Campingplatz Freizeitpark „Am Emsdeich“
Duitsland / Nedersaksen / Westoverledingen
(124Recensies)
Erg goed-
-
14.400+ campings
196.700+ beoordelingen
Actueel & betrouwbaar
Geïnspecteerd door ANWB
Aantal campings | 23 |
---|---|
Beoordelingen van campings | 1.913 |
Gemiddelde beoordeling | 4.2 |
Oost-Friesland biedt uitstekende campings aan de Noordzeekust en op de Oost-Friese eilanden. Kampeerders kunnen van hieruit direct vertrekken voor een wandeling in het Werelderfgoed Waddenzee, de droomachtige duinlandschappen verkennen of in zee springen voor een duik aan het strand. De regio is ideaal voor watersporten, strandwandelingen en gezinsuitstapjes - te voet, op de fiets of te paard. Daarnaast kunnen cultureel geïnteresseerde bezoekers meer te weten komen over de Oost-Friese cultuur, de uitgebreide theekransjes en de soms merkwaardige lokale sporten.
Oost-Friesland is een van de mooiste en populairste recreatie- en vakantieregio's van Duitsland. Ook de Noordzeekust en de eilanden voor de kust hebben kampeerders veel te bieden. Er zijn veel mooie campings langs de kust bij de Sielorte - de kleine kustplaatsjes die allemaal eindigen op de naam -siel, bijvoorbeeld Neuharlingersiel, Hooksiel, Bensersiel, Harlesiel of Altfunnixsiel.
De campings liggen meestal direct achter de dijk aan zee, zodat vakantiegangers meteen na het ontwaken kunnen gaan zwemmen. Ook zijn er meestal tal van mogelijkheden voor watersporten ter plaatse. Ook op de Oost-Friese eilanden wordt graag gekampeerd. De grootste daarvan zijn Borkum en Norderney - maar ook de kleinere eilanden zijn bijzonder aantrekkelijk.
Een geheime tip is het autovrije eiland Spiekeroog, met een prachtige camping midden in de duinen.
Op de plaatsen langs de kust kunnen kampeerders hun camper of caravan gemakkelijk kwijt op een camperplaats. Van de Oost-Friese eilanden zijn alleen Borkum en Norderney opengesteld voor campers. De andere eilanden zijn grotendeels verkeersvrij en daarom alleen geschikt voor tentkamperen.
De grootte van de plaatsen verschilt per camping. Vrijetijdsvoorzieningen, sportfaciliteiten en restaurants en eetgelegenheden zijn echter standaard. Veel campings beschikken bovendien over een openluchtzwembad met zeewater en hebben in de zomermaanden animatieprogramma's, zoals barbecue-avonden, fietstochten of georganiseerde excursies in de omgeving. Een hoogtepunt dat elke kampeerder minstens één keer moet meemaken is een wadlooptocht in het Werelderfgoed Waddenzee.
Vooral zeilers maken graag gebruik van de campings op de Oost-Friese eilanden of bij de havens aan de vastelandskust om van daaruit excursies te maken. Andere populaire sporten aan de lange stranden van de Noordzeekust zijn windsurfen en kiten. Oost-Friesland is ook zeer geschikt voor een vakantie met het gezin. Ouders met kinderen kunnen talrijke pretparken en overdekte speelhallen bezoeken, ritjes te paard of in een handkar maken in de duinlandschappen of een kijkje nemen bij de broedstations voor jonge zeehonden.
Ook op kampeervakantie hoeft u uw geliefde viervoeter niet te missen. Op veel campings zijn honden toegestaan en sommige campings hebben hondvriendelijke plaatsen. Maar om het zekere voor het onzekere te nemen, moet u zich van tevoren informeren.
Op de stranden van de Oost-Friese kust zijn honden soms verboden. De reden hiervoor is het werelderfgoed Waddenzee met zijn unieke flora en fauna, die onder speciale bescherming staan. In het Nationaal Park Nedersaksische Waddenzee zijn honden over het algemeen verplicht aangelijnd. Op de dijken geldt vaak een volledig hondenverbod, omdat daar vaak schaapskuddes grazen.
