TCS Camping Disentis
Zwitserland / Kanton Graubünden
(29Recensies)
Uitstekend-
-
14.400+ campings
196.700+ beoordelingen
Actueel & betrouwbaar
Geïnspecteerd door ANWB
Zwitserland / Kanton Graubünden
(1Recensie)
BuitengewoonAantal campings | 40 |
---|---|
Beoordelingen van campings | 207 |
Gemiddelde beoordeling | 4.3 |
Enkele van de hoogste bergen van de kleine Alpenrepubliek verrijzen in het kanton Graubünden in het zuidoosten van Zwitserland. Nationale en natuurparken zoals Beverin en Ela kunnen worden bezocht, vooral in het centrum van de regio. Wandelaars komen aan hun trekken als ze in Graubünden kamperen, evenals fietsers en liefhebbers van helder bergwater. Een bezoek aan afgelegen dorpjes op grotere hoogte is bijzonder aantrekkelijk.
Een reis met de camper naar een van de campings in Graubünden brengt vakantiegangers naar het zuidoosten van Zwitserland en ver in het berglandschap van de Alpen. Tussen de toppen van Piz Vadret, Scima da Saoseo en Lenzerhorn valt er in het kanton veel te ontdekken.
Met de auto kunt u unieke uitkijkpunten bereiken en ook gebruiken als startpunt voor wandelingen. Populaire overnachtingsplaatsen zijn de Silser See en de Silvaplana. Populaire excursieactiviteiten zijn een rit met de Rhätisch-Romeinse spoorlijn over de Berninapas of een bezoek aan het UNESCO-werelderfgoedklooster Val Müstair.
Tijdens een reis kunt u kennismaken met de Zwitserse cultuur in het Duits, Reto-Romaans en Italiaans en met de natuur. De bekendste vakantiebestemmingen zijn St. Moritz, Davos en de hoofdstad Chur.
Graubünden ligt tussen Centraal-Zwitserland en Oostenrijk en is via verschillende routes te bereiken. Reizigers uit Duitsland rijden via Beieren of Baden-Württemberg. Wie voor de Beierse route kiest, reist via Tirol en rijdt door de Oostenrijkse deelstaat naar het zuidwesten. Daar sluit het Zwitserse kanton Graubünden al aan op de route.
Gezien de tolheffing in Oostenrijk gebruiken veel camperaars echter de route via het Bodenmeer. Bij Lindau voert de route een kort stuk door het Oostenrijkse Vorarlberg naar de Zwitserse A13. Deze leidt langs Liechtenstein rechtstreeks naar Chur in Graubünden. Het is ongeveer 100 km van het Bodenmeer naar de regionale hoofdstad.
Als u uit de buurt van Stuttgart en uit het westen van Duitsland komt, rijdt u eerst naar de westelijke oever van het Bodenmeer of langs de Rijn naar Bazel. Vervolgens neemt u bij Zürich de A3, die verder naar het oosten en Bad Ragaz leidt. Vanaf daar is het niet ver meer naar uw bestemming.
Op alle snelwegen en autowegen met groen-witte borden wordt in Zwitserland tol geheven. Voor gebruik is een vignet nodig. Bij sommige bruggen en tunnels gelden extra kosten.
In Graubünden zijn vooral de bestemmingen in de bergen zoals St. Moritz, Davos en Samnaun de moeite waard.
Dit vakantieoord is vooral bekend bij wintersporters. Maar ook in het warme seizoen valt er veel te ontdekken in het kuuroord aan het meer van St. Moritz tussen de bergen Corviglia en Piz Nair. Wie graag actief is, kan rond het bergwater wandelen en een van de toppen in de omgeving beklimmen. De geneeskrachtige bronnen van St. Moritz zijn wereldberoemd en worden gebruikt voor wellnessbehandelingen in de thermale baden van het resort.
