Camping Am Mühlenteich
Duitsland / Rijnland-Palts / Lingerhahn
(25Recensies)
Erg goed-
-
14.400+ campings
196.700+ beoordelingen
Actueel & betrouwbaar
Geïnspecteerd door ANWB
Aantal campings | 28 |
---|---|
Beoordelingen van campings | 401 |
Gemiddelde beoordeling | 4.1 |
Kamperen in de Hunsrück staat voor natuurgenot en oorspronkelijk landleven. Het langgerekte middelgebergte strekt zich uit over het midden van Rijnland-Palts en het noordelijke Saarland. Het betovert met ongerepte bossen, schilderachtige weidedalen, historische kasteelruïnes en idyllische vakwerkdorpjes.
Een bijna verrukte stilte, deugdzaam onderbroken door het getjilp van vogels, en diepe gastvrijheid geven een gevoel van geborgenheid dat de Hunsrückers graag Gehaichnis noemen. Afwisselende wandel- en mountainbikeroutes en een grote verscheidenheid aan culturele lekkernijen wachten op de vakantiegangers.
De campings in de Hunsrück zijn ideaal voor natuurliefhebbers en actieve vakantiegangers. Het comfortabele camping-stacaravanpark in Lingerhahn bijvoorbeeld ligt aan de rand van een sparren- en dennenbos en biedt niet alleen een uniek uitzicht over de hoogten van de Hunsrück, maar ook een idyllische zwemvijver en een gevarieerd sport- en recreatieprogramma voor het hele gezin.
Vanuit het moderne campingpark in de burchtstad Kastellaun heeft u direct toegang tot het dichte netwerk van fiets- en wandelpaden in de Hunsrück, terwijl de 5-sterren camping in Mörschied het ideale startpunt is voor ontdekkingstochten langs de Duitse Edelsteenroute. Puur natuur kan men ook genieten op de camping aan de Argenthaler Waldsee of heel oorspronkelijk aan een bergbeek in Thalfang. Er zijn ook rustige camperplaatsen in Kirchberg en in Deuselbach op de Erbeskopf, met 816 m de hoogste berg van Rijnland-Palts.
De dunbevolkte regio in het zuidwesten van het Rijnse Leisteengebergte wordt doorkruist door twee snelwegen: de A1 en de A61. De A1 begint in Heiligenhafen aan de Oostzee en loopt in zuidwestelijke richting naar Saarbrücken. Tussen het Moezeldal en de hoofdstad van het Saarland doorkruist hij de Hunsrück. Dit geldt ook voor het verlengde ervan, de A62, die van het knooppunt Nonnweiler naar Pirmasens loopt.
Als u vanuit Trier de A602 neemt en bij het knooppunt Moseltal de A1 oprijdt, passeert u op weg naar uw vakantiebestemming het natuurpark Saar-Hunsrück. De A61 loopt op zijn beurt van Nettetal, niet ver van de Nederlandse grens, in zuidoostelijke richting naar het knooppunt Hockenheim en loopt tussen Koblenz en Alzey langs de oostelijke rand van de Simmerner Mulde.
Op de A61 biedt het uitkijkpunt Moseltal een fantastisch uitzicht over de Moezel en de wijnterrassen van de regio. Als u doorrijdt, kunt u bij de afslag Rheinböllen de rijksweg B50 nemen, die onder meer naar Simmern en Kirchberg leidt. De A61 en A62 bieden toegang tot de Hunsrückhöhenstraße B327. Naast de goed uitgebouwde rijkswegen B9, B41 en B51 zijn er in de Hunsrück vaak bochtige, soms smalle wegen.
Tijdens een kampeervakantie in de Hunsrück kunt u verschillende charmante regio's met talrijke bezienswaardigheden ontdekken.
In de Moselhunsrück kunt u niet alleen een wandeling maken naar de klaterende watervallen van de Ehrbachklamm of wandelen door het betoverende vakwerkstadje Kastellaun. Ook de vroegmiddeleeuwse Ehrenburg, die op een rotspunt bij Brodenbach ligt, lokt bezoekers met hoofse banketten, narrenavonden en familiegerichte kasteelverkenningen. In het Mörsdorfer Bachtal daarentegen zorgt de 360 m lange, 100 m boven de grond verankerde hangbrug Geierlay, de langste in zijn soort in Duitsland, voor pure sensatie.
