KNAUS Campingpark Hünfeld
Duitsland / Hessen
(23Recensies)
10% vroegboekkorting
Boek nu-
-
14.400+ campings
196.700+ beoordelingen
Actueel & betrouwbaar
Geïnspecteerd door ANWB
Aantal campings | 18 |
---|---|
Beoordelingen van campings | 185 |
Gemiddelde beoordeling | 3.8 |
De Rhön ligt bijna in het midden van Duitsland. Dankzij de ligging in het gelijknamige biosfeerreservaat van bijna 2.433 km² biedt het middelgebergte ruimte aan talrijke campings in een prachtige natuur. Naast enkele skigebieden komen ook actieve vakantiegangers aan hun trekken als zij met hond of gezin kamperen en de regio tijdens wandelingen of lange boswandelingen kunnen ontdekken.
Campingfaciliteiten zoals Rhöncamping am Schwimmbad in Bischofsheim, Camping Rhönperle, Camping Kreuzberg, Camping- und Wohnmobilstellplatz Hochrhön bij Gersfeld, Schönsee-Camping bij Bad Salzungen en Camping Ulstertal zijn aanbevolen bestemmingen voor kampeerders in het Rhöngebergte met idyllische plaatsen midden in de natuur. Voor het hoogseizoen is vroeg reserveren op de campings handig om niet achter te blijven.
De veelzijdigheid van de regio is te danken aan de grensligging met Beieren, Hessen en Thüringen. Actieve wandelaars zoeken de gebieden rond het Oost-Hessische gebergte of de Hoge Rhön in het noordwesten, waar de Wasserkuppe het hoogst gelegen is.
Terwijl geologen genieten van de rode zandsteen- en schelpkalkformaties, komen gezinnen met kinderen aan hun trekken in het zuiden van de Rhön bij de Rijn-Weser waterscheiding of spetteren bij het meer. Bezoekers kunnen de flora en fauna ontdekken door te fietsen door de dalen van de Haune, Ulster en Felda.
Skiërs of langlaufers houden van winterkamperen rond Bischofsheim an der Rhön, op de Kreuzberg skischans of op het Zwarte Moor. Naast de natuurbelevenissen tussen berg en dal kunt u tussen de steden Bad Kissingen en Meiningen kastelen, architectonische monumenten en ruïnes ontdekken.
Binnen Duitsland kunnen bezoekers vanuit veel steden via de snelwegen snel hun bestemming bereiken. Camperaars die van Frankfurt naar de Rhön willen reizen zijn relatief flexibel wat betreft tijd, aangezien ze niet meer dan 136 km hoeven af te leggen om er te komen.
Afhankelijk van hun rijsnelheid kunnen bezoekers via de A66 hun bestemming in minder dan twee uur bereiken. Met deze reisroute blijft men op dezelfde snelweg en vertrekt men, afhankelijk van de camping in de Rhön, in de richting van Fulda. Hoewel de gasten dan al dicht bij hun bestemming zijn, is een omweg naar de stad de moeite waard.
Kampeerders die uit het zuiden van Beieren komen - bijvoorbeeld uit München - hebben een niet al te lange reis van een kleine 360 km voor de boeg. De reis per camper verloopt via de A9 richting Neurenberg. Daar stapt men over op de A3 richting Frankfurt voordat men bij het knooppunt Fürth/Erlangen overstapt op de A73. Voor de rest van de route sturen de vakantiegangers de camper richting Schweinfurt. Bij het knooppunt Werntal draait u de A71 op en stopt u misschien voor een pauze of een sightseeing tour in Bad Neustadt voordat u de resterende kilometers naar de camping in het Rhöngebergte rijdt.
Tussen Hessen, Beieren en Thüringen liggen historische landschappen als Fulda, pittoreske kuuroorden als Bad Kissingen en idyllische dorpjes als Meiningen aan het water die de regio Rhön kenmerken:
Barokke en renaissancegebouwen en kasteelcultuur kenmerken de stad Fulda, die ooit een bisschopsstad was. Fascinerend is vandaag de dag de markante Sint-Salvatorskathedraal met daarin het graf van de heilige Bonifatius. Ook bezienswaardig zijn de pre-Romaanse Sint-Michielskerk uit 1.000 na Christus en de Orangerie met Flora Vaas uit 1721 met zijn barokke kamers als voormalig zomerverblijf van de prins-abten in Fulda.
