Kamperen op Lolland

18 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Kamperen op Lolland

Alle 18 campings bekijken
map marker

14.400+ campings

comments

196.700+ beoordelingen

check shield

Actueel & betrouwbaar

thumbs up

Geïnspecteerd door ANWB

  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen

Kamperen op Lolland

Direct boekbaar
Nysted Strand Camping
Favorieten
CKE discount
Nysted Strand Camping

Denemarken / Seeland / Guldborg

ANWB Camping LogoInspectie

4.7Uitstekend(3Recensies)

Dichtbij het strandKindvriendelijkBroodservice

Staanplaatsen (110)

Huuraccommodaties (24)

Alle 18 Campings

Denemarken met hond

Zeeland met hond

Andere thema's

Populaire voorzieningen

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Nysted Strand Camping
Nysted Strand Camping

Feiten over camping

Aantal campings18
Beoordelingen van campings41
Gemiddelde beoordeling3.8

Populaire campings

1
Nysted Strand Camping
Een ontspannen vakantie op de Lolland-Falster eilanden Tijdens een vakantie op Nysted Strand Camping geniet je optimaal van de omliggende natuur en kom je helemaal tot rust op de ruime, schilderachti… Camping profielpagina

Vooral gezinnen met kinderen zullen genieten van de vlakke stranden van de Deense Zuidzee en de vele recreatiemogelijkheden op Lolland. Maar het eiland nodigt ook uit tot een meer ontspannen manier van kamperen op Lolland, met lange strandwandelingen en ontspannende tochten door het open landschap.

Bijzonderheden van kamperen op Lolland

De campings op Lolland liggen voornamelijk aan zee, zodat zwemdagen en strandwandelingen direct voor de deur van de camper of caravan beginnen. Natuurlijk kunnen van hieruit ook uitstapjes worden gemaakt naar de attracties in het binnenland van het eiland, waarbij het vlakke profiel van Lolland, met een maximale hoogte van 25 m, uitnodigt om het eiland comfortabel per fiets te verkennen - zelfs met korte benen of een kinderwagen zijn de paden hier goed begaanbaar. De grote Deense Oostzee-fietsroute loopt door de historische landgoederenlandschappen van Lolland en over de dijken langs het Oostzeestrand. In het hart van het eiland biedt het gebied rond het kloosterstadje Maribo de mogelijkheid om te kamperen aan het meer, te paard te rijden, te vissen of te wandelen door de oude beukenbossen.

Reizen

Tussen Duitsland en Lolland ligt ongeveer drie kwartier reistijd - en die brengen reizigers niet door achter het stuur, maar op het dek van de veerboot. Vanuit Puttgarden op het eiland Fehmarn, dat via de Fehmarnsund-brug met het vasteland is verbonden, steekt de veerboot de 18 km brede Fehmarn Belt rechtstreeks over naar Lolland; vanuit de haven in Rødby zijn alle bestemmingen op het eiland snel te bereiken. Het kortste alternatief is een veerboottocht van anderhalf uur van Rostock naar Gedser op het eiland Falster, vanwaar het ruim 20 km is naar de verbindingsbrug naar het zustereiland Lolland.

Dankzij de brugverbindingen in het Deense eilandenrijk is er ook een vaarvrije route naar de campings op Lolland. Vanaf de Duits-Deense grens bij Flensburg is het ongeveer 340 km naar de bestemming. Wie wil, kan ongeveer halverwege de route een tussenstop maken op het vakantie-eiland Funen. Dan gaat het over de 18 km lange Grote Beltbrug (met tolheffing; voor campers moet het kentekenbewijs worden getoond) naar Sjælland en vandaar via Falster naar Lolland. Een mooie rondreis leidt van Rügen naar het afgelegen eiland Bornholm en vandaar naar Kopenhagen - het is nog 130 km naar Lolland.

Bestemmingen op Lolland

Strand, fjord of bos, vakantiegangers kunnen zich verheugen op verschillende ervaringen als ze op Lolland kamperen.

Het westen: kerken en kustwerelden

Het westelijke deel van Lolland verrukt door zijn gevarieerde landschappen, met aan de zuidkust het ene mooie badstrand na het andere. Aan de westkust lonkt de Nakskov Fjord om bijzondere natuur te beleven, terwijl in de Langelandsbelt de grote schepen uit Kiel, Oslo en Göteborg voorbij varen. In het noorden wachten passagegraven en historische plattelandskerken op ontdekking in de schilderachtige Ravnsby Bakker, de heuvels van Ravnsby.

