Kamperen in Karinthië

Vakantie in Karinthië

Watersporten in de bergen

De meest zuidelijke staat van Oostenrijk herbergt brede meren, heerlijk om ’s zomers wat verkoeling op te zoeken.

Waterpret en uitstapjes

Karinthië is een perfecte bestemming als je op zoek bent naar die unieke combinatie van bergen en waterpret, want hier vind je de warmste en grootste meren van het land. De Millstätter See met zijn terrasjes en winkels is leuk als je van wat vertier houdt, rustzoekers wijken uit naar St. Georgen aan de Längsee. Watersporters kunnen hun lol op in Seeboden, een van de drukste plaatsjes van Karinthië. Naast de faciliteiten voor watersporters vind je er ook een visserijmuseum en een aquarium. Gmünd is een leuk middeleeuws stadje met volledig intacte stadsmuren uit de 13de eeuw. Ook vind je er een indrukwekkende burcht.

Karinthië met kinderen

Houd je wel van kastelen, dan mag je de imposante burcht Hochosterwitz niet missen: dit is een van de meest indrukwekkende middeleeuwse vestingen van het hele land. Leuk voor kinderen is een rondleiding door het park Affenberg in Landskron. Apen leven hier in de vrije natuur. Wil je de kleintjes verleiden tot een wandeling? Volg dan de Märchenwandermeile in Babydorf Trebesing, een 3 kilometer lange sprookjeswandeling door een sprookjesbos. Onderweg kom je over een lange hangbrug en je ziet ook allerlei dieren. Oudere kinderen doe je een plezier met de Nocky Flitzer op de Turracher Höhe, een spannende rodelbaan die vanaf de berg helemaal het dal in leidt.

De mooiste wandelgebieden van Karinthië

 • Raggaschlucht

  Bij het plaatsje Flattach vind je de Raggakloof. Hier heeft het water in de loop van duizenden jaren een indrukwekkend ravijn uitgeslepen. Een wandelpad met smalle bruggetjes leidt je er doorheen.

 • Nationaal park Nockberge

  Rustige akkers, groene bergen, diepblauwe meren en prachtige bloemen als de alpenroos: dit is een heerlijk wandelgebied. Volg een van vele gemarkeerde routes of ga mee met een gids.

 • Nationaal park Hohe Tauern

  Rond de Grossglockner vind je nog echt ongerepte natuur: de grootste gletsjer van de oostelijke Alpen, maar ook talrijke bergmeren. In Mallnitz ligt een bezoekerscentrum.

 • Metnitzdal

  Houd je van authentieke dorpjes, dan is dit stille, lieflijke dal een aanrader. Rondom vind je bossen en glooiende bergkammen.

 • Maltatal

  Gevarieerde landschappen, tal van watervallen en prachtige vergezichten: het Maltatal is een echt wandelparadijs. Vlakbij vind je de 200 meter hoge Malta-stuw, de hoogste stuwdam van Oostenrijk.