Lærkelunden Camping
Denemarken / Zuid-Jutland en Funen / Sonderbørg
(22Recensies)
Erg goed10% vroegboekkorting
Boek nu-
-
14.400+ campings
196.700+ beoordelingen
Actueel & betrouwbaar
Geïnspecteerd door ANWB
Aantal campings | 17 |
---|---|
Beoordelingen van campings | 93 |
Gemiddelde beoordeling | 4.3 |
Omgeven door een prachtig natuurlandschap ligt het plaatsje Sonderburg in Zuid-Denemarken dicht bij de grens met Duitsland. Kamperen met het hele gezin en de hond is een genot aan deze bosrijke Oostzeekust. Schitterende kastelen, pittoreske dorpjes, oude terpen, maar ook badstranden, jachthavens en de charmante oude stad Sonderburg nodigen uit tot ontspanning en bezoek.
Sonderburg is een in tweeën gedeelde stad. De campings in Sonderburg liggen in de gemeente Sonderburg en op het eiland Alsen, maar ook in de directe omgeving van de stad. Het kleine Deense stadje ligt aan de Flensburg Fjord op het schiereiland Kimbria en deels direct aan het eiland Alsen. Het oostelijke deel met de oude stad wordt gescheiden door Alsensund. De nabijheid van de stad maakt kamperen in Sonderburg zo aantrekkelijk. De regio biedt ook fantastische natuurbelevenissen, niet ver van de camping in Sonderburg. Er wacht de kampeerder een gevarieerd landschap met fijne zandstranden, wildromantische kliffen, schaduwrijke bossen en een rijke dieren- en plantenwereld. Ook vissers en golfers komen hier aan hun trekken. Maar bovenal zijn er uitgestippelde wandelroutes tussen bos en zee.
De reis naar Sonderburg wordt vanuit Hamburg per camper of caravan afgelegd via de A7 naar Flensburg. De totale afstand van Hamburg naar Sonderburg bedraagt 203 km. Als u vanuit het zuiden van Duitsland reist, is de verzorgingsplaats Hüttener Berge in het gelijknamige natuurpark een goede plek om te stoppen. Er is ook een speeltuin voor kinderen en een hondenpark. De laatste mogelijkheid om goedkoop te tanken is bij het tankstation in het Scandinavisch Park bij Flensburg. Verlaat hiervoor de snelweg bij de afslag Flensburg en volg de borden naar Scandinavian Park. Vanaf Flensburg, of beter gezegd vanaf de grensovergang bij Harrislee, gaat de A7 naadloos verder als de E45. Bij Kliplev gaat u over op de E8. Dit is een primaire route die is omgebouwd tot snelweg, ook bekend als Sonderborgmotorvejen. Hij leidt rechtstreeks naar Sonderborg en de camping.
Prachtige kastelen en rustige wandelpaden, maar ook activiteiten als golf, paardrijden en zwemmen zijn in trek bij actieve vakantiegangers, cultuurliefhebbers en rustzoekers.
De eerste kwaliteitswandelroute van Denemarken, de Gendarmes' Trail, loopt van Südalsen door het Sonderskovenbos en Sonderburg naar Düppel, Broagerland en Gravenstein en via Kollund naar de Duitse grens. Hier patrouilleerden vroeger de gendarmes. De route voert door een zeer gevarieerde en schilderachtige omgeving, maar er zijn andere, kortere routes in de regio voor wandelliefhebbers, zoals het Nydampad of het 3 km lange klinkerpad langs het water. Een uitzichtpunt wordt bereikt na 4,5 km door bos, weiden en velden op het wandelpad bij Tandslet.
Kasteel Augustenburg is een van de indrukwekkendste barokke kastelen van Denemarken. De slotkerk met zijn marmeren vloer, uitbundige stucdecoraties en bladgoudornamenten toont de rijkdom van die tijd. In het uitgestrekte park is een van de grootste beeldenroutes van Denemarken te zien. Kasteel Gravenstein is de zomerresidentie van de Deense koninklijke familie. Het was oorspronkelijk een jachtslot uit de 16e eeuw en werd Grauenstein genoemd. De beroemde Gravenstein-appels komen hier vandaan. Het kasteelpark is een van de mooiste van Noord-Europa en kan worden bezocht.
Zuid-Jutland met de regio Sonderburg is een culinair paradijs voor fijnproevers. Enerzijds zijn er veel verse producten van lokale boerderijen te ontdekken voor de campingkeuken, anderzijds serveren plattelandsherbergen en cafés specialiteiten uit de regio. Kwelderlammeren en -runderen zijn typisch voor Zuid-Jutland. Het vlees van de dieren is bijzonder pittig omdat ze aan de westkust lange tijd buiten grazen en aan de zoute zeelucht worden blootgesteld. Gerookte worst uit Zuid-Jutland, die volgens een oude traditie wordt gemaakt, is een specialiteit. Maar bovenal staat de grensstreek bekend om zijn Jutse koffietafel, met wel 20 verschillende soorten gebak. Een andere specialiteit en een geliefd souvenir is de honingtaart uit Christiansfeld. Ook het romige Deense ijs in de grote wafelhoorns is legendarisch.
De beste tijd voor een kampeervakantie met het hele gezin is de zomer, wanneer de Baltische Zee meer dan 20 graden Celsius registreert en ideaal is voor kinderen om te zwemmen. De kleinste gasten kunnen graven en spetteren op de ondiepe stranden. Vanaf het late voorjaar, wanneer het kampeerseizoen begint, lonken rustige wandelpaden, fietstochten of paardrijden op het eiland Alsen. Vooral in de lente- en herfstmaanden is de zilte lucht aan de getijdenkust het meest intens en zorgt voor frisheid en vitaliteit. In de zomermaanden komt de temperatuur zelden boven de 30 graden Celsius. Met een gemiddelde van 20 graden Celsius in het warme seizoen is een kampeervakantie aan de Deense Oostzee een welkome verfrissing in de zomer.