Kamperen met tent

572 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Kamperen met tent

Dit is waarom deze campings de juiste zijn voor kamperen met een tent:

  • Goed onderhouden gemeenschappelijke voorzieningen, sanitaire ruimtes en keukens
  • Prachtige ligging in de bergen of op het platteland
  • Gevarieerd recreatieprogramma voor het hele gezin
  • Gedeeltelijke zwembaden of zwemmen in zee

Kamperen met de tent is een avontuur voor jong en oud. Gezinnen boeken graag een kampeerplaats in het Trixi Ferienpark, waar voor elke leeftijdsgroep een uitgebreid recreatieaanbod is. Voor een ontspannende vakantie aan zee kunt u terecht op camping Neuharlingersiel met een heerlijk zandstrand voor de deur. Er zijn ook verzorgde campings in Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk waar het leuk is om de tent op te zetten.

Geselecteerde Campings

Camping Grubhof
Favorieten
Camping Grubhof

Oostenrijk / Salzburg / St. Martin b. Lofer

ANWB Camping LogoInspectie

4.9Buitengewoon(996Recensies)

Alle 572 campings bekijken
map marker

14.400+ campings

comments

196.700+ beoordelingen

check shield

Actueel & betrouwbaar

thumbs up

Geïnspecteerd door ANWB

Kamperen met tent

Direct boekbaar
Camping Grubhof
Favorieten
CKE discount
Camping Grubhof

Oostenrijk / Salzburg / St. Martin b. Lofer

ANWB Camping LogoInspectie

4.9Buitengewoon(996Recensies)

Dichtbij het strandHonden toegestaanKindvriendelijk

Staanplaatsen (265)

Huuraccommodaties (11)

Alle 572 Campings
Alle 572 Campings

Feiten over camping

Aantal campings572
Beoordelingen van campings11.914
Gemiddelde beoordeling3.9

Populaire campings

1
Camping Grubhof
Kamperen onder de Alpen: Camping Grubhof Een vakantie bij Camping Grubhof in Oostenrijk betekent comfortabel kamperen omgeven door ongerepte natuur. Of je nu op zoek bent naar een kampeervakantie in … Camping profielpagina

Denemarken met kinderen

Bekijk alle campings

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Andere thema's

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Camping Grubhof
Camping Grubhof

Kamperen met een tent is de eenvoudigste, goedkoopste en misschien wel mooiste vorm van kamperen. PiNCAMP, het kampeerportaal van ADAC, vertelt u wat u nodig heeft om zorgeloos te kamperen en geeft u de belangrijkste informatie zodat uw kampeervakantie in de natuur geen horrorreis wordt.

Kamperen met een tent: de ultieme natuurbeleving

Slapen in een tent onder de sterrenhemel is een andere ervaring dan kamperen in een camper of caravan en, zeker in deze tijd, van onschatbare waarde. Zo dicht bij de natuur kom je zelden. Bij een avondkampvuur spies je je eten op stokjes, barbecue je en geniet je van de ultieme buitenervaring gewikkeld in knusse dekens.

Een kampeervakantie moet echter goed worden voorbereid. Het begint met de keuze van de bestemming, gaat verder met de juiste uitrusting en de juiste tent en eindigt met de vraag: Wat moet ik eigenlijk meenemen? De ligging van de camping en de ADAC-classificatie zijn niet onbelangrijk. Hieruit blijkt welke uitrusting de respectieve campings hebben. Het spectrum varieert van een eenvoudige camping midden in de natuur tot een all-inclusive camping met zwembad, broodjesservice en nabijheid van het strand. Wij kunnen u helpen met al deze punten en ervoor zorgen dat uw kampeervakantie in een tent een compleet succes wordt!

De uitrusting die u nodig heeft voor een kampeervakantie in een tent

Een kampeervakantie met een tent staat en valt met de juiste uitrusting. Eerst en vooral heb je de juiste tent nodig: de grootte varieert naargelang het aantal personen en de manier van reizen - met de auto, de fiets, de kano of te voet. Over het algemeen zijn er tegenwoordig buitententen voor alle behoeften, van kleine expeditietenten voor 1 persoon tot bungalowtenten.