Meerdere superlatieven begeleiden de stad Bad Kissingen in Neder-Franken aan de rand van de Vorrhön: de oudste graduatieplaats van Europa, Beiers kuuroord en grote stad met de oudste golfbaan van Beieren. Bezienswaardig zijn het oude stadhuis uit 1577 en het arcadegebouw van Friedrich von Gärtner, dat samen met de prachtige Wandelhalle met geïntegreerde fonteinhal de kuurtuin siert. Hoog boven Bad Kissingen in de wijk Reiterswiesen valt meteen de kasteelruïne Botenlauben uit 1180 op.
Een historische oude binnenstad, uitgestrekte parken en tuinen en de middeleeuwse slotgrachten kenmerken de districtsstad Meiningen in het zuiden van Thüringen. Het huidige aangelegde kasteelpark, dat bezoekers vanaf kasteel Elisabethenburg via de Georgsbrücke-brug kunnen bereiken, is ideaal voor lange wandelingen. Al aan het einde van de 17e eeuw werd de tuin aangelegd als renaissancepark naar Frans en Nederlands voorbeeld.
Wandelen krijgt in de Rhön een nieuwe betekenis dankzij het uitgebreide, goed ontwikkelde padennetwerk. Terwijl in de zomer de meren lonken, wordt er in de winter geskied.
De Rhön-Höhen-Weg van Burgsinn in Main-Spessart naar Bad Salzungen aan de Werra is met een lengte van 137 km ideaal voor ambitieuze mensen. Natuurlijk zijn ook deeltrajecten mogelijk, bijvoorbeeld door de Rode en Zwarte Moren. Voor kinderen en geologen zijn het natuurpad Auersberg bij Hilders of het wandelpad bij de Wasserkuppe tot 950 m ideaal. Terwijl u in de zomer veel kunt wandelen, biedt het ski- en rodelpark Ellenbogen in de winter langlaufpistes, een bandenglijbaan voor kinderen en een sneeuwtubingfaciliteit.
Als u met uw eigen kinderen in de Rhön kampeert, kunt u ook een uitstapje maken om te gaan zwemmen. De Guckaisee, ten zuiden van de Wasserkuppe, is een natuurlijk waterlichaam en het grootste van Hessen. Met een zwemsteiger en drijvend vlotteneiland is het ideaal om te spetteren en te zwemmen. Idyllisch, ook door zijn kleine omtrek van slechts 380 m, is de Frickenhäuser See in het gelijknamige dorp op de grens met het Frankische Vorrhön.
Vers op tafel vertrouwen restauranthouders en koks op lokale producten uit de biologische landbouw, uit het eigen slachthuis of uit de regionale viskwekerijen van de Rhön. De favoriete gerechten van de plaatselijke bevolking zijn bijvoorbeeld Rhönforel, Rhönschaap en wildgerechten: de Zwibbelsploatz komt uit de steenoven en de schnitzel wordt zwaar in paneermeel gerold.
Soms is een klassiek hapjesbord voldoende voor een groter reisgezelschap: kaas, knakworst en de lekkere Rhönse huisworst zijn erg populair. Ook voor vegetariërs zijn sticks met wilde knoflook of paddenstoelen op vers boerenbrood een prima snack, vooral als u in de Rhön kampeert.
Culinaire speciale weken zoals gerechten uit grootmoeders keuken in het voorjaar of de wildweken in de herfst smaken nog beter met een vers getapt biertje of een Frankische Federweisser.
Het klimaat in de Rhön is afhankelijk van de hoogte. Ook de invloed van het landklimaat is niet te onderschatten: Op het hoogplateau van de Hohe Rhön zijn lage gemiddelde jaartemperaturen van ongeveer vijf tot zeven graden te verwachten, terwijl de zuidelijke Rhön warmer en zonniger is.
Terwijl de temperaturen in de zomer op een frisse 17 graden liggen, is ook de herfst ideaal om te kamperen in de Rhön, met nauwelijks lagere waarden.
In de winter klimmen de temperaturen nauwelijks boven nul graden, zodat de regio in de koude maanden december en januari als uiterst sneeuwzeker geldt, wat de Rhön tot een aantrekkelijk vakantiegebied voor skiërs maakt.