Camping Le Paradis
Frankrijk / Nouvelle-aquitaine
(14Recensies)
Buitengewoon10% vroegboekkorting
Boek nu-
-
14.400+ campings
196.700+ beoordelingen
Actueel & betrouwbaar
Geïnspecteerd door ANWB
Aantal campings | 729 |
---|---|
Beoordelingen van campings | 21.401 |
Gemiddelde beoordeling | 3.9 |
Kamperen en vissen gaan perfect samen - en in Europa is er een groot aanbod aan campings die speciaal op sportvissers zijn afgestemd. Pincamp presenteert enkele van de mooiste bestemmingen en legt uit waar vissers op hun kampeervakantie rekening mee moeten houden.
Speciale campings voor vissers zijn aan te bevelen als u tijdens uw vakantie van uw favoriete sport wilt genieten. Deze liggen in de buurt van rivieren, meren of de zee die geschikt zijn om te vissen - kampeerders zijn dus nooit ver van het water. Sommige campings hebben ook een eigen visvijver of visvijver.
Wie de wildernis in combinatie met vissen en kamperen aan den lijve wil ondervinden, reist met zijn uitrusting naar Scandinavië. Zweden en Noorwegen zijn bijzonder populair bij camperaars en caravanners die enthousiast zijn over vissen. In tegenstelling tot veel andere landen heb je hier geen staatsvisvergunning nodig, waardoor Scandinavië ideaal is voor beginners die het kamperen voor vissers willen uitproberen.
Maar ook geselecteerde regio's in Duitsland, Oostenrijk en Kroatië zijn populair. De medewerkers van de campings geven hun gasten speciale informatie over de visomstandigheden in de regio, zoals visvergunningen en voorschriften rond de wateren. Wie vragen heeft over de vis in de regio kan ook direct ter plaatse advies krijgen van het geschoolde personeel. Op veel campings staan ook viscursussen en -excursies op het programma.
Als u wilt gaan vissen tijdens het kamperen in Duitsland, hebt u eerst een staatsvisvergunning nodig, die u krijgt nadat u met succes een visexamen hebt afgelegd. Er zijn echter enkele uitzonderingen waarvan vindingrijke kampeerders gebruik kunnen maken. De viswetten in Duitsland zijn een zaak van de deelstaten. Sommige deelstaten hebben daarom zogenaamde toeristische visvergunningen ingevoerd, waarmee je zonder visvergunning je hobby kunt uitoefenen. Hiertoe behoren: - Brandenburg - Sleeswijk-Holstein - Mecklenburg-Vorpommern
Mag je dan gewoon een mooie camping opzoeken en naar hartelust vissen? Niet helemaal. Ook als je geen visvergunning hebt, moet je vooraf visbelasting betalen en een visvergunning voor het betreffende water kopen. Een visakte en visvergunning kunt u meestal krijgen bij de plaatselijke visserijdienst of het VVV-kantoor. De kosten van een visvergunning met een toeristische visakte zijn meestal zeer laag, ongeveer 10-15 euro voor een jaar. Er kunnen ook eenmalige verwerkingskosten zijn.
Natuurlijk heeft elk dromerig idee van vissen geen zin als de bestemming niet doet wat ze moet doen. Scandinavië biedt een bijzonder grote kans op het vangen van goede vis. Sportvissers geven vooral de voorkeur aan Zweden en Noorwegen voor eenzame, rustige uren aan het meer.
Hoewel in Zweden geen staatsvisvergunning nodig is, is een vergunning voor het betreffende water verplicht. Kampeerders kunnen zich verheugen op een grote verscheidenheid aan soorten, van baars en snoekbaars tot snoek, forel en char. Noorwegen daarentegen scoort met een rijk bestand aan makreel, kabeljauw, zalm, heilbot en zeeforel. Veel campings in de regio bieden vismateriaal of zelfs huurboten aan. Bovendien is de bijbehorende waterkaart vaak inbegrepen.
Maar u hoeft niet naar het buitenland te reizen om de ideale camping te vinden. U kunt er bijvoorbeeld ook een vinden in het Beierse Woud in Duitsland. Hier kunnen vissers jagen op kopvoorn, hazelnoot, wilde karper en rivierdonderpad. In Duitsland moet je echter, op de genoemde uitzonderingen na, een staatsvisvergunning hebben. Leuke Duitse campings voor vissers zijn bijvoorbeeld het Adventure Camp Schnitzmühle in Viechtach of de Regental Aktiv Camping in Regen. In Oostenrijk is bijvoorbeeld de Ossiacher See in het zuiden van Karinthië de moeite waard gebleken. Naast ongeveer 20 delicate vissoorten zoals snoekbaars of witvis vindt u hier ook geweldige campings die speciaal zijn ingericht voor sportvissers.
Sportvissers worden vaak naar Kroatië aan de Middellandse Zee getrokken om er te kamperen. De rotsachtige kustgebieden overtuigen met een enorme rijkdom aan vissoorten en vele mogelijkheden voor diepzeevissen.
Voor vissers is het meestal voldoende om op de camping van hun keuze het rijke visbestand te vangen en 's avonds op de barbecue te roosteren - pure vrijheid en zorgeloos plezier. Sommige kampeerders willen echter ook iets van de omgeving zien en gaan op excursie.
Afhankelijk van de locatie zijn er natuurlijk verschillende excursiebestemmingen voor kampeerders. Wandelliefhebbers in Zweden kijken bijvoorbeeld uit naar het 197.000 hectare grote Sarek National Park in Lapland. Kleine en grote gasten van campings aan de Ossiacher See in Oostenrijk kunnen zich uitleven in het Kletterwald Ossiacher See, waar natuurbeleving en avontuur samenkomen - plezier voor het hele gezin. Voor wie in het Beierse Woud verblijft, is een wandeltocht naar de nabijgelegen diepgroene Beierse Alpen een prima optie.
Keienstraatjes, okerkleurige gebouwen en talrijke bezienswaardigheden: De Zweedse hoofdstad Stockholm trekt altijd veel kampeerliefhebbers uit de omgeving. De grote stad München ligt op ongeveer twee uur rijden van de campings in het Beierse Woud, terwijl Regensburg al na ongeveer 40 minuten te bereiken is. Kampeerders aan de Ossiacher See rijden in ongeveer 40 minuten met de auto naar Klagenfurt aan de Wörthersee, waar de mooie oude stad met zijn barokke en renaissancegebouwen uitnodigt tot een wandeling.