Kamperen in de Ardennen (Wallonië)

Vakantie in Wallonië

Groene heuvels, buitensport en watersport

Wallonië beslaat het zuidelijke deel van België, Frans is de voornaamste taal van de regio. Het is er goed heuvelachtig; in de winter kun je op enkele plaatsen skiën. De rest van het jaar is vooral voor kamperen ideaal. Bossen, heuvels en karakteristieke dorpjes waar het culinaire leven hoog in het vaandel staat. Een stadsbezoek aan Brussel biedt afwisseling. Liefhebbers van een actieve of sportieve kampeervakantie kunnen op elk niveau terecht. In de Belgische Ardennen ben je aan het goede adres, of je nu samen of met het hele gezin op kampeervakantie gaat.

Steden en dorpen in Wallonië

De Grote Markt in Brussel behoort tot een van de mooiste pleinen in Europa, eigenlijk is de stad een wereldstad en een bezoek waard. Natuurlijk loop je langs Manneke Pis en is het Atomium uit 1958 een hoogtepunt. Brussel heeft gezellige wijkjes en een leuk Stripheldenmuseum. Maar ook in kleine stadjes zoals Spa, Durbuis en La Roche-en-Ardenne valt genoeg te beleven, al was het maar voor de gezellige straatjes, restaurants en knusse cafés. De ‘beaux villages’, van Wallonië lonen het de moeite om je gezinswandeling naar toe te plannen. Deze mooiste dorpen hebben allemaal iets karakteristieks zoals een monument of prachtige huizenbouwstijl. 

Sportief en actief in de Ardennen

Buitenmensen en sportievelingen weten de Ardennen te vinden. Klimmen, wandelen, mountainbiken, kajakken en survival: het kan allemaal. Het Belgisch merengebied – Lacs de l’Eau d’Heure- is voor de watersportliefhebber en fijne combinatie: kamperen nabij het water.

Bezienswaardigheden in Wallonië

 • Dinant in de Maasvallei

  Tussen de Maas en de rotsachtige bergen ligt dit mooie stadje met gezellige winkeltjes en terrasjes. Vanaf de citadel heb je een mooi uitzicht op de rivier en de omgeving.

 • De Grotten van Han

  De grotten bezoeken en daarna een jeep- of wandelsafari door het wildpark: dat vinden jonge kinderen maar ook tieners een leuke dagbesteding. Je komt langs wolven, lynxen, Europese bizons, en bruine beren.

 • De Burcht van Bouillon

  Hoog boven de rivier de Semois kun je de burcht bekijken. Misschien nog leuker is het roofvogelspektakel, van maart tot november dagelijks te zien.

 • Antiek en Brocante

  In Brussel is er dagelijks zo’n gezellige markt in de wijk Marollen. De grootste internationel jaarmarkt is in Temploux, in augustus.

 • Natuurpark Chlorophylle

  De wereld van het bos ontdekken de kinderen graag. Misschien steken de ouders er ook nog wat van op. In Manhay, nabij Dochamps ligt dit 9 ha grote natuurdomein.

Kampeerthema's in de Ardennen