Kamperen op de Lüneburger Heide

33 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Kamperen op de Lüneburger Heide

Geselecteerde Campings

Stover Strand Camping
Favorieten
Stover Strand Camping

Duitsland / Hamburg

ANWB Camping LogoInspectie

4.2Erg goed(294Recensies)

Alle 33 campings bekijken
map marker

14.400+ campings

comments

196.700+ beoordelingen

check shield

Actueel & betrouwbaar

thumbs up

Geïnspecteerd door ANWB

  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen

Kamperen op de Lüneburger Heide

Direct boekbaar
Stover Strand Camping
Favorieten
Stover Strand Camping

Duitsland / Hamburg

ANWB Camping LogoInspectie

4.2Erg goed(294Recensies)

Dichtbij het strandHonden toegestaanKindvriendelijk

Staanplaatsen (260)

Huuraccommodaties (24)

Direct boekbaar
Südsee-Camp
Favorieten
CKE discount
Alle 33 Campings
Alle 33 Campings

Feiten over camping

Aantal campings33
Beoordelingen van campings2.073
Gemiddelde beoordeling4.3

Populaire campings

1
Stover Strand Camping
Deze eenvoudige en vlakke camping ligt net achter de Elbe-dijk. Bij de jachthaven en de sportvelden zijn er buiten de dijk velden voor campers en tenten en ook voor caravans zijn er plekken aan de riv… Camping profielpagina

Kamperen met hond in Noordrijn-Westfalen

Bekijk alle campings

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Stover Strand Camping
Stover Strand Camping

Zachte zandgrond en heidegroei kenmerken de regio ten zuiden van Hamburg. Het geldt als een geliefd recreatiegebied voor mensen die graag een weekend of langer in de natuur vertoeven. Talrijke campings in de Lüneburger Heide zijn geschikt als uitgangspunt voor wandel- en fietstochten. Het vlakke landschap met zijn weiden, geesten en bossen kan gemakkelijk per fiets of e-bike worden verkend.

Kamperen op de Lüneburger Heide: ontdek de beste campings.

Met zijn glooiende heuvels, bloeiende heidevelden en pittoreske dorpjes is het wilde en romantische landschap van de Lüneburger Heide de perfecte plek om er even tussenuit te gaan. PiNCAMP presenteert de beste campings op de Lüneburger Heide en geeft u alle belangrijke informatie voor een droomkampeervakantie.

De Lüneburger Heide begint ten zuiden van Hamburg en is met zijn enorme aaneengesloten heidegebieden een uniek cultuurlandschap dat in Europa zijn gelijke niet kent. Wie midden in de prachtige natuur wil genieten van rust en ontspanning tijdens het kamperen, is hier aan het juiste adres. Stelletjes die zich even willen ontspannen en gezinnen die van een landelijke idylle houden, zullen zich in het schilderachtige landschap bijzonder thuis voelen.

Tips voor kamperen met hond

Op bijna alle campings in de Lüneburger Heide zijn honden toegestaan. Informeer echter voor de zekerheid vooraf welke regels op de betreffende camping gelden, bijvoorbeeld als u in een stacaravan verblijft.

De vele wandelroutes in de regio zijn ideaal voor een kampeervakantie met een hond. Wel moet u zich hier aan enkele regels houden. In de natuurgebieden is het absoluut noodzakelijk dat u uw honden aan de lijn houdt en dat ze de aangewezen paden niet verlaten om de plaatselijke flora en fauna niet te verstoren. U bent er ook verantwoordelijk voor dat de honden onder uw toezicht niet rondzwerven of stropen.

Aanlijnen is verplicht tijdens het broed- en kweekseizoen van 1 april tot 15 juli. Zorgt u er ook voor dat u de uitwerpselen van uw hond opruimt. Hiervoor zijn in alle plaatsen op de Lüneburger Heide hondenzakjes verkrijgbaar.

Bereikbaarheid

Kampeerders bereiken de heide via de snelwegen A7, A27 en A39. De A7 is vooral een aanrader voor reizigers uit het noorden en zuiden. Vanuit de omgeving van Frankfurt en Stuttgart loopt deze tot aan de grens met Denemarken.

