Kindvriendelijke campings in Italië

414 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Kindvriendelijke campings in Italië

Dit is waarom je met kindern in Italië moet kamperen:

  • Kindvriendelijke campings
  • Kilometers zandstrand
  • Een breed scala aan vrijetijdsactiviteiten
  • Spannende bestemmingen
Italië weet met zijn kilometerslange zandstranden, schilderachtige landschappen en geweldige excursiebestemmingen te verblijden en het is de ideale bestemming voor een kampeervakantie met kinderen. Het land biedt talloze campings die speciaal voor gezinnen zijn ontworpen. De meeste liggen direct aan zee en hebben vaak directe toegang tot het langzaam aflopende strand. Met een zwembad, speeltuinen en een gevarieerd animatieprogramma hebben ze alles wat een kinderhartje begeert. Zowel op het vasteland als op de Italiaanse eilanden, aan zee of in het binnenland - Italië is een waar kampeerparadijs voor gezinnen.

Geselecteerde Campings

Camping Village Pino Mare
Favorieten
Camping Village Pino Mare

Italië / Friuli-Veneto-Giulia / Lignano

ANWB Camping LogoInspectie

4.2Erg goed(180Recensies)

Alle 414 campings bekijken

Kindvriendelijke campings in Italië

Direct boekbaar
Camping Trevisago Iris Park
Favorieten
Camping Trevisago Iris Park

Italië / Lombardije / Moniga del Garda

5.0Buitengewoon(1Recensie)

ZwembadHonden toegestaanKindvriendelijk

Staanplaatsen (41)

Huuraccommodaties (14)

Direct boekbaar
Camping San Marco
Favorieten
Stork Family Camping Village
Favorieten
CKE discount
Alle 414 Campings
Alle 414 Campings

Feiten over camping

Aantal campings414
Beoordelingen van campings11.781
Gemiddelde beoordeling3.7

Populaire campings

1
Villaggio Turistico Internazionale
Een parel van een camping voor wie vakantie wil vieren aan de Adriatische kust in het noorden van Italië, vlakbij Venetië. De camping ligt direct aan het strand en de staanplaatsen zijn tot 100m² groo… Camping profielpagina

Gardameer met kinderen

Bekijk alle campings

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Andere thema's

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

About Us

Het ANWB-team

Camping Trevisago Iris Park
Camping Trevisago Iris Park

Zon, strand, zee en elke dag gelato - Italië is een paradijs voor ouders met kinderen die van kamperen houden. In dit gastvrije land staat het gezin en vooral de kinderen centraal. Urenlang kunnen de kleintjes zandkastelen bouwen op het strand of schelpen verzamelen en zich uitleven in zee. En als de kinderen zich vermaken, ontspannen de ouders zich des te beter.

Vier je gezinsvakantie op een kindvriendelijke camping in Italië

Kinderen zijn dol op kamperen. De hele dag buiten zijn, wie wil dat nu niet? Vriendjes zijn op de camping zo gemaakt en er zijn voldoende avonturen te beleven op de Italiaanse kindercamping. Zwemmen in het zwembad, spelen in de speeltuin of hutten bouwen tussen de bomen. En Italië is populair bij Nederlandse toeristen, dus vaak is er op de camping in Italië Nederlandse animatie te vinden. Als je kinderen het naar hun zin hebben, heb jij het ook.

Meer dan genoeg te doen op de kindvriendelijke camping in Italië

Een gezinsvakantie betekent tijd voor elkaar en samen genieten. De geselecteerde campings beschikken over een zwembad voor voldoende waterplezier, en daarnaast hebben de meeste van deze campings in Italië Nederlandse animatie. De kinderen hebben geen tijd om zich te vervelen! Terwijl de jongste gezinsleden zich creatief of sportief uitleven, kom jij even tot rust met een boek of geniet je van het plezier dat je kinderen hebben. ’s Avonds swingen jullie samen bij de kinderdisco. Vaak is het strand vlak bij de camping, dus er is ook genoeg tijd voor het bouwen van zandkastelen.

