HanseCamping Bremen
Duitsland / Bremen
(27Recensies)
Goed-
-
14.400+ campings
196.700+ beoordelingen
Actueel & betrouwbaar
Geïnspecteerd door ANWB
Van natuurcamping tot camping voor golfers, Bremen biedt een breed scala aan mogelijkheden. Gasten kunnen zich verheugen op droomlandschappen met weilanden, bossen en waterpartijen. Na een stevig ontbijt, wat dacht u van een fietstocht naar het stadscentrum? Daar wachten architectonische en culturele bezienswaardigheden op de bezoekers. Bovendien bieden de pubs heerlijke verfrissingen met de hartige gerechten van de regio.
De campings in en rond Bremen liggen meestal in een idyllisch landschap, vaak zelfs dicht bij de rivier de Weser. Ook het stadscentrum met zijn culturele hoogtepunten is na een korte rit gemakkelijk te bereiken. Vakantiegangers kunnen zich verheugen op een goede selectie van verschillende campings. Er zijn eenvoudige voorzieningen met plaatsen voor campers en caravans, maar ook comfortabele campings met WLAN, speeltuinen, een zwembad en sportfaciliteiten. Bestemmingen zijn onder andere Hanse Camping Bremen aan het Stadtwaldmeer, camping Rechtenfleth bij Sandstedt, Campingpark Syke, camping Juliusplate of Knaus Campingpark Oyten in en rond de Hanzestad.
Zelfcateraars kunnen hun steaks en worsten op de barbecueplaatsen of in de campingkeukens bakken. Voor boodschappen kunt u terecht in de nabijgelegen winkels of op de weekmarkten in de regio. Sommige campings laten ook goed opgevoede honden toe, mits ze van tevoren worden aangemeld.
Uit welke richting vakantiegangers ook komen om in Bremen te kamperen, het is gemakkelijk om er te komen. De snelweg A27 Cuxhaven-Bremerhaven-Hanover en ook de snelweg A1 Hamburg-Osnabrück-Rheinland komen bij het knooppunt Bremer Kreuz samen. Om het stadscentrum te bereiken, kunnen bezoekers het beste de afslag Messe und Congress Centrum Bremen nemen of, op de A27, de afslagen Bremen Vahr en Bremen Universität.
De dichtstbijzijnde grote steden zijn Hannover en Hamburg, beide op ongeveer 130 km afstand. Gasten uit Berlijn reizen ongeveer 400 km en uit Frankfurt am Main ongeveer 450 km. Vakantiegangers uit het zuiden van Duitsland hebben de langste reis en reizen ongeveer 750 km vanuit bijvoorbeeld München. Vooral in het vakantieseizoen moet rekening worden gehouden met grote verkeersdrukte en files. Automobilisten moeten voldoende tijd en voldoende pauzes inplannen.
Wie door de stad rijdt, wordt begeleid door een modern geleidingssysteem. Let op de lage-emissiezone in het centrum, waarvoor een passende sticker nodig is. Vakantiegangers die alleen door de lage-emissiezone rijden om bij hun camping te komen, hebben de sticker niet nodig als zij een bevestiging van de accommodatie bij zich hebben.
In Bremen is van alles te doen dankzij het historische verleden, de uitgestrekte groene ruimten en voorzieningen als het Beschermingscentrum voor Papegaaien, de Oase in het Weserpark, de kartbaan en het badhuis.
Liefhebbers van stadsfietsen vinden in Bremen uitstekende mogelijkheden. Mooie tochten leiden door de groene idylle van het plaatselijke recreatiegebied Blockland en langs de Wümme. Daarnaast is het Bürgerpark met het aangrenzende stadsbos een verleidelijke plek voor een ommetje. Tijdens een pauze kunt u de dieren in de verblijven observeren.
Wie na een lange fietstocht of sightseeing door de stad zin heeft om te ontspannen, moet een bezoek brengen aan het badhuis bij het centraal station. Daar kunnen gasten zich laten verwennen met een oosterse zeepbeurt in de hamam, een saunasessie of diverse massages.
De fascinerende stad aan de Nords ligt op ongeveer 65 km van Bremen. Volwassenen en kinderen ontdekken er de spannende bezienswaardigheden, zoals het Duitse Scheepvaartmuseum, de Zoo am Meer of de onderzeeër Wilhelm Bauer. Ook het Klimahaus Bremerhaven 8° Ost is een bezoek waard.
De typische Bremer keuken is hartig en smakelijk. Een klassieker op het menu is Kohl und Pinkel (kool en spelt), een gerecht van gerookt varkensvlees, pancetta en boerenkool. Labskaus is ook een populair gerecht in Noord-Duitsland. Dit is een mix van aardappelen, gezouten vlees en bieten, vaak geserveerd met rolmops, gebakken ei en augurken. Andere Hanseatische lekkernijen zijn ragout van poussins, Noordzeegarnalen en de Grützwurst Bremer Knipp.
De zoetekauwen verheugen zich op het met suiker, kaneel en boter geroosterde Bremer koffiebrood bij hun warme drankje. Ook de stollenachtige Klaben zijn populair bij zoetekauwen. De Bremer Kluten zijn gemaakt van pepermuntfondant met een laagje chocolade en zijn goede souvenirs.
De zon schijnt in Bremen vaak al in april en de thermometer klimt naar 14 graden Celsius. Vanaf juni wordt de grens van 20 graden meestal regelmatig gekraakt en is de lucht vaak helderblauw. Ideale omstandigheden voor sightseeing, fietstochten of een kanotocht in Bockland. De warmste maanden zijn juli en augustus. Dan wordt het gemiddeld 23 graden Celsius. Regen valt slechts zeer zelden.
Ook in de herfst is het weer in de Hanzestad prima. In september kan het gemakkelijk 19 graden worden en ook oktober is met maximaal 14 graden een goede tijd voor een kampeervakantie. In november en december zijn de gemiddelde temperaturen respectievelijk zeven en drie graden. De koudste maanden zijn januari en februari.