Camping Manor Farm 1
Zwitserland / Kanton Bern
(8Recensies)
Uitstekend-
-
14.400+ campings
196.700+ beoordelingen
Actueel & betrouwbaar
Geïnspecteerd door ANWB
Aantal campings | 45 |
---|---|
Beoordelingen van campings | 185 |
Gemiddelde beoordeling | 4.2 |
Bosrijke dalen aan de voet van ruige bergketens in het Berner Oberland zijn ideaal om te kamperen in de bergen. Een uitgebreid netwerk van wandelroutes biedt ook sensuele ervaringen tussen alpenmeren en de rustige dorpskernen van historische nederzettingen en steden. Voor wandelliefhebbers en kampeerders met een voorliefde voor ongerepte, natuurlijke landschappen is kamperen in het Berner Oberland een uitstekende keuze. De rust en natuurlijkheid van de regio lenen zich ook voor een uitstapje met de kinderen of de hond.
Deze historische regio in het westen van centraal Zwitserland wordt van de rest van Bern gescheiden door de uitlopers van de Alpen en heeft talrijke dalen en meren. Naast rustige steden en dorpen als Interlaken, Thun en Spiez is de bestemming versierd met prachtige Alpenpanorama's en dichte bosgebieden. Met zijn natuurparken, majestueuze bergen en rivieren heeft het Berner Oberland een opmerkelijke verscheidenheid aan landschappen, die allemaal één aspect gemeen hebben: natuurlijke originaliteit.
De campings in het Berner Oberland zijn strategisch verdeeld. Sommige campings liggen bijvoorbeeld aan het prachtige meer van Thun met snelle toegang tot verfrissing in het water. Andere liggen in de dalen, waardoor ze een ideale uitvalsbasis vormen voor verschillende wandeltochten. Ook in de bosgebieden en in de bergen zijn goed onderhouden campings te vinden die niets te wensen overlaten.
Vanaf Stuttgart rijdt u over de A81 401 km in zuidelijke richting door Baden-Württemberg. De reis gaat langs Herrenberg, Villingen-Schwenningen en Singen tot aan de Zwitserse grens. Voor de verdere reis over de Zwitserse snelwegen is een tolsticker nodig. Deze kunt u online kopen bij de ADAC of Deutsche Post, of bij tankstations onderweg. Een identiteitskaart of paspoort is vereist om de grens voor Thayngen over te steken. De reis gaat verder op Zwitsers grondgebied over de A4, A1 en A6 langs Winterthur, Zürich en Bern naar Interlaken tussen het meer van Thun en het meer van Brienz.
Het is 447 km van München naar Interlaken. De drielandenrit voert over de A96 door Beieren en langs Memmingen naar Lindau. Hoewel u voor het Oostenrijkse deel op de A14 van Bregenz naar Mäder een dagtolsticker moet kopen, is de reis ongeveer 167 km korter dan de route via Singen. Bij Mäder wordt de grens met Zwitserland overschreden en is het dragen van een identiteitskaart of paspoort verplicht. Ook moet een vignet voor de Zwitserse snelweg op de voorruit worden geplakt. De rest van de route over de A3, A4, A14 en A8 slingert zich door prachtige merenlandschappen.
De dominantie van indrukwekkende berglandschappen is niet verwonderlijk in het Alpengebied. Daarom biedt het Berner Oberland spectaculaire reisbestemmingen in de uitgestrekte natuur.
Het bergdorp Grindelwald is een zeer goed uitgangspunt voor de spectaculaire Jungfrauregio met bijna eindeloze wandelmogelijkheden in de zomer en wintersportmogelijkheden in de winter, die vanuit Grindelwald per gondel of bergtrein te bereiken zijn. Zo wacht u bijvoorbeeld de rustige maar hooggelegen wandelroute van Männlichen naar Kleine Scheidegg met een adembenemend uitzicht op de Eiger, Mönch en Jungfrau. De Jungfrautrein brengt u ook naar het dak van Europa bij het station Jungfraujoch op 3.454 m hoogte.
