Duitsland is via Denemarken en Zweden. Hoewel de kortste route via het eiland Fehmarn loopt, geven sommigen de voorkeur aan de route via Jutland, omdat in het eerste geval twee keer een veerboot moet worden gebruikt. Qua reistijd maakt het echter weinig uit voor welke optie wordt gekozen. Als men via Jutland reist, neemt men de A7 richting Denemarken, die vanaf de grens overgaat in de E45. De E20 brengt hen vervolgens via Kopenhagen naar Helsingborg en de A4 tot vlak voor Stockholm. Ten slotte nemen ze de E18 naar de stad Kapellskär, vanwaar de veerboten oversteken naar Mariehamn op Åland.

Vanaf Hamburg leggen kampeerders minder dan 1300 km af op deze route. Bewoners uit Zuid-Duitsland, zoals München, leggen ongeveer 2.000 km af. Cultuurliefhebbers stoppen in grotere steden als Malmö, terwijl natuurliefhebbers bij het enorme Vätternmeer even de voeten kunnen strekken.

Bestemmingen op Åland

Op het eiland Kökar wachten ruïnes van een 15e-eeuws franciscanenklooster op kampeerders, terwijl Kobba Klintar indruk maakt met rustgevende stilte en een historisch loodsstation. Mariehamn en Eckerö daarentegen zijn met hun topinfrastructuur geschikte bestemmingen voor alle vakantiegangers.

Mariehamn

Mariehamn ligt op een smalle landtong en biedt talloze winkelmogelijkheden, restaurants, bars, musea en vrijetijdsactiviteiten. De stad van de duizend lindebomen nodigt uit tot een wandeling langs de strandpromenade aan de oostkust. Gezinnen worden aangetrokken door het eiland Lilla Holmen, dat ze vanuit het centrum in korte tijd kunnen bereiken. Naast een kindvriendelijk strand is er een piratenschip om op te klimmen, een drijvende steiger met vismogelijkheden, picknicktafels en nog veel meer.

Eckerö

In de gemeente Eckerö is het lange zandstrand bij Degersand leuk. Het ligt in een beschutte baai, wat vooral voor de jongsten een voordeel is. Ook het Smart Park is interessant voor vakantiegangers van alle leeftijden. De attracties variëren van adventure golf en Segway-ritjes tot een kinderboerderij. Eckerö trekt ook kampeerders met de Käringsund Game Safari. Hier zijn herten, lama's, wilde zwijnen, zwanen en struisvogels van dichtbij te zien. In de safariwinkel kunt u lokale producten kopen, zoals wildworsten en struisvogeleieren.

Activiteiten en excursies

Åland verwelkomt bezoekers met spannende excursiebestemmingen: Je kunt hier op schattenjacht gaan in een kasteel, of op een wandeltocht met een stop bij Leklandet playland.

Drie bezienswaardigheden op één plek

In het openluchtmuseum Jan Karlsgården komen vakantiegangers meer te weten over een typische Ålandse boerderij uit de 19e eeuw. Op het terrein staat ook de voormalige staatsgevangenis Vita Björn uit de 18e eeuw, die tegenwoordig ook als museum wordt beheerd. Op een steenworp afstand ligt kasteel Kastelholm, waarvan de bouw begon in de 14e eeuw. Het is het enige middeleeuwse kasteel in Åland. Bij een bezoek aan het kasteel staan diverse activiteiten op het programma, zoals een schattenjacht.

Wandelroutes met spannende stops

Vakantiegangers die graag door een historisch cultureel gebied wandelen, kiezen voor de route Bomarsund - Prästö. Hier komen ze langs een Russische telegraaf, een voormalig militair hospitaal en ongeveer 50 graven waar onder andere soldaten en krijgsgevangenen rusten. Op de wandelroute in Eckerö passeert u een jacht- en visserijmuseum, diverse cafés, het speellandschap Leklandet met attracties voor jong en oud, en een curlingcentrum. In de gemeente Saltvik op Fasta Åland kunnen natuurliefhebbers de hoogste berg, Orrdalsklint, van bijna 130 meter beklimmen.

Gastronomie

Veel reizigers verheugen zich op de soms bijzondere traditionele keuken van de regio tijdens het kamperen in Åland. Wat dacht u bijvoorbeeld van gebakken zeewier of een bosbessenbiertje? Niet alleen 's ochtends, maar ook 's avonds en als tussendoortje eet men graag Ålandpannenkoeken, de zogenaamde Ålandspannkaka. De lokale bevolking serveert deze meestal met slagroom en pruimencompote. De vleesgerechten zijn zeer gevarieerd: Onder andere gans, watervogels en zeehonden worden hier geserveerd.

Een aantal lokale producten - zoals de luchtgedroogde groene pepersalami en de bierworst - hebben op internationaal niveau prestigieuze prijzen gewonnen. Åland is ook beroemd om zijn heerlijke en bekroonde zuivelproducten. Handgemaakte roomboter en verse geitenkaas zijn slechts twee van de vele lekkernijen.

Beste reistijd

De hoogste temperaturen om te kamperen in Åland zijn in juli met maximaal 20 graden Celsius. Juni en augustus zijn ook aangenaam warm, met maxima tussen 17 en 19 graden Celsius. Vooral in juli en augustus trekken badgasten naar de regio, omdat het water in die periode rond de 17 graden Celsius meet.

De koelste periode is van december tot februari met een gemiddelde van -4 graden Celsius. Bij de vakantieplanning moet echter ook rekening worden gehouden met de neerslag. Februari staat te boek als de koudste en tegelijkertijd de droogste maand van het jaar. Augustus daarentegen heeft de meeste neerslag.