Camping Molignon
Zwitserland / Kanton Wallis
(261Recensies)
Uitstekend10% vroegboekkorting
Boek nu-
-
14.400+ campings
196.700+ beoordelingen
Actueel & betrouwbaar
Geïnspecteerd door ANWB
Aantal campings | 36 |
---|---|
Beoordelingen van campings | 385 |
Gemiddelde beoordeling | 4.0 |
Het kanton Wallis verwelkomt zijn gasten in twee talen: in het zuidwesten van Zwitserland wordt Frans en Duits gesproken, terwijl de bergen uitnodigen tot skiën en wandelen. Van het Rhônedal tot aan het meer van Genève biedt Wallis kampeerliefhebbers met honden en gezinnen actieve reiservaringen die ook een beetje avontuurlijke flair beloven dankzij grotten, grotten en kloven.
Zowel bergbeklimmers als topprofs voelen zich thuis in het schilderachtige Alpenlandschap, dat zijn net trekt met meer dan 8.000 km wandelpaden. Natuurliefhebbers en fijnproevers vinden in Hoog Wallis campings te midden van een gevarieerd landschap, waar de idylle wordt gekenmerkt door schaapskuddes en kleine bergdorpjes.
Het kampeerseizoen piekt zeker in de zomer, maar een verblijf op enkele geselecteerde campings is ook in de winter mogelijk. De campings scoren met mooie kampeerplaatsen en modern sanitair. Bijzonder populair zijn de glamping accommodaties, die vooral in het hoogseizoen heerlijke dagen op de camping beloven.
Aanraders zijn Camping Giessen in Binntal, Thermal Camping Brigerbad en de TCS-campings in Flaach am Rhein, Sempach en Lugano-Muzzano. Maar let op: sommige campings en tentplaatsen vereisen een minimumverblijf.
In het kanton strijden verschillende campings en tentplaatsen om de gunst van kampeerders. Vooral de bergen, het Rhônedal en de streek rond het meer van Genève zijn populair.
De Thermal-Camping Brigerbad met zijn SPA- en wellnessgedeelte, meerdere zwembaden, zwemgrot, rivierbad en waterglijbaan is vooral in de zomer een klein paradijs. Op het prachtig gelegen terrein van Thermalcamping Brigerbad zijn de staanplaatsen met bergpanorama zeer gewild.
Camping Flaach am Rhein is een prachtige camping met uitstekende plaatsen. De houten glamping accommodaties in de vorm van bungalows of als nostalgische caravans zijn populair voor een verblijf. Het aanbod van georganiseerde rafting- en kanotochten is populair bij de gasten.
Aanraders zijn Camping Giessen in het Binnendal, de kampeer- en tentplaatsen in het Rhônedal en de campings TCS Sempach en Lugano-Muzzano. Mooie glamping accommodaties, plaatsen met uitzicht op het water en de imposante bergtoppen en moderne sanitaire voorzieningen zijn kenmerkend voor deze campings. Tijdens het hoogseizoen kunnen sommige campings een minimumverblijfsduur hanteren.
De meeste vakantiegangers reizen over de snelwegen A96 en A1. Eerst gaan ze richting Lindau voordat ze bij Bregenz de grens met Zwitserland oversteken.
De reis gaat verder over de A1 richting St. Gallen via Winterthur naar Zürich. Daar kunnen de gasten een pauze inlassen om de stad te bezoeken. Natuurlijk kunnen de bezoekers ook een tussenstop maken in de nabijgelegen bergen voordat ze de laatste etappe naar het kanton Wallis afleggen: Reizigers blijven eerst op de A1 en volgen de borden naar Lausanne/Fribourg/Neuchâtel/Bern-Neufeld. Vervolgens neemt u de A12 richting Vevey/Fribourg/Bern-Bümpliz en vervolgens de afslag La Veyre naar Simplon/Gd-St-Bernard/Martigny/Montreux. Na bijna 90 km hebben de gasten hun bestemming in Zwitserland bereikt bij de afslag Sierre-est/Salgesch/Val d'Anniviers.