In de lente, zomer en herfst behoren de rijke, groene landschappen in het Landwassertal tot de mooiste excursiebestemmingen in Graubünden. De belangrijkste stad in de regio is Davos - een populaire vakantiebestemming in elk jaargetijde. Imposante bergtoppen zoals de Chüpfenflue, de Schiahorn en de Amselflue steken boven de gemeente uit. Deze toppen zijn meer dan 2.500 m hoog. Sommige bergen reiken zelfs meer dan 3.000 m de lucht in.
Samnaun ligt in het noordoosten van Graubünden, aan de grens met Oostenrijk. De dalgemeente fascineert met schilderachtige alpenweiden en rustieke bergherbergen. Kabelbanen brengen u naar bergtoppen van meer dan 2.500 m hoog. Een mooie excursieroute is de Samnaun-weg. Samnaun is niet in de laatste plaats beroemd om zijn vele gebruiken en tradities, zoals het perenbroodfeest in december.
Graubünden is een paradijs voor actieve vakantiegangers. Van mountainbiken en fietsen tot wandelen en zeilen, het kanton heeft genoeg te bieden.
Wandelen is natuurlijk de eerste activiteit tijdens een kampeervakantie in Graubünden. Adembenemende Alpenlandschappen wachten op vakantiegangers. De weelderige dalen en over weelderig groene alpenweiden kunnen het best te voet worden verkend. Voor de beklimming kunnen de kabelbanen van Graubünden worden gebruikt.
Aan de bergmeren in Graubünden kunt u in de zomer verschillende sporten beoefenen en met een zeilboot of een kano de golven afsnijden. Op sommige meren is het zelfs mogelijk om te vliegeren of te surfen. Gezinnen lenen graag waterfietsen en genieten van de stilte en rust op het water. Bij warme temperaturen in juli en augustus lonkt ook een verfrissende duik.
In de hoger gelegen gebieden zijn de mountainbikeroutes een absoluut hoogtepunt voor recreanten. Het hoogteprofiel is wat vlakker als u de rivieren en dalen volgt. Bijzonder aan te bevelen is de Davos-dalroute in het Flüelladal. Deze route is ideaal voor gezinnen dankzij zachte beklimmingen en brede paden. Het fietspad loopt door de smalle, indrukwekkende Zügen-kloof en beloont met fantastische uitzichten.
In heel Oost-Zwitserland is de zogenaamde Bündner keuken het culinaire paradepaardje. Een van de specialiteiten is Bündnerfleisch, dat hoog in de bergen aan de lucht wordt gedroogd. Het van pezen en vet ontdane vlees is aangenaam mager en past uitstekend bij knapperig boerenbrood. De sneetjes brood zijn ook lekker samen met de salami-achtige salsi of met bergkaas.
Als voorgerecht bestelt men in Graubünden de stevige gerstensoep, die gevolgd kan worden door de capuns, snijbietwikkels met een saus van bergkaas en bouillon. Een andere klassieker is de Zwitserse spaetzle, die in Graubünden pizokel wordt genoemd en meestal met kool wordt geserveerd. Trakteer uzelf als dessert op de Bündner Nusstorte van korstdeeg.
Voor wandelliefhebbers en kampeerders is de periode van mei tot september ideaal voor een reis naar Graubünden. De temperaturen stijgen al in april tot boven de 15 graden Celsius, maar zijn op grotere hoogte beduidend lager, vooral 's nachts.
In mei kunt u temperaturen tot 17 graden Celsius verwachten. De zomermaanden worden gekenmerkt door gemiddeld 24 graden Celsius overdag. In de bergen moet u altijd zonnebrandcrème meenemen als u gaat wandelen. In juli geeft de thermometer in Davos 's nachts ongeveer twaalf graden Celsius aan. September garandeert nog steeds goede omstandigheden voor diverse activiteiten met temperaturen tot 19 graden Celsius. In het voorjaar zijn de bloeiende alpenweiden fascinerend.