Kamperen in de Ardèche

Vakantie in de Ardèche

Rivieren, grotten, kastelen en culinaire hoogstandjes

De Ardèche heeft kampeerders heel wat te bieden. Dit departement is rijk aan historische plaatsen met oude centra. Grotten en kastelen maken de Ardèche een geliefde vakantiebestemming. Hier kun je een tocht maken met je kano door de bergengten en wandelen door bossen met kastanjebomen. Kastanjes worden hier overigens ook gebruikt in verschillende gerechten, onder andere in soepen. Een andere lokale, culinaire specialiteit is de geitenkaas Picodon. Er zijn heel veel campings waar je uit kunt kiezen als je gaat kamperen in de Ardèche. Je vindt familiecampings met een eigen strand, of een kleine camping in de bossen. 

De omgeving

In de bergengten van de Ardèche kun je prachtige wandel- en fietstochten maken. Het landschap bestaat uit bergen en kalkrotsen. Relax op een van de stranden en zwem in de rivier. Bewegwijzerde wandelroutes lopen door de omgeving. Neem een fototoestel mee, want het gebied is prachtig. Ook Regionaal Natuurpark Monts d’Ardèche is een geliefde bestemming. De omgeving is veelzijdig: van kastanjebossen tot weilanden en vulkanen. 

Oude plaatsen

Veel dorpen in de Ardèche hebben een gezellig, oud centrum. Een aantal ligt hoog op een rots of klif en biedt uitzicht over de omgeving. Balazuc is een voorbeeld van zo’n dorp. Het centrum is middeleeuws en heeft kleine straatjes met historische bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld de Saint-Madeleine kerk die is gebouwd in romaanse stijl. Meer naar het zuiden laat Labeaume de harten sneller kloppen. De plaats is omringd door steile rotsen, ligt aan het water en herbergt oude straatjes.

Keuzestress?

Op zoek naar de perfecte camping in Frankrijk? We helpen je graag op weg met de Kamperen Keuzehulp! Zo weet je zeker dat je een camping vindt die aan al jouw wensen voldoet, zónder keuzestress.

Naar de keuzehulp

Te ontdekken in Ardèche

 • Aven d’Orgnac

  Een ondergrondse wereld van grotten en druipstenen. Een bezoek wordt afgesloten met een licht- en geluidshow. Te vinden bij de plaats Orgnac-l’Aven.

 • Château de Crussol

  Boven op een rots liggen de ruïnes van deze middeleeuwse burcht. De wandeling vanaf de parkeerplaats duurt ongeveer een uur.

 • Thines

  Dit dorp ligt hoog op een rots en heeft een oud centrum. De romaanse kerk uit de 12de eeuw is een plaatje.

 • Waterval van Ray Pic

  Deze waterval is 60 meter hoog en ligt vlak bij Péreyres.

 • Chauvet Pont-d'Arc

  In deze grot werden ongeveer 300 prehistorische wandtekeningen gevonden. Replica’s van deze wandtekeningen zijn te zien in het museum van Vallon-Pont-d'Arc