Het op twee na grootste kanton van Zwitserland fascineert vooral door zijn landschappen en dalen. Naast de hoofdstad Sion met zijn talrijke culturele bezienswaardigheden, maken het Ober-, Mittel- en Niederwald en hun vele kleine gemeenten indruk met hun originaliteit, landelijke charme en culinaire hoogstandjes. Vooral het Rhônedal en de streek rond het Meer van Genève worden door kampeerders gewaardeerd.
Sion, de hoofdstad van Wallis, bekoort met zijn middeleeuwse oude stad. Naast de Basilique de Valere op de meest zuidelijke van de twee heuvels, met het oudste nog bespeelbare orgel ter wereld, behoort ook de 12e-eeuwse klokkentoren van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal tot het culturele erfgoed van de stad. Het historische centrum is omgeven door heuvels en rotsen: In het oosten biedt de rots Valère op 611 m hoogte uitzicht op de ruïne van het fort Tourbillon verder naar het noordoosten op 658 m hoogte.
Bezoekers die hun kampeervakantie willen combineren met een bezoek aan de opera, theatervoorstellingen of concerten komen naar Visp in Hoog Wallis. Ook op gastronomisch gebied heeft de gemeente veel te bieden: In Visperterminen groeien de wijnstokken voor de beroemde Witte Heida op een van de hoogste wijngaarden ten noorden van de Alpenhoofdkam.
Alpineskiërs in Wallis zijn blij met het gevarieerde aanbod. Een van de grootste skigebieden is Portes du Soleil met meer dan 650 kilometer aan pistes. Champéry, Champoussin en Les Crosets in Val d'Illiez zijn sneeuwzeker. Langlaufers ontdekken Goms met zijn 86 km aan loipes.
Een uitstapje naar het dal in het district Westlich Raron is geknipt voor actieve vakantiegangers die kamperen in Wallis. Aan de achterkant van het Lötschental ontdekt men de bergrivier Lonza tijdens een wandeling langs de Langgletscher gletsjer, terwijl men naar de Schwarzsee gaat om te zwemmen. Op de Lauchernalp racen ondertussen skiprofs over sneeuwzekere pistes. In het skigebied trekken bergprofessionals naar de hoogste winterwandelroute van Europa op ruim 3.000 m hoogte.
Twee kabelbanen brengen de gasten naar de Bettmeralp op de Aletschgletsjer. Bij ideaal weer kan men vanaf het hoogplateau naar beneden kijken in het met mist gevulde dal. Wie verder gaat naar Fiescheralp, ontdekt het skigebied Altesch Arena met 104 pistekilometers.
Een stevige snack hoort bij de zomer voor de inwoners van Wallis. Ook de vakantiegangers op de camping genieten van het roggebrood dat typisch is voor de streek. Het gaat vergezeld van gekruid rundvlees, gedroogd vlees uit het Wallis en soms saffraan. Wie in een restaurant een Walliser schotel bestelt, krijgt gedroogd spek of rauwe ham, runder- en varkensworst en Walliser kaas. In de winter is Walliser raclette een specialiteit op restaurantmenu's. Gasten die liever geen vlees eten, kunnen de groentetaart cholera proberen, een stevige maar gezonde hoofdmaaltijd met prei, aardappelen, appels en kaas. De wijnen uit de streek passen hier goed bij: de rode Durize en de Eyholzer zijn een genot voor fijnproevers, terwijl de witte wijnsoorten Planscher en Resi degenen die graag experimenteren stimuleren.
Nauwelijks neerslag en een droog, mild klimaat kenmerken het kanton Wallis in Zwitserland. Bezoekers genieten niet alleen op de bergtoppen van de heldere lucht. Door de ligging tussen het bergmassief in het zuiden en de Berner Alpen in het noorden, die tot 4.000 m hoog zijn, valt er in Wallis nauwelijks neerslag. Er zijn soms grote temperatuurverschillen tussen het hoger en het lager gelegen Wallis. In het onderste dal bijvoorbeeld bereikt de thermometer in de zomer maxima tot 27 graden en in de winter net onder het vriespunt. Bovendien is het lager gelegen Wallis een van de droogste dalen van Europa.