Ardoer Camping Tempelhof
Nederland / Noord-Holland / Callantsoog
(32Recensies)
Geweldig-
-
14.500+ campings
66.600+ beoordelingen
Actueel & betrouwbaar
Geïnspecteerd door ANWB
Nederland / Noord-Holland
(2Recensies)
UitstekendNederland / Noord-Holland
(2Recensies)
UitstekendAantal campings | 3 |
---|---|
Beoordelingen van campings | 62 |
Gemiddelde beoordeling | 4.4 |
Kamperen aan zee, het strand en de duinen binnen handbereik. Wie droomt er niet van om gewekt te worden door de golven, te ontbijten en vervolgens actief te worden: bijvoorbeeld kitesurfen en fietsen of een ontspannende strandwandeling direct in de natuur. Dit alles en nog veel meer is mogelijk bij het kamperen in Callantsoog, in de provincie Noord-Holland in Nederland. Een vakantiebestemming voor groot en klein, jong en oud. De Ardoer Camping Tempelhof, de Camping Callassande en het vakantiepark De Nollen weten te overtuigen met idyllische plaatsen, modern sanitair en een uitgebreide service.
Houd je van het strand, maar zit je niet te wachten op de drukte die hier vaak bij hoort? Bezoek dan een camping in Callantsoog, in de kop van Noord-Holland. Hier vind je een rustig, breed en schoon strand, zonder massatoerisme. Er is wel alles wat je nodig hebt: strandtenten, topcampings en een leuke, mooie omgeving.
Vanaf de vele campings op Callantsoog ben je zo op het strand. Deze wordt namelijk maar door één duinenrij van het dorp gescheiden. Wanneer je deze overgestoken hebt, sta je op een lekker breed, typisch Noord-Hollands strand. De waterkwaliteit is hier bovendien van de hoogste kwaliteit. Niets weerhoudt je er dus van om een verfrissende duik te nemen. Natuurlijk kan je er ook zonnen en surfen.
Als het wat kouder is, of je het zonnen even zat bent, kan je altijd nog terecht op een van de strandpaviljoens. Er zijn er vijf, en je kan er niet alleen terecht voor koffie of een biertje. Een van de paviljoenen is namelijk een strandrestaurant, waar je terecht kunt voor een voedzame maaltijd.
Onze campings in Callantsoog liggen vlakbij de Natuurgebieden Zwanenwater en het Kooibos
Vanaf je camping in Callantsoog liggen er prachtige natuurgebieden binnen handbereik. Bezoek bijvoorbeeld het Zwanenwater. Dit is een beschermd natuurgebied, met de grootste natuurlijke duinmeren van Europa. Er zijn twee wandelroutes, die je dwars door het gebied heen voeren zodat je alles kan zien. ’s Winters kan je er schaatsen op de natuurijsbaan.
Het gebied trekt honderden trekvogels aan, die hier aansterken voor hun grote reis. Ook watervogels zijn er volop te vinden. Bekijk vkakbij je camping in Callantsoog bijvoorbeeld zilverreigers, lepelaars en blauwborsten. Ook staat het bekend om zijn grote variatie aan planten. Je vindt hier elf soorten orchideeën en nog veel meer andere bloemen. Al deze bloei trekt weer vlinders in alle kleuren van de regenboog aan.
Een kleiner natuurgebied rond Callantsoog die je vanaf je camping kan bezoeken is het Kooibos. Hier tref je unieke planten aan.
Als je vanaf de camping in Callantsoog op de fiets stapt of even de auto neemt, is er nog veel meer te beleven. Ga bijvoorbeeld naar Schoorl. De duinen hier zijn de grootste en hoogste van Nederland en er is een mountainbikeparcours. Ook het dorp zelf is erg gezellig.
Een andere leuke bestemming in de omgeving is het provinciestadje Schagen. Er zijn hier twee kasteeltorens te vinden en veel historische gebouwen. Ook is het een levendige plaats met culturele activiteiten. De Westfriese cultuur is in veel van deze evenementen terug te zien, met klederdracht en historische rijtuigen.