Wat de grootte van de tent betreft, is het raadzaam om altijd voor minstens één extra persoon te zorgen om voldoende ruimte te hebben. Dus als u met twee personen wilt kamperen, kunt u het beste kiezen voor een 3-persoonstent en is een ontspannen vakantie gegarandeerd. Houd er wel rekening mee dat grotere tenten altijd meer wegen. Bijna alle uitrusting is nu verkrijgbaar in speciale lichtgewicht of ultralichte versies. Deze kosten meestal aanzienlijk meer, maar het kan de moeite waard zijn, vooral als u vaak met de tent kampeert of niet met de auto reist (en zelf met de spullen moet sjouwen). Een stevige tentvloer en een weerbestendige buitentent kunnen goud waard zijn, afhankelijk van de ondergrond van de overnachtingsplaats. Voor individuele wensen, zoals de luxe van een luifel, kunt u uw voorkeuren de vrije loop laten, zolang u bereid bent in geval van twijfel meer gewicht mee te nemen. Zorg ervoor dat uw tent een binnen- en buitentent heeft om u tegen de regen te beschermen. De binnentent moet ook muggendicht zijn. Voldoende ventilatie is ook belangrijk, zodat de lucht vrij kan circuleren in de tent.

Een comfortabel slaapmatje en een knusse slaapzak zijn natuurlijk essentieel bij het kamperen met een tent. In de zomer en in warmere landen volstaat een lichte slaapzak, maar in de herfst moet hij iets warmer zijn. Houd rekening met de comforttemperatuur tot waar de slaapzak comfortabel gebruikt kan worden. Dons is over het algemeen lichter en gezelliger dan synthetische vezels, maar het kost meer.

Beknibbel niet op slaapmatjes, zeker niet als je vaak met een tent kampeert. Goedkope schuimrubberen matjes zijn niet erg comfortabel. Kies een opblaasbaar matje, dat is veel comfortabeler, beschermt je tegen de kou op de vloer van de tent en kan na gebruik worden opgerold om ruimte te besparen.

Let bij kleding meer op het praktische aspect dan op het uiterlijk. Warmtebehoudende en sneldrogende functionele kleding, functioneel ondergoed en fleecetruien zijn bijzonder nuttig gebleken. Merinowol is een echt wondermateriaal: het koelt als het warm is, verwarmt bij lage temperaturen, droogt snel en is geurloos, zelfs na dagenlang gebruik.

Andere extra's die het leven in de tent vergemakkelijken en zeker in uw reistas moeten zitten:

  • Hoofdlamp
  • Waslijn
  • Aansteker
  • Rubberen hamer voor tentharingen
  • EHBO-kit
  • Basis keukengerei
  • Eventueel een gasfornuis voor lekkere warme maaltijden

Op internet vindt u een schat aan heerlijke gerechten die in één pan kunnen worden bereid. Belangrijk: vergeet geen muggenspray! Muggen kunnen uw vakantieplezier snel bederven. Afhankelijk van de regio moet u zichzelf ook regelmatig controleren op teken.

Om onaangename verrassingen op de camping of tijdens de trekking te voorkomen, is het raadzaam om vóór de reis de functionaliteit en volledigheid van al uw uitrusting te controleren. Zet uw tent thuis op en zet hem in de tuin. Zo kunt u tijdens een proefnacht thuis de sterrenhemel observeren.

Is wildkamperen met een tent toegestaan?

Gewoon je tent opzetten in de vrije natuur heeft zo zijn eigen charme. In Duitsland is wildkamperen echter niet zomaar toegestaan. De regels zijn nogal ingewikkeld, want de afzonderlijke deelstaten hebben soms hun eigen wetten. In het algemeen zijn echter alle natuurgebieden, natuurparken en andere beschermde gebieden verboden, terwijl wildkamperen wel is toegestaan in Schotland, Noorwegen, Zweden, delen van Engeland en delen van Zwitserland. Hier mag je eigenlijk gewoon je tent opzetten, zolang je je maar attent gedraagt en het terrein achterlaat zoals je het gevonden hebt.

