Camping Les Bois Flottés de Camargue
Frankrijk / Provence Alpes-Côte d'Azur / Arles
(3Recensies)
Geweldig-
-
14.400+ campings
196.700+ beoordelingen
Actueel & betrouwbaar
Geïnspecteerd door ANWB
Aantal campings | 22 |
---|---|
Beoordelingen van campings | 197 |
Gemiddelde beoordeling | 3.8 |
De Franse gemeente Orgon maakt deel uit van de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur. Het ligt ten noorden van Marseille, direct in het Regionale Natuurpark van de Alpilles. In het noordoosten grenst Orgon aan de rivier de Durance en in het westen strekt het gebergte van de Alpilles zich uit. Ongeveer 35 km ten zuiden van de plattelandsstad ligt de zeebaai Étang de Berre, en de Côte d'Azur is in ongeveer 45 km te bereiken.
Cultuurliefhebbers komen in Orgon en omgeving zeker aan hun trekken. Bijvoorbeeld het middeleeuwse stadje Miramas of de havenstad Martigues aan het Étang de Berre, ook wel Klein Venetië genoemd vanwege de kanalen. De gemeente zelf trekt bezoekers aan met een museum over de plaatselijke geschiedenis en bezienswaardigheden zoals de kapel Notre-Dame de Beauregard. Dankzij de bergketen van de Alpilles in het Regionaal Natuurpark van de Alpilles trekt de regio veel bergbeklimmers en mountainbikers aan. Een gevarieerde flora en uitgestrekte, dichte bossen verrijken het landschap. Niet alleen rustzoekers, maar ook dierenliefhebbers zijn in Orgon op de juiste plaats om te kamperen, dankzij kleine torenvalken, aasgieren en Bonelli-arenden. De Durance biedt de perfecte omgeving voor vissers en kanovaarders.
Vakantiegangers die uit het zuiden van Duitsland komen, bijvoorbeeld uit München, zijn in minder dan 1000 km in Orgon. De kortste route is via Memmingen, Bregenz, Bern en Valence. Hiervoor rijden kampeerders met hun caravan over de A96 naar het westen. Deze snelweg gaat in Oostenrijk over in de A14. Na Bregenz rijden de reizigers Zwitserland binnen en houden dan de A1 aan via Zürich en Genève. Vanuit Frankrijk sluiten ze eerst aan op de A41 en vervolgens op de A43, A48 en A49. Vakantiegangers uit Noord-Duitsland, zoals Berlijn, kunnen Orgon bereiken in iets minder dan 1.500 km. De beste route is via Neurenberg, Lyon en tenslotte via Valence. In dat geval volgen de kampeerders de A9 en vanaf Neurenberg de A6. Bij Sinsheim nemen ze de A5, waarna ze de Franse grens oversteken via de A36. De A36 wordt gevolgd door de A6, die op zijn beurt wordt gevolgd door de A7. Op deze route is een stop in Montbéliard aan te bevelen, bijvoorbeeld om de benen te strekken in het fort Mont Bart.
Zwemliefhebbers maken dagtochten naar het meer van Étang de Berre en naar zee, en cultuurliefhebbers wandelen door Miramas of Marseille. Rustzoekers gaan paardrijden, wandelen of fietsen in het regionale natuurpark van de Alpilles.
Marseille maakt indruk met zijn historische oude stad en zijn ligging direct aan de Middellandse Zee. De Vieux Port - de oude haven - staat bovenaan de route van bezoekers. Hier flaneren reizigers langs de meest uiteenlopende jachten en zeilschepen en blijven ze hangen in een van de vele bars, cafés en restaurants. Een echt hoogtepunt is de bedevaartskerk Notre-Dame de la Garde, die dankzij de meer dan 150 m hoge ligging een weids uitzicht over de stad en de zee biedt. Romantici wandelen naar de talloze afgelegen baaien in het Nationaal Park van de Calanques, waarvan de meeste alleen te voet bereikbaar zijn.
Voor een spannend uitstapje voor de deur verkennen kampeerders het Regionaal Natuurpark van de Alpilles. De bossen, velden, moerassen en witte kalksteenrotsen van de streek zijn bezaaid met wijnranken en olijfbomen. Midden in het landschapsgebied ligt het charmante dorpje Maussane-les-Alpilles, bekend om zijn olijfolieproductie en geweldloze stierengevechten.
Op een van de campings in Orgon of omgeving genieten veel reizigers van een traditioneel ontbijt. Een croissant of een gistbroodje, de zogenaamde brioche, wordt genuttigd bij een koffie met melk, cacao of thee. Maar ook een klassiek stokbrood belegd met lekkere Franse kaas wordt door kampeerders gewaardeerd en geliefd. Voor de lunch liggen mals gevogelte en een kleurrijke ratatouille met verse kruiden uit de streek op het bord. En 's avonds een licht gerecht? De vissoep bouillabaisse uit Marseille of oesters met een vleugje citroensap zijn beslist een streling voor het gehemelte. Naast gevarieerde hoofdgerechten serveert de Provençaalse keuken ook heerlijke desserts. Gevarieerd gebak, gekonfijte vruchten en crème brûlée zorgen voor unieke smaakervaringen.
In de zomer kunnen vakantiegangers die in Orgon kamperen rekenen op warm weer en veel zon. Juli en augustus zijn de warmste maanden met ongeveer 27 graden Celsius. In deze periode is de watertemperatuur van de Middellandse Zee ongeveer 22 graden Celsius. De koudste maanden in Orgon zijn december, januari en februari. Maar de winters zijn mild, met een gemiddelde van 11 graden Celsius, en in de lente en de herfst schommelt de thermometer tussen de 15 en 20 graden Celsius. Bergbeklimmers, mountainbikers, hardlopers en wandelaars voelen zich bijzonder thuis in dit gematigde klimaat. Deze omstandigheden maken de regio het hele jaar door aantrekkelijk voor reizigers.