De Lüneburger Heide begint bij Soltau. Hier kunnen auto- en camperrijders verschillende afslagen nemen naar de gewenste camping. Als u uit het Rijnland of het Ruhrgebied komt, kunt u het beste de A1 richting Hamburg nemen. Vlak voor de Hanzestad slaat u rechtsaf. Vanaf Keulen is het ongeveer 380 km naar de bestemming. Vanuit Berlijn is de afstand iets minder dan 350 km via de A2.

Onderweg is het de moeite waard om te stoppen in steden als Maagdenburg met zijn eerbiedwaardige kathedraal en Lüneburg, een van de mooiste Hanzesteden in Nedersaksen. Hier kunnen vakantiegangers Scandinavische baksteenarchitectuur en historische havenfaciliteiten bezichtigen. Een tip om er te komen: De zogenaamde park-and-ride parkeerplaatsen geven de gasten direct toegang tot de mooiste heidegebieden. Vanuit Hannover bijvoorbeeld bereikt u de busparkeerplaats in Undeloh via de afslag Egestorf.

Bestemmingen in de Lüneburger Heide

De Lüneburger Heide is bezaaid met idyllische dorpjes, boerderijen en landgoederen, en schilderachtige stadjes met typische Scandinavische baksteenarchitectuur. De bekendste steden zijn Soltau, Schneverdingen en Bispingen.

Soltau

Soltau is vooral bekend om het Heidepark. Achtbanen en kleinere attracties zoals de houten achtbaan of de Mississippi-stoomboot maken het geheel tot een echt hoogtepunt voor gezinnen. In het stadscentrum nodigt het speelmuseum uit tot een rondleiding. Rondom de stad liggen heidegebieden zoals het jeneverbespark.

Schneverdingen

Veel vakantiegangers kiezen voor een camping in de buurt van Schneverdingen, dat omgeven is door talrijke natuurlandschappen zoals de heidetuin in de Höpen of het Pietzmoor. In het centrum van het dorp biedt het streekmuseum De Theeshof informatie over boerentradities. Overigens wordt elk jaar in Schneverdingen tijdens een groot festival de heidekoningin gekroond.

Bispingen

De gemeente Bispingen heeft een aantal bezienswaardige attracties, zoals het gekkenhuis, dat op zijn kop staat, of het Heidekastell ISERHATSCHE met zijn baroktuin en jachtvilla. Het centrum van Bispingen heeft een idyllische, landelijke uitstraling. Hierlangs loopt ook de Heidschnuckenweg, die wandelaars door uitgestrekte autovrije natuurgebieden leidt.

Top 5 bezienswaardigheden in de Lüneburger Heide

Tijdens een kampeervakantie in de Lüneburger Heide zijn dit de bezienswaardigheden die u zeker niet mag missen:

  • Wilsede: Met zijn goed bewaarde bouwweefsel is het dorp een echt openluchtmuseum met pre-industriële flair, oude - boerderijen en een heidemuseum.
  • Wilseder Berg: De 169 m hoge berg is een geliefd uitkijkpunt voor wandelaars.
  • Totengrund: Het mystieke dal bij Bispingen is een van de mooiste excursiebestemmingen, vooral in het heidebloesemseizoen.
  • Pietzmoor: Het meer dan 8.000 jaar oude veen met zijn wandelpaden is een bijzonder betoverende plek om te wandelen.
  • Lüneburg: De oude Hanzestad staat bekend om zijn talrijke koopmanshuizen in baksteengotische stijl en zijn zoutziederij, die lange tijd de geschiedenis van de stad heeft bepaald.

Activiteiten en uitstapjes in de Lüneburger Heide

Geïnspireerd door de rustige omgeving gaan veel reizigers direct vanaf de campings de fietspaden op. Natuurliefhebbers maken graag uitstapjes naar de Elbe en langs de Aller in het zuiden. De mooiste uitzichten hebben de vakantiegangers vanaf kleinere heuvels zoals de Wilseder Berg. Met het Heidepark Soltau is de regio ook ideaal voor gezinsvakanties. Ook hier zijn er geschikte campings in de buurt.

