ANWB Verkiezing Camping van het Jaar 2022

  • De winnaars van verkiezing Camping van het Jaar 2022
  • Gekozen door leden van ANWB

Winnaars ANWB Verkiezing Camping van het Jaar 2022

Wissen
2 personen
8 campings gevonden
<
1
>

Winnaars ANWB Verkiezing Camping van het Jaar 2022

Het is elk jaar weer spannend in campingland. Wie gaat er met de Award ‘ANWB Camping van het Jaar’ vandoor? Tijdens het grootschalige online evenement 'Camp to the Future' zijn op 12 januari 2022 de winnaars bekend gemaakt. In dit overzicht vind je de campings die de prestigieuze prijs in de wacht hebben gesleept!

Zo gaat de verkiezing

De campings, in vier categorieën, worden beoordeeld op negen aspecten. Door de weging van de aspecten wint niet automatisch de camping met de meeste stemmen maar juist de camping die hoog scoort op een bepaald onderdeel.

Bij het vaststellen van de fijnste gezinscamping speelt primair het aspect zwemmen een extra grote rol, gevolgd door sanitair en de prijs-kwaliteitverhouding. Voor de meest gewaardeerde huuraccommodatie zijn de prijs-kwaliteitverhouding, de faciliteiten, hygiëne en de ligging van de huuraccommodatie. En voor de mooiste charmecamping speelt de sfeer de grootste rol bij het maken van de keuze. Daarna volgden prijs-kwaliteitverhouding en rust/natuur.

Publieksverkiezing

Al sinds 1987 houdt ANWB de verkiezing Camping van het Jaar. Ooit werden campings deels door een publieksjury en een jury van professionals uit het kampeervak beoordeeld. Inmiddels is deze Award een publieksverkiezing: de campings zijn voor 100% beoordeeld door de Nederlandse campinggast.

Komende zomer gaan we, samen met de kampeerders, weer voor deze mooie Awards voor de Camping van het Jaar. Ze zijn de kroon op het werk van de campingeigenaren en hun teams en een uitgelezen kans voor campingliefhebbers om hun favoriete camping in het zonnetje te zetten.