Op de stranden kunnen de gemeenten zelf beslissen of ze honden toelaten. Veel plaatsen hebben echter eigen hondenstranden, bijvoorbeeld in: - Norddeich - Schillig - Neßmersiel - Carolinensiel - Horumersiel - Hooksiel - Emden.
Hier mogen honden soms zelfs onaangelijnd lopen, en bij sommige hondenstranden zijn er ook losloopgebieden.
Er zijn veel mooie campings in Oost-Friesland. Hieronder presenteren we 3 campings die opvallen door hun prachtige landschappelijke ligging, goede service en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
Gezinsvriendelijke 5-sterrencamping aan zee direct aan het water en met uitzicht op de Waddenzee. De ruime plaatsen liggen op gras en zand en er is ook een tentplaats en slaapstrandstoelen. In het hoogseizoen zorgt het dagelijkse kinderanimatieprogramma voor afwisseling, terwijl ouders zich kunnen ontspannen in het nabijgelegen beleveniszwembad "Nordseetherme" met saunawereld.
Op korte afstand van het centrum van het Noordzeebad Norddeich ligt deze verzorgde en grote camping direct achter de zeedijk. Het terrein beschikt over een goed restaurant en talrijke voorzieningen voor spel, sport en vermaak. Naast de staanplaatsen kunnen de gasten ook verblijven in chalets en houten hutten.
De camping voor wie iets bijzonders zoekt. Midden in de unieke natuur van Spiekeroog ligt deze dromerige natuurcamping, een van de mooiste campings van heel Oost-Friesland.
De voorzieningen zijn vrij eenvoudig, maar er is een kiosk voor de dagelijkse benodigdheden, douches met warm water en een sanitairgebouw. De camping is vrij klein en daarom meestal erg vroeg volgeboekt. Reserveer daarom tijdig.
Om in Oost-Friesland te komen, moet u met de auto of camper ver het noordwesten van Duitsland in. De A1 en A28 leiden naar de regio vanuit Hamburg en Bremen. De A1 biedt ook een verbinding van het Rijnland naar het noorden van Duitsland. Reizigers bereiken Oost-Friesland uiteindelijk via Leer en Emden. De badplaatsen zijn bereikbaar via kleinere wegen. Zo brengt de B72 automobilisten naar de stad Norden en de B461 naar Harlesiel.
Het oostelijke deel van Oost-Friesland, meestal Wangerland genoemd, ligt op slechts enkele minuten afstand van Wilhelmshaven. De grote stad wordt bediend door de snelweg A29 vanuit Oldenburg. De weg heeft een directe verbinding met de A1.
Vanuit Keulen is de afstand tot de bestemming iets minder dan 350 km. Wie van de Duitse hoofdstad Berlijn naar de Noordzeekust wil reizen, moet rekening houden met 560 km. Inwoners van München reizen een kleine 870 km naar het noorden om de stranden en badplaatsen van Oost-Friesland te bereiken. Onderweg kunnen kampeerders Hanzesteden als Bremen, Lüneburg en Hamburg bezoeken. Ook de Lüneburger Heide en het Zwischenahner Meer zijn indrukwekkend.
Langs de kust kunnen kampeerders dicht bij de vele badplaatsen met fantastische stranden en het Nationaal Park Nedersaksische Waddenzee voor de deur verblijven. Ook uitstapjes naar havenstadjes als Emden en Leer zijn de moeite waard.
Norden-Norddeich is een van de bekendste badplaatsen op het vasteland. Het stadje biedt zijn bezoekers een mooi strand en eersteklas mogelijkheden voor wadlopen. Strandstoelen, speeltuinen en watersportscholen zorgen voor veel afwisseling. Een van de hoogtepunten is het kweekstation voor jonge zeehonden. Indrukwekkend is ook de rustieke baksteenarchitectuur, typisch voor het Duitse noorden.
