Kamperen op de Schwäbische Alb

18 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Kamperen op de Schwäbische Alb

Alle 18 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen

Kamperen op de Schwäbische Alb

Campingplatz Hirtenteich
Favorieten
CKE discount
Campingplatz Hirtenteich

Duitsland / Baden-Württemberg

ANWB Camping LogoInspectie

4.7Uitstekend(6Recensies)

ZwembadHonden toegestaanRestaurant

Staanplaatsen (98)

Huuraccommodaties (4)

Alle 18 Campings
Alle 18 Campings

Feiten over camping

Aantal campings18
Beoordelingen van campings238
Gemiddelde beoordeling3.8

Populaire campings

1
Camping Heidehof
Dit moet wel een heel bijzondere vakantie worden. Verblijven in een tent, caravan of blokhut, midden in de Schwäbische alb. De blokhutten zijn voor iedereen geschikt, maar ze zijn ideaal voor fietsers… Camping profielpagina

Kamperen met hond in Beieren

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

About Us

Het ANWB-team

Campingplatz Hirtenteich
Campingplatz Hirtenteich

Van het zuidwesten van Baden-Württemberg tot Beieren strekt het Zuid-Duitse middelgebergte zich uit over een lengte van 220 km en een breedte van 60 km. Dankzij uitgestrekte bossen en jeneverbesheide biedt de regio, die zich uitstrekt tot 1.000 m boven de zeespiegel, veelzijdigheid, van natuurkamperen tot kamperen in de bergen met een hond. Daarnaast zijn bizarre druipsteengrotten en fossiele vindplaatsen in het UNESCO Global Geopark uit het Jura tijdperk fascinerend. Kastelen en paleizen inspireren cultuurliefhebbers in de steden van Ulm tot Reutlingen.

Bijzonderheden van kamperen op de Schwäbische Alb in Duitsland

De Schwäbische Alb is ideaal voor een actieve vakantie met het hele gezin. Terwijl het zuiden van de regio licht heuvelachtig is en ideaal om te wandelen, toont het zich aan de noordkant bergachtig aan de kant van de Alb-rug. Met soms steile rotswanden wordt het gebied ook op de camping een uitdagende vakantiebestemming voor wandelaars en mountainbikers.

De campings in de Schwäbische Alb liggen rond het grootste karstgebied van Duitsland. Het fascineert met grotten, zinkgaten en droge dalen uit geërodeerde prehistorische vormen en is daarom ook voor geologen uiterst interessant.

Kampeerders in de Schwäbische Alb kunnen echter ook de juiste plek voor hun camper vinden in de buurt van pittoreske dorpjes, die met hun bergruïnes en idyllische kloosters ook in cultuur geïnteresseerden kunnen inspireren om te gaan kamperen.

Bereikbaarheid

Bezoekers die uit het zuiden van Duitsland komen, hoeven niet ver te gaan naar het kampeerparadijs op de Schwäbische Alb. Deze wordt doorkruist door de twee federale snelwegen A7 en A8, die elkaar ten oosten van Ulm kruisen. Vanuit de Beierse hoofdstad München is het ongeveer 255 km naar Tübingen en de A8 tussen München en Stuttgart kruist de Midden-Alb bij Merklingen.

Als u uw weg naar de Schwäbische Alb begint op de A7 tussen Würzburg en Kempten, kruist u de oostelijke Alb en kunt u rechtstreeks naar Ulm rijden en een korte stop maken. U kunt er onder meer de hoogste kerktoren ter wereld bewonderen. Een voortzetting van de reis is mogelijk via de B311, zodat men vanuit het oosten het Donaudal bereikt.

Bezoekers die hun bestemming via de westflank van de Alb willen bereiken, kunnen vanuit Stuttgart de A81 richting Singen nemen. Via de B14 kunnen zij dan gemakkelijk de Boven-Donauvallei inrijden. In het voorjaar en de herfst moet men bij het oprijden van de Alb soms rekening houden met plotselinge gladheid.

Bestemmingen in de Schwäbische Alb, Duitsland

In de natuur van het Geopark liggen interessante dorpen verscholen. Van Tübingen tot Slot Lichtenstein en de bisschopsstad Rottenburg am Neckar wedijveren de prachtige, markante vakwerkhuizen bijna met de kastelen en burchten van de Alb.

De eerbiedwaardige universiteitsstad Tübingen

De mooie universiteitsstad Tübingen is niet alleen vanwege het beroemde cisterciënzerklooster van Bebenhausen een bezoek waard. Wie de weg omhoog vindt naar de toren van de 15e-eeuwse stiftskerk wordt beloond met een fabelachtig uitzicht. Binnen zijn de sarcofagen van voormalige Württembergse heersers te bezichtigen. Na een steile klim wacht het 400 jaar oude kasteel van Tübingen op de bezoekers.