De kruittoren in Simmern werd als ontsnappingsveilig beschouwd totdat de beruchte rover Johannes Bückler, ook bekend als Schinderhannes, in 1799 een sensationele ontsnapping maakte. De geschiedenis van Bückler en de regio is de moeite waard in het Hunsrückmuseum in Simmern. In het wigvormige huis Kirchberg kunnen historische fietsen worden bewonderd. Ook een wandeling door de jeneverbesheide bij Woppenroth is de moeite waard.
Het stuwmeer niet ver van Kell am See nodigt uit tot vissen en waterfietsen. Ook de 155 km lange Hunsrück-fietsroute loopt door het erkende luchtkuuroord. In het stadje Hermeskeil bevindt zich het brandweermuseum van Rijnland-Palts en een interessante vliegtentoonstelling met meer dan 100 helikopters en vliegtuigen uit de hele wereld. In het Keltisch Park bij Otzenhausen wacht daarentegen een van de indrukwekkendste Keltische vestingwerken van Europa op de bezoekers.
Het zachte heuvellandschap van de Hunsrück kunt u het beste te voet of op twee wielen verkennen. Ook een ritje met de Hunsrückbahn, die bergop van Boppard am Rhein naar Emmelshausen loopt, is een belevenis.
De Hunsrück biedt een grote verscheidenheid aan langeafstandswandelpaden, waaronder de 410 km lange Saar-Hunsrückklim, de Soonwaldklim en de ooit Romeinse Ausoniusweg. Verschillende zogenaamde droomlussen, d.w.z. rondwandelingen, leiden door de spectaculaire Baybachklamm-kloof of de Altlayer Schweiz, gekenmerkt door bizarre rotswanden.
De magie van de wildernis beleeft u tijdens wandelingen en mountainbiketochten door het Nationaal Park Hunsrück-Hochwald, dat wordt gekenmerkt door rustieke bossen, geheimzinnige heidevelden en een grote soortenrijkdom. Het strekt zich uit over 10.000 hectare en herbergt zwarte ooievaars en de grootste populatie wilde katten van Europa.
De kastelen van de Hunsrück nemen u mee terug in de tijd naar de Middeleeuwen. In het bovenste dal van de Dhron vindt u de ruïne van de burcht Baldenau, die in de 14e eeuw door Balduin van Luxemburg werd gebouwd en tegenwoordig de enige waterburcht in de Hunsrück is.
Op de Saar-Hunsrückklim ligt in het Wadrilltal het burchtcomplex Grimburg, waar zanguitvoeringen, festivals en burchtvoorstellingen plaatsvinden. Ook het ontdekken waard zijn de ruïnes van kasteel Hunolstein en kasteel Dhronecken in Thalfang.
De aardappel is niet zelden de hoofdrolspeler in de nuchtere keuken van de Hunsrück. De populaire knol heet in de regio Grumbier of Grumbeer en wordt vaak geserveerd als stevige aardappelworst, een stevige gevulde strudel of geraspt en gebakken als Dibbelabbes.
De met Hunsrück gevulde knoedels met romige speksaus worden als een waar feestmaal beschouwd. Naast een grote verscheidenheid aan andere aardappelspecialiteiten zijn deze ook verkrijgbaar tijdens de jaarlijkse Saar-Hunsrück Aardappeldagen in oktober, waar de culinaire geneugten worden gecompleteerd door begeleide wandelingen en sfeervolle aardappelvuren.
Typische gerechten uit de Hunsrück zijn gebraden vlees van de grill, kruidengerechten en gestoofd en gebraden wild. De plaatselijke rivieren, meren en natuurlijke viskwekerijen produceren heerlijke char en forel. De cider Viez is een aanrader.
De volgende zin is een vast onderdeel van de aardrijkskundelessen op scholen in de Hunsrück: de Moezel, Nahe, Saar en Rijn omringen de Hunsrück. Deels steile dalen begrenzen de regio, die in een zone met westenwind ligt en waarvan het weer wordt gekenmerkt door een gematigd klimaat. De winters zijn zacht, de zomers eerder koel. Van juni tot augustus worden gemiddelde maximumtemperaturen van ongeveer 21 graden Celsius gemeten.
De Hunsrück is al in het voorjaar een aantrekkelijke bestemming. Dan staan de uitgestrekte koolzaadvelden tussen de Moezel en de Nahe in heldergele pracht. Maar ook de kleurrijke herfst is wandelseizoen. In de winter biedt de Hunsrück met een beetje sneeuwgeluk zelfs ski- en rodelplezier, bijvoorbeeld op de Dollbergen bij Neuhütten of op de Erbeskopf met zijn drie afdalingen.