Harlesiel is een van de vele badplaatsen in Oost-Friesland. Vroeger waren het belangrijke vertrekpunten voor de krabbenvisserij, nu zijn het badplaatsen en excursiebestemmingen. Veel reizigers worden aangetrokken door de witte stranden die bij eb tot ver in zee reiken. Wie zin heeft, kan dan een wadlooptocht maken met een plaatselijke gids.
Voor de kust van Oost-Friesland liggen de beroemde Oost-Friese eilanden. Een van de bekendste eilandjes is Norderney, waar duinen en stranden op vakantiegangers wachten. In tegenstelling tot de meeste andere is het eiland bereikbaar met de auto en daarom ideaal om te kamperen met een camper in Oost-Friesland. De bars op het strand stralen een hippe, jonge sfeer uit.
Het kleine eiland Spiekeroog is nog een echte insider tip aan de Noordzeekust. Het ongerepte eiland is ongewoon groen en slechts 18 vierkante kilometer groot. Maar het zandstrand, de duinen en het mooie eilanddorp zijn een uitstekende plek om te ontspannen en de tijd te vergeten.
De Noordzeekust van Oost-Friesland nodigt uit tot ontspannende dagen met zwemmen en watersporten op het strand. Daarnaast zijn wadlopen, fietstochten over de dijken en paardrijtochten de moeite waard.
Vanaf de kust kunnen vakantiegangers gaan zeilen op de Noordzee. Talrijke watersportscholen van Emden tot Norden tot Harlesiel bieden cursussen en rondleidingen aan. Verder zijn activiteiten als surfen en kiten erg populair. Gezinnen lenen graag waterfietsen of stand-up paddles.
De nationale parkhuizen en veel particuliere aanbieders nemen bezoekers van Oost-Friesland mee op een wandeling in het Nationaal Park Nedersaksische Waddenzee. Hier kunt u meer te weten komen over deze unieke habitat op de bodem van de zee. Geschikte uitrusting, zoals rubberen laarzen en waterdichte kleding, wordt meestal verstrekt. In sommige delen van Oost-Friesland kun je zelfs op een wadslee over het wad glijden. Let op: eb en vloed kunnen zelfs ervaren wandelaars verrassen. Een wadlooptocht mag in geen geval zonder gids worden ondernomen.
Veel fiets- en wandelpaden leiden langs de dijken. Vanaf de verhoogde ligging genieten fietsers van fantastische uitzichten over de kwelders, de duinlandschappen en de zee. Veel bezoekers boeken ook paardrijtochten bij een van de boerderijen.
In de restaurants van Oost-Friesland staan zeegerechten natuurlijk bovenaan de menukaart. Noordzeegarnalen bijvoorbeeld zijn populair, en fijnproevers kunnen ze zelf plukken terwijl ze in een strandstoel zitten. Als alternatief zijn de kleine lekkernijen al verkrijgbaar als salade en op brood.
Een andere klassieker is het matiebroodje met uien, tomaten en augurken. De snack is vooral te koop in de badplaatsen langs de strandpromenades. Hier vindt u ook talrijke restaurants die lichte visgerechten serveren. Gebakken schol en bot, gegrilde makreel en gerookte paling zijn hier erg populair. De theesalons van Oost-Friesland zijn een specialiteit. Hier proberen gasten de beroemde Oost-Friese melange met room en Kluntje.
De meeste reizigers komen in de zomer naar Oost-Friesland om te kamperen. De temperaturen beginnen in mei te stijgen en bereiken in juni, juli en augustus ongeveer 21 °C. Overdag kunnen de waarden nog hoger oplopen. Het water is in deze periode maximaal 18 °C.
Veel gasten verblijven ook in september en oktober in de regio. Dan kan men zich vooral wijden aan wandelingen en tochten per fiets of te paard. Ook in april zijn de waarden aangenaam, maar kampeerders moeten regenbestendige en warme kleding bij zich hebben en altijd de weersituatie in de gaten houden.