Houd er rekening mee dat de maximumsnelheid op snelwegen in Nederland 130 km/u bedraagt. Op landwegen geldt een maximumsnelheid van 80 km/u. Op landwegen is maximaal 80 km/u toegestaan. Het is verstandig om in Duitsland te tanken, omdat de brandstof daar goedkoper is. Vanuit Hamburg bereikt u Callantsoog, 450 km verderop, door eerst de A1 te nemen. Bij afrit 58a-Dreieck Stuhr neemt u de A28/E22 richting Oldenburg/Delmenhorst. Hier kunt u een eerste stop maken bij Autohof Groß-Mackenstedt. Naast een 24-uurs winkel, toilet- en douchevoorzieningen en een restaurant heeft deze rustplaats ook een speelhal en een hotel. Na ongeveer 100 km houdt u links aan en neemt u de A31. Bij afslag 14-Dreieck Bunde rechts aanhouden en overstappen op de A280/E22 richting Bunde-West/Groningen. Hier, ongeveer 100 km na de eerste stop, zou ook een gelegenheid zijn om te pauzeren en diep adem te halen voordat u de landsgrens naar Nederland oversteekt. Ga vervolgens verder op de A7 en de N7 tot afrit 14-Den Oever. Hier neemt u de N99 richting Den Oever/Den Helder. Volg de N99 30 km en u heeft uw bestemming Callantsoog bereikt - uw vakantie op de camping kan beginnen.
Kamperen in Callantsoog biedt vrijetijdsactiviteiten voor lichamelijk actievelingen, gezinnen met kinderen en geschiedenisliefhebbers.
Op reis met het hele gezin, misschien zelfs met een hond. Alleen of met een grotere groep? Iedereen vindt een plekje op het kilometerslange strand van Callantsoog, dat gemiddeld 100 meter breed is. Er is altijd voldoende wind, dus u kunt hier kitesurfen of vliegeren. Strandzeilen en paardrijden zijn ook zeer populaire bezigheden hier op het strand. Via de strandopgang Kiefteglop, een van de vier toegangen tot het strand van Callantsoog, kunnen liefhebbers van de nudistencultuur hun badplaats bereiken.
Meer dan 100 jaar geleden vormden 13 boerderijen de dorpskern van Callantsoog. Het streekmuseum Tante Jaantje is de laatst overgebleven boerderij. Bezoekers kunnen indrukken opdoen van het leven van de mensen in die tijd en een overzicht krijgen van historische gebeurtenissen.
Kinderen genieten vooral van een uitstapje naar attractiepark De Goudvis in Sint Maartenszee - dé insider tip voor regenachtige dagen. Een speeltuin en verschillende overdekte speelparadijzen wachten op bezoekers van jong tot oud. Klimmen, springen op de trampoline of rijden in een kart - voor de kleintjes zijn er volop mogelijkheden om zich uit te leven.
In Nederland is het ontbijt relatief zoet. Hagelslag, boterbroodjes met hagelslag of chocoladevlokken, zijn populair. Stroopwafels of de zoute pindakaas zijn ook populair. In Nederland wordt meestal matig geluncht. Bijvoorbeeld haring in een broodje, de zogenaamde Haring, gefrituurde balletjes runderragout, de Kroket of de mini-pannenkoekjes Poffertjes met boter en suiker. Bijzonder opmerkelijk is de vers gevangen vis uit de voedselrijke kustwateren van de Noordzee. Bijvoorbeeld gefrituurde kabeljauw, kibbeling. Ook schol, goudbaars en makreel zijn populair in Nederland. Het diner is de hoofdmaaltijd en wordt meestal warm opgediend. Op tafel staan uitgebreide gerechten met aardappelen, jus, groenten en vlees. Naast regionale gerechten biedt de Nederlandse keuken natuurlijk ook een verscheidenheid aan internationale gerechten.
De heilzame werking van de zuivere, zilte Noordzeelucht maakt kamperen in Callantsoog tot een bijzondere ervaring. De campings openen hun poorten begin april en sluiten ze eind november. Buiten deze periode is het vaak te koud voor veel van de activiteiten die de stad anders te bieden heeft. Van juni tot september is het het warmst in Callantshoog. Augustus is de warmste maand, met temperaturen tot 22 °C. Van juli tot november is het echter ook regenachtiger. De Noordzee in Callantsoog bereikt van juli tot september haar hoogste watertemperatuur van ongeveer 20 °C. In april en november biedt de zee net geen 13 °C voor de dapperen onder de zwemmers.