Kamperen in Saint-Jean-de-Luz

10 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Kamperen in Saint-Jean-de-Luz

Geselecteerde Campings

Camping Atlantica - Ciela Village
Favorieten
Camping Atlantica - Ciela Village

Frankrijk / Nouvelle-aquitaine / Saint-Jean-de-Luz

ANWB Camping LogoInspectie

3.9Goed(387Recensies)

Alle 10 campings bekijken
  • Inspiratie

Kamperen in Saint-Jean-de-Luz

Direct boekbaar
Camping Merko Lacarra
Favorieten
CKE discount
Camping Merko Lacarra

Frankrijk / Nouvelle-aquitaine / Saint-Jean-de-Luz

ANWB Camping LogoInspectie

3.0(2Recensies)

Honden toegestaanRestaurantBroodservice

Staanplaatsen (92)

Huuraccommodaties (27)

Alle 10 Campings
Alle 10 Campings

Feiten over camping

Aantal campings10
Beoordelingen van campings405
Gemiddelde beoordeling3.7

Populaire campings

1
Camping Atlantica - Ciela Village
Ciela Village Camping Atlantica in Frans Baskenland De kustplaats Saint-Jean-de-Luz ligt midden in Frans Baskenland, aan de Atlantische kust richting Spanje. Ciela Village Camping Atlantica ligt in d… Camping profielpagina

Kamperen met kinderen in Nouvelle Aquitaine

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

About Us

Het ANWB-team

Camping Merko Lacarra
Camping Merko Lacarra

In het pittoreske havenstadje begint de dag op de camping aan zee met een uitgebreid ontbijt. Fris gesterkt duiken de eerste gasten in de vroege ochtenduren met hun surfplank de zee in. Wie naar de regio komt om te kamperen met een hond, maakt misschien liever een wandeling in de oude stad. Golfers kunnen zich verheugen op twee eersteklas banen. s Avonds wordt het geluk op de proef gesteld in het casino.

Bijzonderheden van de camping in Saint-Jean-de-Luz

Veel campings in Saint-Jean-de-Luz liggen aan zee. Sommige bieden zwemmers zelfs directe toegang tot het strand. Vooral surfers en watersporters voelen zich thuis op de Atlantische Oceaan, maar dankzij de dam, die Napoleon met een speciale betonconstructie heeft helpen maken, is de baai beschermd tegen hoge golven. Gezinnen met kinderen gaan dus ook graag kamperen in Saint-Jean-de-Luz.

De mooiste tijd van het jaar wordt gebruikt voor bezichtigingen, wandelingen en fietstochten. Het is niet ver van de campings naar de kerk waar de Zonnekoning trouwde of naar de andere bezienswaardigheden van de streek. De campings bieden zowel ruime staanplaatsen als stacaravans of bungalows te huur aan.

Routebeschrijving

Welke route de vakantiegangers nemen op weg naar de camping in Saint-Jean-de-Luz hangt af van de individuele smaak en de plaats van vertrek. Vanuit het noorden en midden van Duitsland bereiken bijna alle kampeerders hun bestemming via Orléans, Poitiers en Bordeaux. Na Orléans kunnen zij ervoor kiezen om via Luik of Reims naar Parijs te reizen.

Een snelweg leidt ook van Metz of Saarbrücken naar Orléans. Gasten uit het zuiden reizen via Fribourg of Bern, Genève en Lyon naar Combronde en vandaar via de snelweg A89 naar Bordeaux en tenslotte Saint-Jean-de-Luz.

De afstanden zijn bijvoorbeeld 1.910 km vanaf Berlijn, ongeveer 1.280 km vanaf Keulen en ongeveer 1.530 km vanaf München. Zwaar verkeer en files zijn te verwachten, vooral tijdens het hoogseizoen. Het is daarom de moeite waard om een langere tussenstop te plannen - indien mogelijk met een overnachting.

Weg van de snelwegen biedt Frankrijk betoverende dorpen en schilderachtige landschappen. Dankzij het ruime aanbod aan kampeermogelijkheden kunnen vakantiegangers hun favoriete regio kiezen voor de overnachting op weg naar en van hun bestemming. Het is belangrijk om tijdig een staanplaats voor uw camper of caravan te reserveren, vooral tijdens de zomervakantie.

Top 5 bezienswaardigheden

  • Saint-Jean-Baptiste kerk: Dit is waar de Zonnekoning Lodewijk XIV ooit trouwde met de Infanta Maria Theresia van Spanje, waardoor de oorlog tussen beide landen eindigde.
  • Maison Louis XIV: Hier verbleef de Zonnekoning om de belangrijke huwelijksceremonie voor te bereiden.
  • Château d'Urtubie: Het kasteel dateert uit de 14e eeuw en ligt in een park van zes hectare. Tegenwoordig wordt het gebruikt als hotel.
  • Botanische tuin: Iets buiten de villawijk gelegen, verrukt deze met zeldzame bergbloemen en kruiden.
  • Ecomuseum van de Baskische traditie: Iedereen die geïnteresseerd is in de cultuur en geschiedenis van Baskenland zou hier een uitstapje moeten plannen.

