Campingplatz Mühlenhof Sylt
Duitsland / Sleeswijk-Holstein / Sylt-Stadt
(29Recensies)
Buitengewoon10% vroegboekkorting
Boek nu-
-
14.400+ campings
196.700+ beoordelingen
Actueel & betrouwbaar
Geïnspecteerd door ANWB
Aantal campings | 7 |
---|---|
Beoordelingen van campings | 157 |
Gemiddelde beoordeling | 3.8 |
Kamperen op Sylt is een droomvakantie. Het grootste Noordzee-eiland van Duitsland biedt prachtige campings tussen de Waddenzee, eindeloze zandstranden en weidse duinlandschappen. Bij PiNCAMP vindt u de mooiste campings op Sylt.
Op Sylt vindt u campings naar ieders smaak, of u nu met tent, caravan of camper naar het zonnige eiland reist. De volgende campings krijgen veel goede beoordelingen op PiNCAMP en behoren tot de populairste vakantievoorzieningen op Sylt.
Camping am Mühlenhof ligt in het groene hart van Sylt. Hier kunt u ontspannen midden in het Friese landschap bij Morsum. De goed onderhouden familiecamping biedt plaatsen op weilanden voor caravans en tenten. Ook zijn er stacaravans voor maximaal 4 personen te huur. In het hoogseizoen is er een gratis broodjesservice. Douches zijn gratis op de camping.
De ideaal gelegen camping Rantum ligt dicht bij het beroemde weststrand van Sylt. De caravanplaatsen grenzen direct aan de oever van het stroomgebied van Rantum. Gasten zonder camper verblijven op de groene tentweide of in de comfortabele stacaravans voor maximaal 4 personen. Als u met de camper komt, kunt u ook gebruik maken van de camperplaats buiten de slagboom.
Camping Hörnum ligt in het idyllische duinlandschap van Sylt en vrijwel direct aan het strand. Slechts enkele meters scheiden u van het water. De tentplaatsen liggen ingebed in de duinen, terwijl de caravanplaatsen aan de rand van de duinen liggen. De camping heeft ook een caravanverhuur als u zonder camper naar Sylt reist. Op aanvraag kunt u op de camping ook strandstoelen huren.
De populaire camping Wennigstedt-Braderup is de perfecte plek voor gezinnen om te verblijven. Het uitgestrekte terrein biedt ruime plaatsen achter de duinen, moderne gemeenschappelijke huisjes met kitchenettes, een speeltuin, bakkerij direct op het terrein en een restaurant voor wie geen zin heeft om te koken. Hondenbezitters zullen blij zijn met de wasserette in de open lucht, waar u uw viervoeter kunt schoonmaken na een lange strandwandeling.
Op de Dünencampingplatz Westerland kunt u kamperen op een van de bekendste plekken van Sylt. Het vakantiecomplex grenst direct aan het Südwäldchen en in het noorden ligt het Sylt Aquarium. Het is slechts 20 minuten lopen naar het centrum van Westerland en het westelijke strand ligt op slechts 50 meter van de camping. Voor overnachtingen zijn er plaatsen voor campers en tenten en goed uitgeruste stacaravans.
Het zonnige eiland Sylt is een van de populairste vakantiebestemmingen in de Noordzee. Het Noord-Friese eiland, dat bij Sleeswijk-Holstein hoort, is ook bij kampeerders favoriet. Hetzij met een caravan, maar ook met een tent. Op veel campings op het Noordzee-eiland kunnen tenten direct in de duinvalleien worden opgezet: De meeste campings op Sylt liggen aan de westkant van het eiland bij de plaatsen Westerland, Wenningstedt-Braderup en Kampen. Van hieruit is het slechts een steenworp naar het populaire weststrand, dat zich over ongeveer 40 km langs de kust uitstrekt. Naast staanplaatsen voor caravans, campers of tenten zijn er meestal ook huuraccommodaties, stacaravans of vakantiewoningen beschikbaar. Als u niet met uw eigen caravan reist, kunt u bij de caravanverhuur in Westerland ook een kampeerauto huren. Sylt-vakantiegangers van alle generaties waarderen de goed ontwikkelde infrastructuur van de populaire badplaatsen Westerland, Kampen en Wenningstedt. Naast gezinnen reizen ook veel welgestelde stedelingen naar het eiland voor een korte vakantie in de zomer. Sylt dankt haar exclusieve reputatie aan gasten met het juiste kleingeld. Talrijke chique boetieks en eersteklas restaurants verleiden de bezoekers om geld uit te geven, maar een vakantie op Sylt hoeft niet per se duur te zijn. Het eenvoudige land- en vissersleven bestaat op het Noord-Friese eiland net zo goed als luxe auto's en jachthavens. Vooral de campings op Sylt bieden de onbetaalbare luxe van het buitenleven. En het is sowieso nooit ver naar de steden en bezienswaardigheden.