In Zuid-Europa (Italië, Spanje, Portugal, Frankrijk) is wildkamperen streng verboden, hoewel het nog wel wordt beoefend. Vooral in populaire vakantiegebieden staan er zware boetes op als je betrapt wordt.

Hoewel wildkamperen in veel landen verboden is, kunt u op zoek gaan naar alternatieven. In Denemarken zijn er aangewezen overnachtingscampings of trekkersplaatsen (bivakplaatsen) die voor één nacht kunnen worden gebruikt. Er zijn ook aangewezen waterwandelterreinen voor kampeerders.

De beste bestemmingen voor tentkamperen

Europa is ideaal voor tentkamperen, want het heeft een zeer divers landschap en elk land heeft zijn eigen charme. Veel regio's in Duitsland, Oostenrijk en Oost-Europa hebben uitgestrekte velden en bossen, rustige meren, bergen en kabbelende riviertjes. Talrijke campings liggen direct in de natuur. Vooral actieve vakantiegangers zoals wandelaars en fietsers gedijen goed in deze omgeving en hebben hun tent altijd bij zich.

Strand- en zeegevoel vindt u aan de Noord- en Oostzee in Noord-Duitsland en delen van Polen, bijvoorbeeld op het eiland Usedom. Hier kun je dicht bij het strand in slaap vallen, begeleid door het aangename geluid van de golven, en wakker worden met een fascinerend uitzicht op de eindeloze horizon. Telkens weer ziet u joggers en ruiters voorbij komen aan de brede Oostzeekust. In de Zuid-Europese landen Italië, Spanje, Portugal of Griekenland komen vooral badgasten en zonaanbidders aan hun trekken. Vooral Italië is een droombestemming voor kampeerders, want hier vind je enkele van de mooiste landschappen van Europa, plus dolce vita en Italiaanse gastvrijheid er gratis bij. De milde temperaturen in de winter en de warmte in de zomer maken kamperen in een tent het hele jaar door mogelijk. Het noorden van Europa is bijzonder aantrekkelijk voor die-hard outdoor-avonturiers die houden van kamperen in de uitgestrekte en ongerepte natuur. Het fascinerende landschap in bijvoorbeeld Noorwegen of Zweden nodigt uit tot lange wandelingen met of zonder hond. IJzige gletsjers, fantastische kusten en prachtige watervallen maken een kampeervakantie met een tent in Scandinavië compleet. Wildkamperen is in verschillende landen een interessant alternatief. Overnachten op trekkingsites of aangewezen bivakplaatsen is ook mogelijk.

Aankomst en voorbereiding

  • Allereerst moet de juiste tent worden gevonden: Hierbij moet rekening worden gehouden met individuele wensen - zoals de luxe van een voortent. Als het gaat om de grootte van de tent, is het raadzaam om minstens één extra persoon in te plannen om met voldoende ruimte te kunnen genieten van ruim comfort. Dus als u met z'n tweeën wilt kamperen, kunt u het beste kiezen voor een 3-persoonstent met een binnen- en buitentent.
  • Een comfortabel slaapmatje en een knusse slaapzak zijn essentieel bij het kamperen met een tent. Bepaalde extra's die het dagelijks leven vergemakkelijken moeten ook zeker in uw reistas zitten: hoofdlamp, waslijn, basisservies en eventueel een gasfornuis voor lekkere warme maaltijden. Het internet biedt een schat aan heerlijke gerechten die in één pan kunnen worden bereid.
  • Kampeerders kunnen meestal niet wachten om op vakantie te gaan en dicht bij de natuur te zijn. Om onaangename verrassingen op de vakantiebestemming te voorkomen, is het raadzaam de uitrusting vóór de reis te controleren op functionaliteit en volledigheid. Zo kan de sterrenhemel al tijdens een proefnacht thuis worden waargenomen.

De beste campings voor tentkampeerders

Bijna alle campings bieden naast plaatsen voor caravans of campers ook een gedeelte voor tenten. Wilt u het echter wat rustiger aan doen, dan kunt u het beste kiezen voor een natuurcamping. Deze campings zijn meestal eenvoudiger, maar staan ook veel dichter bij de natuur. In sommige gevallen zijn op deze campings geen voertuigen toegestaan.