Italië heeft alles te bieden

Je hoeft de kindvriendelijke camping in Italië niet af, want er is genoeg te doen. Wil je toch wat van de omgeving zien, dan heeft Italië meer dan voldoende te bieden. De geselecteerde campings bevinden zich verspreid door het land, en iedere regio heeft weer zijn eigen hoogtepunten. Zwemmen in het Gardameer of winkelen in Milaan? Ga naar Lombardije. Cultuur snuiven doe je in Toscane met een bezoek aan de oude steden Florence en Pisa. Of vier vakantie op het zonovergoten eiland Sardinië.

Bestemmingen

Van het noorden tot de bodem van de laars voelen gezinnen zich thuis op een camping in Italië. Bijzonder populair zijn campings die direct aan zee liggen. Zo is de Italiaanse Adriatische Zee met zijn lange kustlijn en de bekende badplaatsen Rimini, Bibione en Jesolo een van de meest bezochte bestemmingen. Op Camping Lido bij Bibione zijn gasten verzekerd van een gevarieerde vakantie dankzij directe toegang tot het strand, het zwembad en de speeltuinen en een gevarieerd animatieprogramma. Ook de campings aan de Golf van Triëst zijn populair. Wie hier zijn vakantie met de kinderen op de camping doorbrengt, kan het zwemplezier combineren met excursies naar de mooie Italiaanse steden.

Het achterland van Emilia-Romagna toont een rijke flora en fauna en lokt met middeleeuwse stadjes. Hetzelfde geldt voor de prachtig gebogen kust van Amalfi of de kust van Cinque Terre, waar gezinnen wandeltochten naar de vijf pittoreske dorpjes kunnen combineren met een verfrissende duik. Hoe dieper je in het zuiden van Italië komt, hoe weidser het landschap wordt: Calabrië en Abruzzo bieden eindeloze, soms rotsachtige stranden en verrassen je met nog ongerepte zwembaaien tijdens een kampeervakantie. Als het niet de Middellandse Zee hoeft te zijn, kunnen gasten ontspanning vinden aan een van de prachtige meren in Noord-Italië. Continental Camping Village ligt aan het prachtige Lago Maggiore, waar het bruisende meer wordt omgeven door een prachtig groen natuurlandschap. Het ruime terrein is ideaal voor kinderen, die hun weg al hebben veroverd van het zand- of kiezelstrand naar het zwembad tot de brede beboste weiden om na een paar dagen te voetballen of te volleyballen met gelijkgestemden.

4 toptips voor kampeerders met kinderen in Italië

  • Strandvakanties zijn de klassieker voor gezinnen met kinderen - en zijn bijna overal in Italië mogelijk. De stranden rond Cesenatico, Bibione en Caorle zijn bijzonder geschikt. De zandstranden zijn kilometers lang en het water is zeer ondiep.
  • De Boven-Italiaanse meren zijn nog deels een insider tip. Naast bekende meren als het Gardameer en het Lago Maggiore zijn er veel gezinsvriendelijke meren die vrijwel onbekend zijn. Daartoe behoren het Ledromeer en het Molvenomeer bij het Gardameer.
  • Tijdens het kamperen met kinderen in Italië kunnen vakantiegangers verschillende prachtige eilanden tegelijk ontdekken: Elba verrukt met rotsachtige zandstranden en musea over het ballingeneiland van Napoleon, terwijl Sardinië verleidt met kilometerslange zandstranden en exclusieve kusten zoals de populaire Costa Smeralda. Ook op Sicilië glinstert het water turquoise en nemen de Italianen de kleine bambini's van vakantiegangers snel in hun hart.
  • Wie met kind en kinderen aankomt en ook de rubberboot of fietsen op de camper heeft geladen, wil zich ook op vakantie kunnen uitleven. De grootste voorzieningen van het land bevinden zich in de Italiaanse regio Veneto. Sommige van de ruime familiecampings lijken op kleine steden en bieden genoeg ruimte voor iedereen. Het droomstrand ligt meestal op een steenworp afstand. Daarnaast zijn er enorme waterparken waar de jongere gasten zich vermaken, terwijl de ouderen zich vermaken met surfen of jetskiën. s Avonds beloven animatieprogramma's goed vermaak.