Vooral gezinnen met kinderen komen graag naar Sylt voor een kampeervakantie. Het zonnige eiland biedt een breed scala aan kindvriendelijke speeltuinen, zwembaden en avonturenparken. Volwassenen kunnen daarentegen kuurconcerten, musea en zomerevenementen bezoeken. Vooral in de zomer bieden de campings talrijke amusementsmogelijkheden en activiteiten zoals wadlopen.
Bij het kamperen op Sylt moeten alle gasten een kuurbelasting betalen. Deze wordt direct op de camping betaald en is bij de prijs van de overnachting inbegrepen. De dagtarieven zijn afhankelijk van de locatie. Ongeveer 3 euro per dag in het hoogseizoen en 1,50 euro in het laagseizoen. Kinderen tot 18 jaar hoeven geen toeristenbelasting te betalen. Ook voor honden wordt niets in rekening gebracht. Maar het beste van kamperen op Sylt is gratis: de frisse Noordzeelucht.
Op de meeste campings op Sylt kunt u zonder problemen uw hond meenemen. Informeer echter van tevoren of er op de camping speciale regels zijn - bijvoorbeeld als u in een stacaravan wilt verblijven. Als u met uw hond naar het strand wilt, is een van de 16 hondenstranden in het westen van Sylt een goede optie. Populaire hondenstranden vindt u bijvoorbeeld in Wennigstedt-Braderup, Rantum en in het uiterste zuiden in Hörnum. In het laagseizoen, d.w.z. in de periode van 01.11 tot 14.03, kunnen kampeerders hun hond meenemen naar alle stranden op Sylt. Houd er echter rekening mee dat op sommige hondenstranden het aanlijnen ook verplicht is. Hetzelfde geldt voor wandelingen op de duinen en wandelpaden: U moet uw hond altijd aan de lijn houden om de plaatselijke flora en fauna te beschermen.
Met een camper, caravan of auto naar Sylt komen is gemakkelijker dan u denkt. Er zijn verschillende manieren om het eiland te bereiken.
De Sylt Shuttle van de Deutsche Bahn rijdt meerdere keren per dag van Niebüll naar Westerland. De reis met de autotrein duurt iets minder dan 45 minuten. Deze optie is echter alleen geschikt voor kleinere campers, want grotere voertuigen worden niet vervoerd.
De Sylt-veerboot verbindt de Deense stad Havneby op het eiland Rømø met de stad List op Sylt. U rijdt eerst met uw camper naar Havneby en neemt van daaruit de veerboot. Ook de veerboot van Sylt vaart meerdere keren per dag.
Een alternatief voor de Sylt Shuttle is de Blauwe Autotrein, die ook van Niebüll naar het eiland rijdt. Deze autotrein vervoert ook campers met een voertuiglengte tot 15 meter. Hiervoor is een reserveringsbevestiging van een Sylt-camping nodig.
Eindeloze stranden, de Waddenzee, uitgestrekte duinlandschappen, rietgedekte huizen, havenflair en bars - er zijn veel redenen om uw tent op te zetten op een camping op Sylt. Het op drie na grootste eiland van Duitsland is terecht populair en biedt naast fantastische natuur ook veel mooie dorpjes, waarvan de drie kuuroorden Westerland, Kampen en Wenningstedt slechts de bekendste zijn.
Rond de eeuwwisseling was Westerland een mondaine badplaats. Na de bouw van de Hindenburgdam en grotere aantallen vakantiegangers in de jaren tachtig werden in de stad veel flats en hotels gebouwd. Alleen al de 6 km lange promenade voor Westerland op Sylt is een bezoek waard. Voor kampeerders die met de autotrein via de Hindenburgdam op het eiland aankomen en 's avonds willen uitgaan, zijn de campings rond Westerland een goede keuze. Het culturele programma is zeer gevarieerd en omvat concerten in de Musikmuschel en het Meerkabarett, literatuurweekenden, kamermuziekfestivals, havenfeesten en nog veel meer.
Iets noordelijker ligt Kampen, een idyllische gemeente tussen de Waddenzee en de Noordzee, bestaande uit vele rietgedekte huizen en villa's. Jaarlijks trekken talloze kunstenaars naar deze streek. In kleine galeries kunt u schilderijen, aardewerk en andere werken bewonderen. Kampen staat ook bekend om zijn vele restaurants, clubs en bars. Een bekend en populair café is de Kupferkanne, die gasten betovert met zijn uitgestrekte tuin en unieke uitzicht op het wad. In de haven kunt u ook genieten van broodjes vis en Syltse oesters, zo vers gevangen als nergens anders aan de Noordzee.