Grindelwald dient ook als uitvalsbasis voor het beklimmen van de legendarische noordwand van de Eiger en staat in het hoogseizoen bekend om zijn nachtleven. De gletsjerkloof direct bij het dorp heeft hellingen van kalksteen en indrukwekkende watervallen.
De oude stad aan de rivier de Aare is een ware lust voor het oog met zijn 15e en 16e eeuwse herenhuizen. Dit is ook het geschikte moment voor een ontspannen wandeling over de 300 jaar oude houten onderste sluisbrug met zijn kleurrijke bloemen langs de reling. Een soortgelijke schilderachtige ervaring wordt geboden in de Obere Hauptgasse. Deze middeleeuwse steeg heeft vele gezellige cafés, restaurants en kleine winkels. Ook hier staan dichtbegroeide balustrades van balkons naast elkaar. Het majestueuze kasteel van Thun kan worden bezocht, evenals het kasteel Strättligburg net buiten de stad.
Het Berner Oberland biedt een zeer goede balans tussen natuurschoon en een goed verbonden infrastructuur. Hierdoor zijn de verschillende attracties in de regio gemakkelijk en tijdig bereikbaar.
Skydiven, dat vanuit Interlaken kan worden ondernomen, zorgt voor een bijzondere adrenalinestoot. U klimt in een helikopter naar grote hoogte en springt samen met de instructeur uit de cabine in een vrije val. Opnieuw krijg je een prachtig uitzicht op de omringende bergen, maar nu vanuit een heel ander perspectief. Het schouwspel duurt ongeveer 45 seconden en belooft een unieke, onvergetelijke ervaring.
De beklimming met de Jungfrautrein naar het station op het Jungfraujoch is een indrukwekkende ervaring op zich. In de zomer passeert u eindeloze alpenweiden met beschermde bloemen en kristalheldere bergmeren langs de wit bedekte toppen. In de winter echter blaast de koude wind de sneeuw naar je toe. Op 3.454 m hoogte ziet u het indrukwekkende panorama van het Jungfraujoch tot aan de Jungfrau, Eiger en Mönch. Ook een "ijspaleis" betovert met glinsterende tunnels, zalen en sculpturen in de dikke ijslaag.
De keuken van het Berner Oberland staat internationaal bekend om traditionele, hartige gerechten die zich in de loop der tijd door de klimatologische omstandigheden hebben ontwikkeld. Berner Rösti bijvoorbeeld smaakt gewoonweg voortreffelijk als hoofd- of bijgerecht. Het eenvoudige recept bestaat uit geraspte aardappelen, boerenspek en zout. De ingrediënten worden krokant gebakken en warm opgediend.
De regio staat ook bekend om de meest uiteenlopende variaties van heerlijke, rijpe bergkaas. Dit is het perfecte basisingrediënt voor een geslaagde raclette of fondue te midden van een prachtig Alpendecor. Het Berner Oberland heeft ook een aantal goede wijnen die geproefd kunnen worden tijdens verschillende wijntochten in de wijnhuizen.
Door de grote hoogteverschillen in het Berner Oberland zijn er ook verschillende klimaatzones. In het algemeen heerst er een alpien klimaat met overwegend warme zomers en koude, strenge winters. Omdat het Berner Oberland aan de noordkant van de Alpen ligt, is het er over het algemeen wat frisser en regenachtiger dan aan de zuidkant. Het beste wandelseizoen is van het late voorjaar tot het vroege najaar.
De hoogzomer is ook ideaal voor zwemvakanties aan de meren in de regio. In de winter staat de regio in het teken van wintersport, maar het biedt ook uitstekende omstandigheden voor romantische wandelingen onder besneeuwde dennenbomen of gezellige fondue-avonden rond het kampvuur voor de camper, want sommige campings worden het hele jaar door geëxploiteerd.