Activiteiten en excursies voor kinderen en volwassenen

Naast de kindvriendelijke klassiekers zoals zwemmen, zandkastelen bouwen of watersporten, heeft Italië veel te bieden voor gezinnen. Fietsen, gemakkelijke wandelingen en excursies in de omgeving zorgen voor afwisseling en diversiteit tijdens een kampeervakantie met de kinderen. In de dorpen en steden zijn veel culturele bezienswaardigheden die ook voor kinderen spannend zijn. En de fantastisch mooie Italiaanse landschappen moeten iedereen in vervoering brengen, hoe oud ze ook zijn.

Venetië - stad aan het water

In Jesolo aan de Adriatische kust hoeven kampeerders niet te kiezen tussen de stad of het strand. Ze gaan op vakantie aan zee in de lagune van Venetië en bekronen hun strandvakantie met een uitstapje naar de parel van Italië. Ouders kunnen de lagunemetropool bijvoorbeeld verkennen tijdens een romantische gondeltocht. Gebruik met kinderen een vaporetti-dagkaart en vaar met de openbare watertaxi door de wijken van de stad - van de Biënnale voor cultuurliefhebbers tot de Brug der Zuchten en het legendarische San Marcoplein met de van verre zichtbare San Marco-basiliek.

Excursie met het gezin naar de Italiaanse vulkanen

De beroemdste vulkaan van Italië is de Vesuvius bij Napels. Vooral voor iets oudere kinderen is dit een geweldige excursiebestemming die met verschillende tours kan worden verkend. De vulkaan heeft ooit Pompeii begraven en werd in de oudheid beschouwd als de verbinding met de onderwereld. Gasten op vakantie in Reggio di Calabria kunnen de machtige vulkaan Etna op Sicilië vanuit hun ligstoel bekijken. Ze kunnen het vulkanisme van het land van dichtbij meemaken als ze in slechts 20 minuten de autoveerboot naar Messina op het eiland nemen. Daar torent de machtigste vulkaan van Europa uit boven het betoverende eiland.

Wandelen langs de Amalfikust met kinderen

Wandelen met korte zwempauzes maakt een kampeervakantie met kinderen tot een onvergetelijke ervaring. Langs de Amalfikust met uitzicht op de Tyrreense Zee loopt het Sentiero degli Dei pad, het pad van de goden, dat zelfs voor kleine wandelaars moeiteloos in etappes kan worden afgelegd. Boven de kust verandert het natuurschoon van charmante citroenbomen tot ongerepte rotslandschappen, met de turquoise zee altijd in de ooghoek.

Evenementen

  • Hoog in de lucht of ontspannen op het water - de evenementen in Italië verzachten de vakantietijd voor het hele gezin.

Februari

  • Cavalcata Sarda: Aan het einde van carnaval viert Sardinië een van de kleurrijkste en beroemdste ruiterfeesten van Italië.

April

  • Artevento: Vliegeren boven de golven van de Adriatische Zee. Op het strand van Cervia zweven honderden fantasierijke vliegers in felle kleuren over de hoofden van de bezoekers.

Juli

  • Perdon de Barbana: Op de eerste zondag van juli begeleiden de bezoekers de unieke bootprocessie van Grado naar het lagune-eiland Barbana.

September

  • Riviera Fiorita: Op het Adriatische Kanaal van Brenta vaart heel Venetië in een regatta in historische boten langs de vertakkende waterwegen en volgt de gouden bark van de Doge.