De gemeente Wenningstedt-Braderup ligt aan de westkust van Sylt midden in het duinlandschap met de zee op gehoorsafstand. De inwoners noemen hun dorp liefkozend een familiebadplaats. Kamperen in Wennigstedt betekent beslist comfortabele staanplaatsen, een moderne infrastructuur en speelplaatsen voor de kleine gasten. Voor gezinnen met kinderen en iedereen die rust en ontspanning zoekt in de vrije natuur, is een kampeervakantie in dit vriendelijke Friese dorp perfect. Vanwege de vele kleine ateliers wordt Braderup ook beschouwd als een geheime tip, vooral onder liefhebbers van handwerk.
Hörnum ligt in het zonnige zuiden van Sylt en is een goede plek om naartoe te gaan, vooral voor strandliefhebbers en zonaanbidders. De kleine nederzetting was ooit de thuisbasis van vissers en walvisvaarders en is nu een populair vakantieoord. De schilderachtige plaats is omgeven door duinen en biedt de perfecte plek om te ontspannen met zijn prachtige natuur. Met een beetje geluk ziet u zelfs de grijze zeehond Willi, die regelmatig de havenkom bezoekt. In Hörnum staat ook de enige vuurtoren van Sylt die u kunt bezoeken.
Keitum is de voormalige hoofdstad van Sylt en geldt als typisch Fries en als een van de mooiste dorpen van Friesland. Het mooie dorp wordt gekenmerkt door machtige bomen, prachtige tuinen en traditionele Friese huizen. Hier staat ook het Oude Friese Huis, het huis van een walvisvaarder uit 1739, waar een stukje eilandgeschiedenis tot leven komt. Ook een bezoek waard zijn de oudste kerk van Sylt, de St. Severinkerk, gebouwd in 1216, en het Sylt Museum met zijn uitgebreide collectie.
Het Morsum Klif, ten zuiden van Keitum, is een van de mooiste bezienswaardigheden van Sylt. De belangrijkste attractie van het natuurgebied is de enorme klifkust over een lengte van twee kilometer. Vooral bij zonsopgang is de roodglinsterende klif een prachtig fotomotief. Maar ook het achterliggende heidelandschap is interessant, waar ook de uit de Alpen bekende moerasgentiaan groeit. Als u meer wilt weten over de bijzondere flora en fauna op het klif en in het Werelderfgoed Waddenzee, kunt u het beste deelnemen aan een natuurhistorische rondleiding onder leiding van een gids.
Vooral in de zomer kan het behoorlijk druk worden in Westerland. De perfecte plek om even bij te komen van de drukte is het Südwäldchen, niet ver van Westerland. Slechts een paar honderd meter in de richting van Rantum vinden bezoekers een oase van rust en een prachtige plek om te wandelen tussen vijvers, het geklater van fonteinen en het getjilp van vogels. Er is ook een grote speeltuin voor kinderen.
Sylt biedt vakantiegangers een enorm amusementsaanbod en talrijke vrijetijdsactiviteiten en sportmogelijkheden. Hier volgen enkele tips als u eens wat anders wilt dan de dagelijkse routine op de camping.
Sylt is een echte hotspot voor leuke sporten aan de Noordzee. Op het lange weststrand kunt u skydiven, surfen, Segway-tochten maken of kiteboarden. Naast de vele sportieve activiteiten die worden aangeboden, is het Weststrand ook een geweldige plek om een dagje aan het strand door te brengen. Er staan meer dan 12.000 strandstoelen klaar voor vakantiegangers op het fijne zandstrand. Over eten en drinken op het strand hoeft u zich geen zorgen te maken.
Als mondain vakantie-eiland voor welgestelde kringen biedt Sylt natuurlijk ook bijpassende vrijetijdsactiviteiten: Tennis, polo, zeilen, paardrijden en golf zijn allemaal erg populair. Deze laatste is een van de populairste sporten op Sylt. In de directe omgeving van Wennigstedt ligt de Sylt Golf Club, met een 18-holes en een 9-holes baan. Het rietgedekte Friese clubhuis is ook een mooi fotomotief. In het restaurant genieten golfers en bezoekers niet alleen van een voortreffelijke keuken, maar ook van een fantastisch uitzicht over de greens naar de vuurtoren van Kampen.
Het weidse, overwegend vlakke landschap is ideaal om te fietsen en te wandelen. Er zijn talloze fietsverhuurbedrijven op Sylt. Het traject van de voormalige eilandspoorweg van Sylt kan bijvoorbeeld worden gebruikt als bijna doorlopend fietspad. Kinderfietsen en aanhangers zijn verkrijgbaar, evenals helmen en manden. Wie niet op twee wielen wil zitten, kan zich ook heerlijk ontspannen tijdens lange wandelingen.