Avonturencamping Schnitzmühle in het Beierse Woud

Afhankelijk van uw behoeften vindt u zeker een compromis. Het Adventure Camp Schnitzmühle in het Beierse Woud bijvoorbeeld is een waar paradijs voor kamperen in tenten: het biedt alles wat uw hartje begeert. Van een restaurant met lekkere maaltijden en broodjesservice in de ochtend en een strandbar met verfrissende cocktails tot een kampvuurplaats met fakkels voor gezellige uurtjes in de avond. Strandvolleybal, kanoën, paardrijden of wintersport - een breed scala aan activiteiten zorgt voor een gevarieerde vakantie in alle seizoenen. Voor wellnessfans zijn er Ayurvedische massages, een stoombad, een sauna, een zwembad en een whirlpool. Deze camping krijgt zeer goede beoordelingen van zijn gasten op Pincamp.

Camping Langholz aan de Oostzee

Voor kamperen met een tent aan de Oostzee moet u eens een kijkje nemen bij Camp Langholz: Hier is er een aparte idyllische tentweide als overnachtingsplaats en een aparte familieplaats. De jongere gasten van de camping kunnen zich uitleven in de avonturenspeeltuin. Hondenbezitters zullen blij zijn met het ene hondenstrand en watersporters zullen genieten van het talrijke aanbod bij het strand - van wind- en kitesurfen tot vissen en duiken. Een café-bar, een restaurant en een boerderijwinkel met regionale en biologische levensmiddelen zorgen voor voldoende horeca ter plaatse.

Camping Village Fabulous

Houdt u van kamperen in een mediterraan landschap, kies dan voor een camping in het zuiden van Europa, bijvoorbeeld Camping Village Fabulous in Italië. Hier staat kindvriendelijkheid hoog in het vaandel: Een groot zwembad, een tennisbaan en avondanimatie zorgen naast de speeltuin en kinderclub voor spannende activiteiten voor jong en oud. Een broodjesservice, een kruidenierswinkel en een snackbar zorgen voor het culinaire aspect van uw campingvakantie. De nabijheid van het strand en de kosmopolitische stad Rome spreken in het voordeel van deze overnachtingscamping in Italië. Met een viersterrenclassificatie kunnen kampeerders tijdens hun kampeervakantie genieten van een zeer uitgebreide service.

Activiteiten en excursies

Met uw tent kunt u elke dag avonturen beleven. Of u nu als gezin, met een hond, als 50+ vakantieganger of als natuurliefhebber reist: kamperen met een tent is het hele jaar door een onvergetelijke ervaring.

Avontuurlijke nachten met het gezin

Gezinnen die daadwerkelijk met een caravan op vakantie zijn, kunnen de tent toch meenemen en gebruiken om avontuurlijke avonden met de kinderen te organiseren: Er kan bijvoorbeeld voor het donker een kampvuur worden gemaakt. Dit kan worden gebruikt om spannende enge verhalen te vertellen en vervolgens de nacht in de tent door te brengen. Dit is bijzonder spannend voor kinderen en jongeren en brengt vreugde voor het hele gezin.

Winterkamperen als belevenis

Bij kamperen in de zomer zit je meestal aan de veilige kant. Bij kamperen met een tent in de winter is het een heel ander verhaal: Dit is een spannend avontuur waarbij er nieuwe dingen te ontdekken en te leren zijn - bijvoorbeeld de juiste uitrusting bij koud weer. Een dikkere slaapzak en een isolatiematje voor de tentvloer en warme functionele kleding zorgen ervoor dat de winterkampeerder niet bevriest.

Vakantie in yurts met een Mongools gevoel

Wat dacht u ervan om uw vakantienachten door te brengen in een yurt? Deze traditionele Mongoolse tent is een bijzondere ervaring voor jong en oud. Sommige campings verhuren yurts met een typisch eenvoudige inrichting. Of kies voor een moderne glamping-luxe met bed, bank, koffiezetapparaat, koelkast en houtkachel, bijvoorbeeld op Camping Gadmen in Zwitserland. De ronde tent biedt een unieke sfeer - een buitengewone vakantie is gegarandeerd.

image-translator