Kastelen en ruïnes in Gundelfingen

Beneden in het Lautertal in Gundelfingen kunt u het Anton Geiselhart Museum bezoeken. Er worden werken van de plaatselijke kunstenaar tentoongesteld. Boven, de borden volgend, ontdekken bezoekers de ruïnes van kasteel Hohengundelfingen. Volgens velen het mooiste van het dal - het uitzicht op kasteel Niedergundelfingen op de Umlaufberg is beslist gegarandeerd.

Rivierschoonheid: Rottenburg am Neckar

Kelten en Romeinen vestigden zich ooit in Rottenburg am Neckar tussen de Schwäbische Alb en het Zwarte Woud. Ook nu nog trekt de geslaagde mix van de middeleeuwse binnenstad met zijn smalle steegjes en de brede pleinen langs de Neckarpromenade veel bezoekers naar de bisschopsstad. Zoals het de urbs pia, de vrome stad, betaamt, sieren kerken, kapellen en een diocesaan museum de stad. De Sint-Maartenskathedraal mag niet over het hoofd worden gezien.

Activiteiten en excursies

Het middelgebergte kan op verschillende manieren worden ontdekt: Tijdens een wandeling kunnen bezoekers de vulkanische geschiedenis van de Schwäbische Alb van dichtbij meemaken of de schoonheid van de bergtoppen van bovenaf bekijken.

Onderzoekers aan het werk

De Schwäbische Alb is ideaal voor een ontdekkingstocht met het hele gezin en brengt geologen op een bijzondere manier in vervoering. In Dotternhausen en Holzmaden wordt dankzij het daar wijdverbreide fossielenrijke leisteengesteente druk getapt. Met een beetje geluk ontdekken natuurliefhebbers glinsterende gouden ammonieten, koralen, krokodillen of smeltende schubvissen en versteende schelpen, die allemaal bijna 200 miljoen jaar geleden uit de diepten van de zeeën naar het daglicht zijn gespoeld.

Een tocht door de lucht

Wie van hoogtes houdt, boekt een ballonvaart over het middelgebergte in Zuid-Duitsland. Het prachtige panorama van tafelbergen, verreikende rotskammen met deels hoge witte rotspieken, uitgedoofde vulkanen en burchtspitsen is op een bijzondere manier fascinerend. Als de wind goed is en de ballonvaarders naar het oosten drijven, zijn de Staufenberge als drie torenhoge kegels te zien.

Gastronomie

De Zwabische keuken is vullend en wordt beschouwd als een stevige thuiskeuken. De basisingrediënten zijn aardappelen, spätzle, vlees en worst - verfijnd met wat (kool)groenten.

Restjes worden ook in restaurants geserveerd: aardappelschnitzel met spaetzle of de stoofschotel Gaisburger Marsch staan op het menu naast alle vormen van de beroemde spaetzle. De zelfgemaakte deegnoedels worden geserveerd bij gebraad of sauerbraten, terwijl linzen met spaetzle vegetariërs gegarandeerd zullen plezieren.

De smakelijke Maultaschen, gevulde knoedels met een stevige vleesvulling, zijn ook een Zwabische favoriet. De pittige aardappelsalade past er goed bij. Dankzij de vele schaapskuddes in de weilanden en velden staat ook een goed gebraden lam op het dagelijkse menu. Als dessert zijn zelfgemaakte Ofenschlupfer en Dampfnudeln uit de banketbakkerij een streling voor het gehemelte.

Beste tijd om te reizen

Door de hoogte van de Schwäbische Alb is het klimaat harder dan in de uitlopers. De temperaturen liggen bijna 3 tot 5 graden lager, zodat het jaargemiddelde tussen 4 en 7 graden ligt.

In januari dalen de waarden tot -2 graden en is winterkamperen mogelijk op de hoogvlakten van de Schwäbische Alb. In juli is het gemiddeld ongeveer 15 graden en dus voor velen de beste reistijd voor een ontspannen gezinsvakantie.

In de herfst en winter ontdekken bezoekers op sommige plaatsen bij het kamperen het volgende weersverschijnsel: op het Alb-plateau kan het zonnig en warm zijn, maar de uitlopers van de Neckar of het Donaudal kunnen bijna in de mist verdwijnen. Dit betekent dat men vanaf het Alb-plateau tot aan de Alpen kan kijken.