Kamperen in Italië

Vakantie in Italië

Culinaire toppers, glooiende landschappen, bekende meren en historische steden

De kampeerder vindt in Italië alles waar het vakantiehart sneller van gaat kloppen. Aan de kusten liggen standen te wachten op zonaanbidders, terwijl in het noorden de toppen van de Italiaanse Alpen bedekt zijn met eeuwige sneeuw. De glooiende heuvels van Toscane zijn bedekt met zonnebloemvelden. Geen wonder dat dit gebied geliefd is onder fotografen. Door het gevarieerde landschap lopen veel wandel- en fietsroutes.

De bekende meren in het noorden, zoals het Lago Maggiore, het Gardameer en het Comomeer, zijn al jaren populair bij vakantiegangers. Dat is niet vreemd: het water is helder, de omliggende plaatsen zijn aantrekkelijk en de omgeving is prachtig.

Het zuiden van Italië is vrij onontdekt en authentiek. Regio’s als Calabrië en Apulië hebben prachtige kusten met rustige stranden en pittoreske dorpen waar de tijd heeft stilgestaan. Natuurlijk geniet je tijdens je vakantie ook van de welbekende Italiaanse keuken. Van pizza’s en pasta’s tot risotto en de wijnen uit chianti.

Historisch erfgoed

In Italië struikel je bijna over historisch erfgoed. Dit is het land waar de renaissance geboren is. Paleizen, kerken en basilieken zijn dan ook veelal rijkelijk versierd. Bezienswaardigheden vind je ook nog uit de tijd van de Romeinen: van het Colosseum in Rome tot de ruïnes van Pompeii. Bekijk de alom bekende scheve toren van Pisa, of verken Venetië met zijn grachten en bruggen per gondel. Er is zoveel moois te zien in Italië.

Bezoek maar eens de Sint Pieter kerk in Rome, het schilderwerk van het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci in Milaan, of het Piazza del Campo plein in Siena. En dan is er ook nog Florence, waar meesters als Leonardo da Vinci en Michelangelo geboren werden. Dit is de stad die pronkt met zijn Ponte Vecchio (oude brug) en het Palazzo Vecchio (tegenwoordig het stadhuis, maar vroeger een paleis) waarvan de paleiskamers werden gedecoreerd door onder andere Michelangelo.

De populairste campings in Italië

Ook nog te ontdekken in Italië:

 • De marmergroeven van Carrara

  Hier zocht Michelangelo persoonlijk het marmer uit voor zijn beelden. Maak een wandeling door de nu zo bekende marmergroeven en bezoek Cava Museo a Fantiscritti voor alle achtergrondinformatie.

 • Il Palazzo Ducale

  Dit paleis behoort tot de mooiste van Italië. De vertrekken zijn gemeubileerd en rijkelijk gedecoreerd.

 • Etna

  Deze 3000 meter hoge vulkaan ligt op het eiland Sicilië. Een bezoek aan het observatorium is letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt.

 • Ravello

  Een parel van een plaats aan de Amalfikust. De ligging, in een baai en hoog bovenop de rosten, draagt bij aan de schoonheid van deze plaats, die een inspiratie was voor de Duitse componist Richard Wagner.

 • Matera

  Deze stad in het zuiden van Italië heeft tientallen kerken en veel woningen, ook wel Sassi genoemd, die uitgehouwen zijn uit de rotsen.

Keuzestress?

Op zoek naar de perfecte camping in Italie? We helpen je graag op weg met de Kamperen Keuzehulp! Zo weet je zeker dat je een camping vindt die aan al jouw wensen voldoet, zónder keuzestress.

Naar de keuzehulp

Shop alles voor je kampeervakantie naar Italië bij ANWB

Bekijk alle verplichte automaterialen en alles voor op de camping in Italië in de webshop van ANWB.