Camping Terschelling

6 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Camping Terschelling

Daarom moet je kamperen op Terschelling:

  • Kamperen in een schilderachtig duinlandschap dicht bij het strand.
  • Goede omstandigheden voor een breed scala aan watersportactiviteiten.
  • Ontdek charmante dorpjes en culturele evenementen.
  • Natuurbelevenissen in de vogelrijke Boschplaat en Noordsvaarder.
Kamperen op Terschelling biedt een unieke combinatie van natuurbeleving en culturele diversiteit. Gelegen in een idyllisch duinlandschap, dicht bij eindeloze stranden, is het ideaal voor watersporten en ontspannen stranddagen. De rijke vogelrijkdom van de Boschplaat en het Noordsvaarder zandgebied nodigen je uit om op ontdekkingstocht te gaan. Charmante dorpjes en culturele hoogtepunten zoals grote festivals verrijken de eilandervaring, terwijl de campings zelf rust en comfort bieden.
Alle 6 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen
  • Inspiratie

Camping Terschelling

Camping De Duinkant
Favorieten
Camping De Duinkant

Nederland

ANWB Camping LogoInspectie

5.0Buitengewoon(1Recensie)

Camping Cupido
Favorieten
Camping Cupido

Nederland / Friesland

ANWB Camping LogoInspectie

Geen reviews van kampeerders

Honden toegestaanKindvriendelijkRestaurant

Staanplaatsen (90)

Huuraccommodaties (49)

Feiten over camping

Aantal campings6
Beoordelingen van campings2
Gemiddelde beoordeling5.0

Kamperen met hond in Mecklenburg-Voor-Pommeren

Bekijk alle campings

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

About Us

Het ANWB-team

Camping De Duinkant
Camping De Duinkant

Kamperen op Terschelling staat voor een ontspannen gezinsvakantie voor de Nederlandse Noordzeekust. Het op één na grootste West-Friese eiland betovert met een ongerept eilandlandschap tussen de Waddenzee en de open zee. Een schijnbaar eindeloos strand is de ideale plek voor zonaanbidders en watersporters. Maritieme avonturen zijn ook mogelijk in het vogelrijke natuurgebied de Boschplaat en in het Noordsvaarderzandgebied. Terschelling heeft ook charmante dorpjes, interessante musea en een van de grootste culturele festivals van Europa.

Camping Terschelling

Een camping op Terschelling biedt toegang tot prachtige natuur en wandel- en fietsroutes. Het is echter niet alleen een bestemming voor rustzoekers. De dorpen staan bol van de kroegen, restaurants en cafés. Buiten de gezelligheid is er ook veel historie en cultuur te proeven. Houd je van actie? Ga dan surfen, vliegeren of zeilen.

Natuur

Een camping op Terschelling is een toegangspoort naar gevarieerde natuur. Er zijn veel wandel- en fietspaden, waar auto’s niet mogen komen. Daarom is het aan te raden een fiets mee te nemen of te huren.

Bijna 80% van het eiland bestaat uit duin- en kwelderlandschap. Beroemd is het natuurreservaat de Boschplaat, waar bijzondere zoutwaterplanten groeien. Hier komt een ongelofelijke variatie aan vogels en vlinders voor. Honderden trekvogels strijken hier in het voor- en najaar neer om te broeden. Ook groeit er het grootste bos van het Waddengebied.

Strand

Terschelling heeft dertig kilometer aan brede zandstranden. Als je van gezellige stranden met paviljoens, ijskramen en restaurantjes houdt ben je hier aan het juiste adres. Vanaf je camping op Terschelling ben je echter ook zo bij een meer afgelegen strand, waar je volledig tot rust komt.

De stranden nodigen ook uit tot allerlei activiteiten. Ga bijvoorbeeld paardrijden of vliegeren. Ook wordt er veel gesurfd. Op het Groene Strand kan dit zonder vergunning. Ook kitesurfen is populair. Er zijn ook stranden onder toezicht, waar je je kinderen met gerust hart kan laten spelen.

Campings Terschelling: verken de naastgelegen dorpen

Terschelling kent een aantal gezellige dorpen. Het is zeker de moeite waard om je camping op Terschelling even te verlaten en hier een bezoek aan te brengen. Het grootste dorp is West-Terschelling, door de bewoners ‘West’ genoemd. Het heeft een prachtig oud gedeelte met karakteristieke haven, waarvandaan op garnalen wordt gevist. Hier vind je ook het symbool van het eiland: de meer dan 400 jaar oude vuurtoren de Brandaris. Het dorp heeft verder vele winkels, restaurants en enkele musea. Als je het dorp uitloopt of –fietst, sta je midden in de natuur.

Routebeschrijving

Vroeger heette Terschelling Schylge, een woord van Friese oorsprong dat afzondering betekent. Maar ondanks de ligging in de Waddenzee is het 28 km lange eiland zowel met de caravan als met de camper goed bereikbaar. Voordat de eilandpret kan beginnen, voert de route via de havenstad Harlingen in het noordwesten van de Nederlandse provincie Friesland. Hier vertrekken de veerboten naar Terschelling.