Fietsen op de Lüneburger Heide

De Lüneburger Heide trekt de hele zomer en tot ver in de herfst fietsers aan. Het vlakke hoogteprofiel met slechts enkele lichte heuvels is bijzonder geschikt voor familietochten. Een klassieker is de ongeveer 12 km lange route door de Totengrund. De Heidetour-fietsroute is in totaal bijna 100 km lang.

Wandelen op de Heidschnuckenweg

De Heidschnuckenweg is een populaire bestemming voor wandelaars. Met zijn 13 etappes is het een van de mooiste wandelroutes van heel Duitsland. Vooral in het bloeiseizoen kunt u hier adembenemende indrukken van de natuur opdoen. De totale lengte van de route bedraagt 223 km en begint in Hamburg.

Paradijs voor ruiters

De Lüneburger Heide is een waar paradijs voor ruiters. Veel boerderijen bieden bezoekers begeleide tochten door de natuur en leren beginners de basis van de sport. De Lüneburger Heide heeft een netwerk van aangewezen ruiterroutes van bijna 1.450 km lang.

Evenementen

Mei

  • Kulturelle Landpartie in het Wendland: Als alternatief cultureel festival verrijkt de Kulturelle Landpartie van Hemelvaartsdag tot Pinksteren de gemeenschap van het Wendland. In deze periode vinden ongeveer 500 evenementen plaats op wel 80 locaties.

Mei - juni

  • Schnuckenscheren in Neuenkirchen: Precies op tijd voor Hemelvaartsdag worden in Neuenkirchen de Heidschnucken geschoren. Het evenement gaat gepaard met dansen en feesten. Gasten kunnen ook traditionele Heidschnuck-producten kopen.

Juni

  • Pinkstermarkt Satemin: Het evenement verwent zijn bezoekers met tot 60 ambachtslieden die tijdens dit weekend hun werk verkopen.

Juli

  • Muziekdagen in Hitzacker: Op het oudste festival voor kamermuziek genieten liefhebbers van klassieke muziek negen dagen lang van concerten en podiumkunsten.

Augustus

  • Heideblütenfest in Amelinghausen: Gasten kunnen zich verheugen op groot vuurwerk, een strandfeest en folkloristische parades.
  • Heideblütenfest Schneverdingen: Elk jaar eind augustus vindt sinds 1922 het Heideblütenfest in Schneverdingen plaats. Tijdens dit feest wordt de Heideblütenkoningin ceremonieel gekroond.

September - oktober

  • Hengstenparade: De hengsten worden getoond op de staatsstoeterij van Celle en hun vaardigheden worden gepresenteerd in dressuurshows.

Gastronomische hoogtepunten voor kampeerders

Ook al voedt u zich liever uit uw eigen campingkeuken: u moet in ieder geval de keuken van de regio uitproberen. In de Lüneburger Heide zijn er echte specialiteiten die je alleen hier kunt krijgen. Typisch zijn vooral de Heidschnucken. Het vlees van de schapen smaakt voortreffelijk en wordt volgens speciale plaatselijke recepten bereid. Ook de vele worstvarianten zijn veelzijdig van smaak en passen perfect bij korrelig bruin brood uit eigen productie.

In de herfst worden wildgerechten met bessen van de Lüneburger Heide, rode kool en cantharellen geserveerd. Zoetwatervissen zoals karper, forel en snoek komen uit de talrijke visvijvers en stromende wateren. Op de Heide wordt op veel plaatsen ook paling gerookt. Als dessert serveren de koks graag verschillende vruchtencompotes van abrikozen of bessen met Heidehoning en room of eventueel geitenkaas.

Beste tijd om te reizen

De Lüneburger Heide is in elk jaargetijde een bezoek waard. Wie echter de beroemde heidebloesems in volle glorie wil meemaken, moet zijn kampeervakantie in de nazomer plannen. De heide bloeit het mooist van begin augustus tot half september. In deze periode schittert de bezemheide in glorieuze paarse kleuren - een oude vuistregel zegt dat de heide bloeit van 08.08. tot 09.09 uur. Verder is het in de Lüneburger Heide van mei tot september aangenaam warm, met temperaturen tussen 18 en 23 °C. In de maanden april en september valt relatief weinig regen. Ook oktober is met weinig regen en 13 °C nog een goede tijd om op de Lüneburger Heide te kamperen.

image-translator