De ligging van Sylt in de Noordzee maakt het het perfecte startpunt voor een wadlooptocht. Het Noord-Friese eiland ligt midden in het Nationaal Park Sleeswijk-Holstein Waddenzee, dat sinds 2009 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Wadlopen wordt op Sylt aanbevolen in groepen met een gids en biedt u fascinerende inzichten in de onbekende habitat op de zeebodem.
Een klassieker op Sylt is de grote eilandtocht. De tocht voert in noordelijke richting via Wenningstedt, Kampen, het stuifduingebied en de haven van Königshafen naar List. Na een korte pauze gaat de tocht verder via Braderup, Munkmarsch, Keitum en Tinnum naar het idyllische zuiden naar Rantum en Hörnum. Daar kunt u ook een korte zeetocht maken naar het heide- en duinlandschap van Hörnum Odde op de zuidpunt van Sylt. Als de tocht te lang voor u is, kunt u ook alleen de korte eilandtocht boeken.
De voortdurende wisseling van het tij, de gezonde zeelucht en veel beweging in de buitenlucht bevorderen het geestelijk evenwicht. Sylt is ook een waar wellnessparadijs. Op veel plaatsen worden speciale wellnessprogramma's aangeboden. Alternatieve therapieën zoals vastenwandelingen op Sylt, meditatie- of yogacursussen en massages ondersteunen uw welzijn tijdens uw vakantie. Een goede plek om te beginnen is het Syltness Center in Westerland. Hier staan thalassotherapie, schoonheidsbehandelingen en Ayurvedische massages op het programma.
Op Sylt is het hele jaar door wel iets te beleven, zelfs in de winter. Hier volgt een overzicht van de bekendste festivals en evenementen op Sylt.
Niet alleen de frisse lucht op Sylt wekt de eetlust op. Ook de talrijke verleidelijke geuren van de strandtenten, strandkiosken en snackbars, die op bijna elke hoek te vinden zijn, wekken de eetlust op. Vooral zeevruchten zijn populair bij vakantiegangers: vers gepulste Noordzeegarnalen, moten en schol - visliefhebbers komen op Sylt in het water. Naast maritieme gerechten zijn er in de Noord-Duitse keuken stevige stamppotten zoals boerenkool met metworst, dijklam en eend. Daarbij smaakt de Syltse hop het best. Het gastronomische bier is tot ver buiten de grenzen van het eiland bekend. Als dessert is de populaire Rote Grütze (rode vruchtengelei) een must. Ook kinderen eten dit rijke gerecht graag als hoofdgerecht. De restaurants en vissershuisjes op Sylt zijn meestal gezellig ingericht: Aan de muren hangen visnetten en flessen met zeilboten. Theeketels van glanzend messing sieren de vensterbanken. Kleine theesalons, cafés en pubs rond de campings op Sylt nodigen u uit om te eten of gewoon een praatje te maken. De Friese theecultuur vermaakt vakantiegangers die op Sylt kamperen vooral in het wat koudere seizoen. Dan wordt de bekende Friese thee met of zonder borrel in blauw-wit porselein geserveerd. Het gaat vergezeld van een stuk Friese cake. De laagjescake bestaat uit korstdeeg, bladerdeeg, slagroom en pruimenjam.
De beste tijd om te gaan zwemmen op Sylt is in juli en augustus. In deze tijd lopen de temperaturen op tot 20° Celsius. Dit is ook het hoogseizoen op Sylt. Als u naar het strand gaat, moet u in het hoogseizoen het zwem- en zonplezier delen met veel andere vakantiegangers. In vergelijking met andere plaatsen aan de Duitse Noordzeekust schijnt de zon op Sylt bijzonder fel, omdat het weer wordt bepaald door de wind. De sterke vlagen blazen de wolken snel weg over het vlakke eiland. Zonaanbidders kunnen het hele jaar door bruin worden in een goed beschermde strandstoel. Er zijn op Sylt relatief weinig uitgesproken en langdurige hete perioden. Dankzij het zeeklimaat zijn de zomers niet overdreven warm en de winters mild. De maximumtemperatuur ligt rond de 20°C, soms iets hoger. De watertemperatuur is vrij fris met maximaal 18°C. Toch springen echte Noordzeefans zowel 's zomers als 's winters in de golven. Wie op Sylt zwemt, moet natuurlijk altijd rekening houden met de getijden en de bijbehorende stromingen. En bij slecht weer is het een goed idee om regenkleding mee te nemen.