Natuur en geschiedenis in het zuidoosten

Slechts een paar kilometer ten oosten van de veerhaven van Rødby ligt Lolland met een van de indrukwekkendste landhuizen van Denemarken, kasteel Lungholm, en een uitgestrekt, door de natuur beschermd landschapspark. In het uiterste oosten, op Guldborgsund, nodigen het Middeleeuws Centrum, het historische landgoed Fuglsang en het kustbos Frejlev Skov met zijn monumenten uit de Bronstijd bezoekers uit om de geschiedenis te beleven.

Bos- en waterparadijs Maribo Natuurpark

Een vakantie aan het meer is ook mogelijk als u op Lolland kampeert. Op het eiland liggen de Maribomeren, een van de grootste zoetwatersystemen van Denemarken, ingebed in een landschap van dichte bossen, heidevelden en landgoederen. Boottochten, visdagen, paardrijden, fiets- en wandeltochten brengen het natuurgebied tot leven. De oude kloosterstad Maribo is ook de moeite waard; een paar kilometer noordelijker bereidt het Knuthenborg Safaripark exotische ontmoetingen voor.

Activiteiten en excursies

Het op drie na grootste eiland van Denemarken, Lolland, staat bekend als het eiland van avontuur - en er is van alles te ontdekken en te doen.

Op stap in het natuurparadijs Nakskov Fjord

Met zijn tien grotere en kleinere eilanden en de landtong Albuen is de Nakskov Fjord aan de westkust van Lolland de meest eilandrijke fjord van Denemarken. Wandelpaden en rondleidingen bieden uitstekende mogelijkheden om vogels te kijken en zeldzame planten, reptielen en vlinders te ontdekken. De schilderachtige eilandwereld kan worden verkend met excursieboten of tijdens kajaktochten.

Een ritje met de museumspoorweg: plezier vol nostalgie

De Maribo-Bandholm museumspoorlijn loopt tussen het natuurpark en de noordkust op een traject dat in 1869 werd aangelegd als eerste spoorlijn van Lolland-Falster. Wagens, stoom- en motorlocomotieven uit de jaren 1869 tot 1925 zorgen nu voor nostalgische ritjes tussen Maribo en het havendorp Bandholm, waar een historisch station de passagiers verwelkomt.

Een kort uitstapje naar de plattelandskerkjes van Ravnsborg

In het noordwesten van Lolland staan in totaal twaalf middeleeuwse plattelandskerken open voor bezoekers. De oudste daarvan, de Romaanse Herredskirke in het noorden van Nakskov, dateert uit 1284. De plattelandskerken liggen verspreid over een paar vierkante kilometer in het ansichtkaartlandschap van Ravnsby Bakker; de kerken van Fejø en Femø sieren de gelijknamige eilandjes, die de rondvaart met kleine veerbootjes opleuken.

Gastronomie

Samen met de andere Deense Zuidzee-eilanden wordt Lolland beschouwd als het centrum van de Deense fruitteelt; het eilandenrijk viert dit jaarlijks in september met het Sydhavsøernes Fruit Festival. Regionale producten zijn het hele jaar door verkrijgbaar in boerderijwinkels, restaurants, cafés en supermarkten. Naast groenten en fruit gaat het om vlees en worst van lokale varkens, runderen, ganzen en eenden - uiteraard allemaal van biologische kwaliteit.

Kaas, jam, sappen, cider en azijn behoren tot de plaatselijke delicatessen, en Lolland is de thuisbasis van 's werelds eerste kersenwijnmakerij, Frederiksdal Kirsebærvin. Lokale brouwerijen produceren de beste bieren; fijnproevers vinden hun geluk in de ijssalon, waar Deens softijs en een kleurrijke selectie toppings u verleiden om te smullen. Natuurlijk biedt het eiland ook een verscheidenheid aan visdelicatessen.

Weer

Lolland heeft de zachte winters en niet te hete zomers die typisch zijn voor Denemarken. Liefhebbers van stormachtige kusten moeten in de late herfst of winter komen en zich daarop voorbereiden. Van september tot januari regent het gemiddeld twaalf dagen per maand - recreatiemogelijkheden zoals het avonturenbad Lalandia in Rødby of een bezoek aan het Reventlow Museum zijn op zulke dagen leuke opties. In de koudste maanden kan de temperatuur 's nachts gemakkelijk onder het vriespunt zakken.

Regenwolken komen veel minder vaak voor in de lente en de zomer, en de gemiddelde temperaturen stijgen snel, van 11 graden Celsius in april tot 20 graden Celsius in juni. Met 21 tot 22 graden overdag zijn juli en augustus de warmste maanden. Dit is ook de beste tijd voor een verfrissende duik in de Oostzee.

image-translator