Harlingen ligt op 383 km van Hamburg. Vanuit de Hanzestad leiden de snelwegen A1, A28 en A31 in westelijke richting naar de E22 Europese weg of de A7 Nederlandse autosnelweg richting Groningen en verder naar Leeuwarden. Vanuit Leeuwarden rijden reizigers via de A31 autosnelweg naar de afslag Harlingen Haven, die wordt aangegeven door een veerboot. De overtocht duurt ongeveer 1 uur en 45 minuten; ruim voldoende tijd om in de stemming te komen voor uw kampeervakantie aan de Noordzee. Totdat de veerboot aanmeert in de haven van West-Terschelling kunt u aan boord van het MS Friesland een heerlijk hapje eten in diverse restaurants met zelfbedieningsbuffetten. Er is zelfs een aparte gastronomische voorziening voor kinderen.

Bestemmingen op Terschelling

Historisch gezien wordt Terschelling gekenmerkt door een culturele driedeling, die zichtbaar is in de dorpen West-Terschelling, Midsland en Oosterend. Ondanks alle hedendaagse banden is de vroegere tweedeling nog steeds herkenbaar aan een ander dialect, andere liederen en een toegewijd gecultiveerd dorpspatriottisme. Willem Barentsz - navigator, ontdekker en naamgever van de Barentszzee - werd geboren in het rustige dorpje Formerum. Een monument aan de rand van het dorp herdenkt Terschellings beroemdste zoon.

Met havenflair: West-Terschelling

De lokale bevolking noemt de drukke hoofdplaats Terschelling gewoon West. Het herkenningsteken van de stad en het eiland is de 54 meter hoge Brandaris, de oudste vuurtoren van Nederland. Hij torent al sinds 1594 in de lucht. Dat de walvisvaart en visserij West-Terschelling veel rijkdom hebben gebracht, is ook nu nog te zien aan de keurige kapiteinswoningen in het centrum van het dorp en de aloude Hollandse huizen aan de betoverende haven. Diverse gezellige cafés en restaurants nodigen uit tot vertoeven in West.

In feeststemming: Midsland

Het op één na grootste dorp van Terschelling is - de naam zegt het al - het bruisende hart van het eiland. Vooral in de zomer zijn de bars en nachtclubs van het dorp in een levendige feeststemming, terwijl kleine winkeltjes allerlei souvenirs en lokale lekkernijen zoals zeeasterhoning, cranberrythee en boerenkaas aanbieden. Het Strieper Kerkhof daarentegen is een rustige plek om te wandelen tussen de verweerde grafstenen van vroegere zeelieden en walvisvaarders.

Activiteiten en excursies

Of u nu te paard over het strand galoppeert, deelneemt aan een kaasproeverij in een kaasmakerij of een ontspannen wandeling maakt door het wad: Op Terschelling verveel je je nooit.

Op stap in de frisse lucht

Terschelling is perfect voor wie actief de natuur wil verkennen. Het uitstekende netwerk van fietspaden op het lange eiland loopt door uitgestrekte weilanden en stille bossen. Een begeleide schemerwandeling vanuit Oosterend zal u verblijden met spannende eilandverhalen over levende duinen en verdwenen zeelieden. Wie wil kan een tocht maken met een krabbenvisser, een excursie boeken naar de zeehondenbanken in de Waddenzee of op een surfplank over de golven vliegen. Een huifkartocht is rustiger.

Cultuurfestival Terschelling

Elk jaar in juni zet het Oerolfestival het eiland op zijn kop. Tien dagen lang is Terschelling het decor van bands, cabaretiers en acrobaten. Je ontdekt altijd wel iets onverwachts: strandtheater, tangodansers in de duinen of een verhalensupermarkt. Ook de musea op Terschelling zijn verrassend. Het Wrakkenmuseum in Formerum toont een grote verscheidenheid aan strand- en wrakvondsten van 1650 tot heden. Het kindvriendelijke museum 't Behouden Huys in West-Terschelling daarentegen brengt de geschiedenis van het eiland weer tot leven.

Gastronomie

Terschelling staat bekend als het eiland van de veenbessen. Eigenlijk zou men verwachten dat de bessen van het Amerikaanse ras Vaccinium Marco Carpon in andere streken te vinden zijn. Volgens de legende ontdekte jutter Pieter Sipkes Cupido in 1845 een vat met rode bessen in de duinen en morste deze, met verstrekkende gevolgen. Nu is het rode goud van Terschelling in alle variaties verkrijgbaar, als likeur, sap, compote of gebak. Ook een historisch houten huis, de Bessenschuur, met café en klein museum in West-Terschelling is een eerbetoon aan de bes. Een echte specialiteit is de Terschellinger siepeltjespot, een stevige ovenschotel van zure veenbessen, zuurkool, spek en pittig gehakt.

Beste reistijd

Het weer op Terschelling wordt bepaald door een gematigd zeeklimaat. De invloed van de zee zorgt ervoor dat de zomers niet zo heet zijn en de winters niet overdreven koud. Over het algemeen zijn de temperaturen hier milder dan op het vasteland. In de zomermaanden juni tot augustus worden gemiddelde maxima bereikt van net geen 20 graden Celsius, terwijl de watertemperaturen oplopen tot gemiddeld 18 graden Celsius.

Terschelling en de naburige eilanden hebben ook de meeste zonuren van Nederland. Toch kunt u het beste een Friese jas in uw koffer bewaren, want de vochtige lucht brengt af en toe een regenbui met zich mee. De hoogzomermaanden worden beschouwd als de populairste reistijd, maar ook de andere seizoenen hebben hun bijzondere charme op Terschelling.