Top 2 insider tips

  • Desserts: een wandeling door de straten van de oude stad doet uw hart sneller kloppen. De uitstallingen van de banketbakkers liggen vol met pastelkleurige macarons en heerlijke taarten, die ook een leuk souvenir zijn. Het zelfgemaakte ijs daarentegen moet ter plekke worden gegeten met uitzicht op zee.
  • Excursie naar Socoa: De kleine veerboot naar Socoa aan de westkant van de baai vertrekt direct vanaf de stadspier. Het kasteel daar, dat op een heuvel troont, is de moeite van het bekijken waard. U kunt de kust ook per kajak verkennen. Er is een kleine watersportaanbieder direct naast de steiger.

Activiteiten en excursies

Op de achtergrond van Saint-Jean-de-Luz rijzen de Pyreneeën de hemel in en opent de diepblauwe Atlantische Oceaan zich ervoor. Het voormalige vissersdorp is nu een trekpleister voor surfers uit de hele wereld en trekt ook golfers en cultuurliefhebbers aan.

Surfen en duiken

De zee en het strand zijn een grote trekpleister voor vakantiegangers in Saint-Jean-de-Luz. De laatste jaren en decennia is de kustplaats uitgegroeid tot een eldorado voor surfers. Surfers uit de hele wereld gebruiken de branding om hun evenwicht te oefenen. Maar er zijn ook andere activiteiten in en rond de Atlantische Oceaan. Kampeerders maken graag een tocht in een kajak of racen over het water op een jetski. Het rijke visleven fascineert duikers en snorkelaars.

De dichtstbijzijnde golfbaan is vlakbij

Naast het koele water biedt het platteland de gasten van Saint-Jean-de-Luz ook een aantal activiteiten. Zo zijn er voor de spelers de twee gerenommeerde golfbanen Golf de la Nivelle en Golf de Chantaco. De banen liggen op minder dan twee kilometer van het stadscentrum en bieden elk een baan met 18 holes.

Evenementen

Juni

  • Feest van de beschermheilige van de stad: Het Fête de la Saint-Jean wordt elk jaar gehouden ter ere van de beschermheilige van de stad. De deelnemers kleden zich in rood en zwart. Het uitgebreid opgezette spektakel met concerten, voorstellingen, optochten en een groot vuur duurt vijf dagen en vindt altijd plaats rond 24 juni. De belangrijkste locatie voor de festiviteiten is het Louis XIV-plein, met de Sint-Jan-Baptistekerk als decor voor de meeste optredens.

Juli

  • Tonijnfestival: Het Fête du Thon in Saint-Jean-de-Luz is een levendig en vrolijk evenement. Overal in de stad spelen straatmuzikanten hun favoriete deuntjes. Ook kunnen heerlijke tonijnspecialiteiten worden geproefd. Natuurlijk zijn er ook drankjes te koop.

Juli - augustus

  • Nacht van de Sardine: op een warme zomeravond in juli of augustus worden er naast de Jai-Alai ongeveer 200 tafels gedekt voor bezoekers. De gasten kunnen dan gezellig bij elkaar zitten, de heerlijke visspecialiteiten proeven en tegelijkertijd met enthousiasme naar de dans- en muziekoptredens kijken.

Oktober

  • Filmfestival: Begin oktober toont het internationale filmfestival van Saint-Jean-de-Luz verschillende bijdragen van opkomende regisseurs aan het geïnteresseerde publiek. Sinds 2014 vindt het evenement voornamelijk plaats in de bioscoop aan de Boulevard Victor Hugo 29.

Gastronomie

Door de ligging aan de Atlantische Oceaan worden vis en zeevruchten vaak gebruikt voor typische gerechten. Oesters, coquilles en mosselen en zelfs delicatessen als kaviaar staan op het menu van de plaatselijke bevolking. Klassieke gerechten zijn marmitako, een Baskische tonijnstoofpot, of Baskische vissoep met tomaat en paprika.

Ook vleesliefhebbers komen in Saint-Jean-de Luz aan hun trekken. U kunt uitstekende krokante eendenbouten bestellen of de boterachtige lamsagneau de pré-salé, afkomstig van de kwelderweiden van de Vendée.

Natuurlijk mag een lokale wijn - bijvoorbeeld uit de wijngebieden rond Bordeaux - niet ontbreken bij de maaltijd. Deze smaakt zowel goed bij het hoofdgerecht als bij een heerlijk dessert zoals de Gâteau Basque, een Baskische biscuit van korstdeeg met vanillepudding en amandelen.

Beste tijd om te reizen

Over het algemeen kunnen vakantiegangers zich verheugen op een mild en aangenaam klimaat wanneer ze kamperen in Saint-Jean-de-Luz. De gemiddelde jaartemperatuur bedraagt 14,1 graden Celsius. Zelfs in de koelere maanden tussen november en februari komt de thermometer slechts bij hoge uitzondering onder het vriespunt. In de koudste maand januari ligt de temperatuur bijvoorbeeld rond de acht graden.

Wie de groene bergen in het achterland wil verkennen, een uitstapje naar buurland Spanje wil maken of door de oude stad met zijn prachtige vakwerkhuizen wil slenteren, kan het beste tussen mei en oktober naar Saint-Jean-de-Luz komen. Dan ligt de temperatuur meestal boven de 15 graden en in augustus, de warmste maand, zelfs tot 24,7 graden. Ook het water is dan tot 22 graden.