Kamperen in het Engadin

11 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Kamperen in het Engadin

Alle 11 campings bekijken
map marker

14.400+ campings

comments

196.700+ beoordelingen

check shield

Actueel & betrouwbaar

thumbs up

Geïnspecteerd door ANWB

  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen
  • Inspiratie

Kamperen in het Engadin

Direct boekbaar
TCS Camping Scuol
Favorieten
CKE discountTCS logo
TCS Camping Scuol

Zwitserland / Kanton Graubünden

ANWB Camping LogoInspectie

4.4Geweldig(26Recensies)

BroodserviceShoppingInternet

Staanplaatsen (200)

Huuraccommodaties (6)

Alle 11 Campings

Winterkamperen in Zwitserland

Populaire voorzieningen

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

TCS Camping Scuol
TCS Camping Scuol

Feiten over camping

Aantal campings11
Beoordelingen van campings78
Gemiddelde beoordeling4.6

Populaire campings

1
TCS Camping Scuol
Kampeervakantie in de bergen bij TCS Camping Scuol De prachtig groene TCS Camping Scuol ligt in een schilderachtige omgeving in het Zwitserse Scuol. Hier kampeer je te midden van bergweiden, majestue… Camping profielpagina
2
TCS Camping Samedan
TCS Camping Samedan in de Alpen Bij TCS Camping Samedan kampeer je midden in de ruige Zwitserse natuur. De camping ligt in Samedan, in de Alpen van Graubünden en direct aan het water. Op het kleinsch… Camping profielpagina

Kamperen in het Engadin staat voor volledig genieten van de natuur aan de linker- en rechterkant van de Alpenrivier de Inn. Het hooggelegen dal in het Zwitserse kanton Graubünden strekt zich over 80 km uit tussen Maloja in het Oberengadin en het kleine dorpje Vinadi in het Unterengadin. Dichte bossen, majestueuze bergtoppen en kristalheldere meren verlenen de regio, die het enige nationale park van Zwitserland herbergt, iets bijna archaïsch. Het kuuroord St. Moritz is er des te verfijnder door.

Bijzonderheden van kamperen in het Engadin

De campings in het Engadin, met bijna 1.500 plaatsen voor caravans, stacaravans en tenten, staan voor een directe beleving van de natuur. Sommige, zoals de camping in Samedan, liggen in een schraal bos. De familiecamping in Madulain daarentegen, met zijn bewoonbare wijnvaten als glamping accommodatie, ligt midden in het dorp op een schilderachtig zonneterras. Als u in augustus in het hoogseizoen op de camping in Silvaplana verblijft, zit u bij wijze van spreken op de eerste rij als de Engadin Surf Marathon, de oudste windsurfwedstrijd ter wereld, op het meer van Sils wordt gehouden. De camping in Cinuos-chel is wild en romantisch met een eigen open haard op de Inn.

Met Camping Gravatscha en Camping Morteratsch in Pontresina zijn er twee faciliteiten die ook in de winter hun deuren openen. Een verblijf op een TSC camping in Zwitserland is ook een aanrader. Camping Flaach am Rhein, Camping Scuo, Camping Lugano-Muzzano en Camping Sempach vindt u in het Unterengadin of Oberengadin en in de omgeving.

Campings in het Engadin en omgeving

In het Engadin zijn er prachtige campings aan de oever van een meer en vooral met uitzicht op de Alpen met hun indrukwekkende bergtoppen. De natuur staat hier centraal, maar toch zijn er campings waar glamping accommodaties uitnodigen tot ontspannende dagen. Overnachten in houten bungalows, een wijnvat of een nostalgische huifkar is nog iets bijzonders.

Camping Gravatscha

Camping Gravatscha is vooral populair bij kampeerders die hun tent graag in de bergen opzetten. De vrij rustige camping heeft een modern sanitairgebouw en houten bungalows te huur. Zowel in het hoogseizoen als in het laagseizoen (winter) is een verblijf op Camping Gravatscha zonder problemen mogelijk.

