Kiviranna Holiday Home
Estland
(1Recensie)
Erg goed-
-
14.400+ campings
196.700+ beoordelingen
Actueel & betrouwbaar
Geïnspecteerd door ANWB
Aantal campings | 31 |
---|---|
Beoordelingen van campings | 38 |
Gemiddelde beoordeling | 4.0 |
Kamperen in Estland - dat betekent schijnbaar eindeloze Baltische stranden, idyllische heidevelden en veel ongerepte natuur. Ongeveer de helft van het noordelijkste land in de Baltische regio is bedekt met bossen, en meer dan 2.000 eilanden bezaaien de Estse kust. In talrijke nationale parken kunt u zich onderdompelen in een wilde, afgelegen wereld. Naast ongerepte landschappen zijn er ook gezellige dorpjes en boeiende steden als het groene Tartu en de bruisende hoofdstad Tallinn te ontdekken. Estland is ideaal voor gezinnen en natuurliefhebbers.
De meeste campings in Estland liggen in het noorden en westen van de Oostzeerepubliek. Naast campings op landgoederen en natuurcampings met open haarden zijn er ook campings met een goede infrastructuur. U kunt genieten van comfort en veel rust niet ver van het Scandinavisch aandoende centrum van Tallinn, maar ook in het pittoreske kuuroord Haapsalu en op de campings van Pärnu, de zogenaamde zomerhoofdstad van Estland.
U kunt uw huis op wielen ook parkeren op sommige Estse eilanden, bijvoorbeeld in een oude appelboomgaard op Muhu of op een camping omgeven door dennenbomen en zandduinen bij Kuressaare op het eiland Saaremaa. In het zuiden van Estland lonkt het rustige Peipusmeer, en ten westen daarvan de weidecamping Kirivanna, met een eigen strandsauna aan de oever van het Võrtsjärv-meer.
Voor wie met een caravan of camper naar Estland reist, is de reis vaak de bestemming. Berlijn en Tallinn liggen op iets minder dan 1500 km van elkaar. De zuivere route over land voert door Polen via Warschau, Kaunas in Litouwen en de Letse hoofdstad Riga naar de Lets-Estlandse grensovergang bij Ikel/Haynasch, niet ver van de havenstad Ainaži. Vanaf daar gaat de nationale weg Põhimaantee 4, als onderdeel van de Europese weg E67 ook bekend als Via Baltica, verder naar het noorden. Er is geen directe veerverbinding tussen Duitsland en Estland. Vanuit de badplaats Travemünde in Sleeswijk-Holstein kunt u echter in ongeveer 29 uur per veerboot naar de Finse hoofdstad Helsinki reizen en vandaar naar het 80 km verderop gelegen Tallinn. U kunt ook de veerboot nemen van Rostock naar Ventspils in Letland en dan de Autoceļš A10 nemen naar Riga, overstappen op de E67 en Pärnu bereiken in het westen van Estland. Houd er na aankomst rekening mee dat je in Estland ook overdag altijd met gedimde koplampen rijdt, dat groen knipperende verkeerslichten overeenkomen met het Duitse geel en dat je zowel in de vroege ochtenduren als 's avonds rekening moet houden met wildplassen.
De natuurlijke landschappen van Estland, gekenmerkt door hun sobere schoonheid, nodigen uit tot wandelen - te voet, op de fiets of in een kano. Puur cultureel genot wacht in de steden.
In het noorden van Estland is het Nationaal Park Lahemaa, bekend om zijn oerbossen en het hoogveen van Viru, een waar wandelparadijs. Om dieren te observeren gaat u ten zuiden van het park naar het natuurreservaat Kõrvemaa, waar elanden, lynxen en zelfs bruine beren leven. De Ontika kliffen en de Valaste waterval zijn ook het verkennen waard, terwijl u in het uiterste oosten van het land het monumentale Hermann's Fort in Narva kunt bezoeken. Een uitgebreide wandeling door de voormalige Hanzestad Tallinn, die zich presenteert als levendig en nonchalant Scandinavisch, is een must. De mooi opgeknapte middeleeuwse oude stad en de levendige culturele scène van de Estse metropool zijn een lust voor het oog.
Zacht glooiende heuvels, diepblauwe meren en dromerige dorpjes kenmerken het zuiden van Estland. In de oostelijke regio Setumaa kunt u zich onderdompelen in het plattelandsleven van de etnische minderheid van de Setukkers, die beroemd zijn om hun uitgebreide traditionele klederdracht en een zangkunst die bekend staat als Leelo. Na een kanotocht in het nationaal park Soomaa kunt u naar de indrukwekkende kasteelruïnes van Viljandi, het toneel van zomerse muziekfestivals en middeleeuwse markten. Museumliefhebbers worden aangetrokken door Tartu, de oudste universiteitsstad van Noord-Europa met veel jonge flair.
Estland wordt gekenmerkt door een koel, gematigd, continentaal klimaat. Het dunbevolkte land wordt in het noorden en westen omringd door de Oostzee, waardoor maritieme invloeden ook het weer bepalen. De winters zijn lang, beginnen meestal eind oktober en gaan gepaard met soms bittere kou en een dik pak sneeuw, vooral in het binnenland. De lente breekt aan rond eind mei. De natuur lijkt dan te exploderen. Van begin juni tot half juli wordt het nauwelijks donker, zodat het leven op straat pulseert en er tot ver in de witte nachten van buitenactiviteiten kan worden genoten. De beste reistijd is van mei tot september, met gemiddelde luchttemperaturen van 20 graden Celsius en gemiddelde watertemperaturen van 16 graden Celsius in de hoogzomer.