Kamperen op de Oost-Friese eilanden

5 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Kamperen op de Oost-Friese eilanden

Alle 5 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen

Kamperen op de Oost-Friese eilanden

Campingplatz Tünnbak
Favorieten
Campingplatz Tünnbak

Duitsland / Nedersaksen / Norderney (Stadt)

5.0Buitengewoon(1Recensie)

Honden toegestaanRestaurantBroodservice

Staanplaatsen (16)

Insel-Camping-Borkum
Favorieten
Insel-Camping-Borkum

Duitsland / Nedersaksen / Borkum

ANWB Camping LogoInspectie

4.2Erg goed(51Recensies)

Honden toegestaanKindvriendelijkRestaurant

Staanplaatsen (220)

Huuraccommodaties (30)

Feiten over camping

Aantal campings5
Beoordelingen van campings59
Gemiddelde beoordeling4.5

Kamperen aan de Noordzee

Bekijk alle campings

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

About Us

Het ANWB-team

Campingplatz Tünnbak
Campingplatz Tünnbak

De Oost-Friese eilanden voor de kust van Nedersaksen hebben een groot recreatiepotentieel. Het zeer beperkte wegverkeer - alleen op Borkum en Norderney is particulier autoverkeer toegestaan - zorgt voor een bijzonder ontspannen sfeer bij het kamperen op het eiland. Uitgestrekte zandstranden en dagtochten door het wad tussen het eiland en het vasteland bieden veel afwisseling, vooral als u met kinderen kampeert. Jong en oud kunnen het eiland met de fiets verkennen.

Bijzonderheden van kamperen op de Oost-Friese eilanden

Weelderige zandstranden liggen aan de zeezijde van de Oost-Friese eilanden. Daarachter rijzen de duinen landinwaarts. De naar het vasteland gerichte kanten daarentegen worden gekenmerkt door schorren en slikken. Bij eb kan men vanaf de eilandenketen tussen Norderney en Wangerooge wadlopen richting vasteland.

De campings op de Oost-Friese eilanden liggen voornamelijk beschut tussen de duinen - meestal niet ver van het badstrand en de zee. Fietstochten met en zonder kinderen zijn net zo goed mogelijk als wandeltochten over of rond het eiland of door het wad naar het vasteland. Liefhebbers van wind, zee en natuur komen aan hun trekken met zeilen en surfen.

Beste tijd om te reizen

Het stimulerende klimaat op de Oost-Friese eilanden, dat bevorderlijk is voor een goede gezondheid, wordt grotendeels beïnvloed door de Golfstroom. Het klimaat is gematigd met een hoge luchtvochtigheid. Vergeleken met het vasteland zijn de winters koeler en de zomers milder - er zijn nauwelijks extreem koude of extreem warme dagen op de eilanden. Terwijl in de zomer voornamelijk kalme westenwinden over de eilanden waaien, komen stormen vanaf de herfst vaker voor.

Hoewel er op de eilanden gemiddeld 16 tot 17 regendagen per maand zijn, verdwijnt de neerslag snel door de heersende winden. De meeste zonuren zijn verspreid over de maanden april tot en met september. De gemiddelde maximumtemperatuur in de hoogzomermaanden juli en augustus ligt rond de 19 graden. De watertemperatuur ligt tussen 10 en 20 graden van mei tot oktober.