Camping Morteratsch in Pontresina

Camping Morteratsch in Pontresina scoort met zijn prachtige ligging. Aan de oever van een bergmeer en met de bergtoppen (Piz Palü en Morteratschgletsjer) in het zicht, kunt u hier zorgeloze dagen doorbrengen. In de schaduw van de dennenbomen kunnen naast de klassieke staanplaatsen voor stacaravans en tenten ook glamping-accommodaties worden geboekt. Campingdagen in de winter tegen dit adembenemende bergdecor zullen waarschijnlijk bijzonder aangenaam zijn.

De ruime keuze, van natuurkamperen tot glamping, kan reizigers ook naar andere campings leiden. De camping Silvaplanen aan de Sils of de TCS-campings zoals Camping Flaach aan de Rijn, Camping Scuo, Camping Lugano-Muzzano en Camping Sempach in het Unterengedin of Oberengadin en in de omgeving weten indruk te maken met hun moderne voorzieningen (sanitair, barbecueplaatsen, glamping-accommodatie, receptie).

Bereikbaarheid

Voor een kampeervakantie in Zwitserland rijdt u in zuidelijke richting over een goed ontwikkeld wegennet naar het Engadin. Als u bijvoorbeeld met uw caravan of camper van München naar de camping wilt rijden, niet ver van het adellijke dorpscentrum van St. Moritz, moet u een afstand van ongeveer 280 km afleggen. Vanuit de Beierse hoofdstad neemt u eerst de snelweg A95, diverse Bundesstraßen en de Oostenrijkse Inntal-snelweg A12 via Landeck naar de Zwitserse Route 27 en verder naar uw bestemming.

Vanuit het westen is de snelste route de A3, de tolweg A13, die langs de Alpenstad Graubünden Chur voert en die u bij de afslag Albula in Sils verlaat om uiteindelijk via de routes 3 en 27 naar St. Moritz te rijden. Aangezien op de Zwitserse snelwegen tol wordt geheven, hebt u voor reizen naar het kanton Graubünden een jaarvignet nodig dat geldig is van 1 december van het voorgaande jaar tot 31 januari van het volgende jaar. Naast de personenauto is voor een caravan of aanhanger een extra vignet nodig.

Reisbestemmingen in het Engadin

Idyllische dorpjes kenmerken het Engadin. Terwijl St. Moritz een van de meest glamoureuze vakantiebestemmingen ter wereld is, doen andere dorpen met hun rijk versierde Graubünden-huizen denken aan ware openluchtmusea.

St. Moritz - Glamour in het Oberengadin

Het glinsterende wintersportoord mag dan slechts ongeveer 5.000 inwoners hebben, toch straalt het kosmopolitische flair uit. De Via Serlas, de hoogste winkelstraat van Europa, nodigt uit tot een wandeling. Talrijke galerieën presenteren hedendaagse kunst. In St. Moritz kunt u ook naar het casino gaan, genieten van fijne gastronomische gerechten en klassieke oldtimers bewonderen tijdens de Bernina Gran Turismo bergrace die elk jaar in september plaatsvindt.

Pontresina - wild en romantisch op het Bernina-massief

Het historische bergdorp ligt op 1.805 meter hoogte, omgeven door lariks- en dennenbossen. In de Chesa Delnon, een aantrekkelijk Engadiner huis uit 1716, is het Museum Alpin gevestigd, dat een bezoek waard is. Middeleeuwse fresco's zijn te bewonderen in de kleine kerk van St. Maria. De nabijgelegen Piz Albris herbergt de grootste steenbokkenkolonie van de Alpen, en met een beetje geluk ziet u zelfs marmotten.

Top 5 bezienswaardigheden

  • Piz Bernina: In de panoramawagen van de Bernina Express kunt u genieten van een adembenemend uitzicht op de enige bergtop van vierduizend meter in de oostelijke Alpen.
  • Nationaal Park Centrum: Naast historische en mystieke informatie kunnen bezoekers van Zernez veel leren over de flora en fauna van het Zwitserse Nationale Park.
  • Klooster St. Johann: Het in 775 gestichte benedictijnenklooster in Müstair met zijn fresco's uit de Karolingische en Romaanse periode staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.
  • Huis Nietzsche: In Sils Maria, waar Friedrich Nietzsche zeven zomers vol ideeën doorbracht, documenteert een tentoonstelling het leven en werk van de grote filosoof.
  • Engadin Museum: De historische salons en tentoonstellingscollecties over de levende cultuur van het Engadin herinneren eraan dat het elegante St. Moritz begon als een eenvoudig boerendorp.

Activiteiten en excursies

Het is niet moeilijk om het Engadin te zien als één gigantische outdoor sportschool. Een ontspanningstip na het sporten: baden op 3.000 m in de jacuzzi van het Diavolezza berghuis.

Op stap in de bergen

De Muottas Muragl wordt beschouwd als het pronkstuk van het Engadin. Op een 6,7 km lange, gemakkelijk te bewandelen panoramapad biedt hij een prachtig uitzicht op het Bernina-massief, terwijl de La Resgia klettersteig naar Alp Languard menig sportieve uitdaging biedt. Mountainbikers kunnen in het Engadin 400 km aan routes van verschillende moeilijkheidsgraad verwachten, waaronder de Suvretta Loop die door hoogalpiene landschappen voert. Ook in het skigebied Corvatsch-Furtschellas kunt u genieten van de pistes.

Ervaar pure watermagie

Het natuurlijke landschap van het Engadin wordt sterk gekenmerkt door water. Heldere bergmeren zoals de Lej Marsch niet ver van St. Moritz nodigen uit tot zwemmen met het hele gezin. Borrelende bronnen beloven wellness. Wilde rivieren en zacht kabbelende beekjes herbergen een grote visrijkdom en veel visgeluk.

Evenementen

Tijdens het kamperen in het Engadin is er in elk jaargetijde van alles te beleven - van concerten en sfeervolle traditionele evenementen tot sportevenementen die uitnodigen om mee te doen.

Februari

  • Witte Turf St. Moritz: spannende paardenraces op ijs en sneeuw trekken op drie zondagen talrijke bezoekers naar het bevroren meer van St. Moritz.

Maart

  • Engadin Skimarathon: wie van langlaufen houdt en niet bang is voor een hardloopafstand van 42 km, moet zich inschrijven voor dit legendarische sportevenement. Het parcours loopt door het besneeuwde Oberengadin van Maloja naar S-chanf.

Juli - augustus

  • Engadin Festival: Deze zomerconcertreeks geldt sinds 1941 als een juweel van het Europese festivallandschap. Gedurende twee weken wordt klassieke muziek van de hoogste kwaliteit gevierd in geselecteerde zalen en enkele van de meest indrukwekkende kerken in het Oberengadin.

September

  • Alpabzug Celerina: Na een zomer vol zon en kruidige alpenkruiden worden koeien en runderen kunstig versierd en in een processie onder indrukwekkend klokgelui van de Marguns Alp naar hun winterverblijf in het dal gedreven.

Gastronomie

De traditionele keuken van het Engadin is gevormd door het plattelandsleven in de bergen. Capuns zijn bijna synoniem met de regionale keuken. Dit is een klassiek spätzeldeeg, verfijnd met luchtgedroogd Grisonsvlees, gewikkeld in snijbietbladeren en gebakken met pittige bergkaas. Een ander culinair paradepaardje van het hoogdal is de Engadiner notentaart, die bestaat uit korstdeeg en gekarameliseerde walnoten. Maar ook het perenbrood Paun cun Paira is een echte regionale specialiteit. Een herontdekt cultuurgoed en nog lekker ook zijn de tamme kastanjes die in het Brentse bos in Bergell gedijen.

Weer

Het Engadin staat bekend om zijn heldere luchten en helder licht, waardoor de diverse kleuren van het ongerepte natuurlandschap bijzonder intens uitkomen. Het hooggelegen alpendal kent gemiddeld 322 dagen zon per jaar. Omgekeerd betekent dit weinig neerslag, wat ook te danken is aan het droge en continentale klimaat. Tussen juni en augustus worden gemiddelde temperaturen van 19° Celsius bereikt. In de winter overheersen poedersneeuw en droge kou. Een enigszins eigenaardig kenmerk van het Engadin is de zogenaamde Maloja-wind, een constante luchtstroom die, in tegenstelling tot andere valleiwinden, niet omhoog maar omlaag waait, waardoor kiters, zeilers en surfers vooral in de zomermaanden de beste windomstandigheden hebben.

image-translator