Kamperen in Limburg

Vakantie in Limburg 

Een bourgondische provincie

De langgerekte provincie in het zuiden van ons land kun je grofweg indelen in vier regio’s: noord-Limburg, midden-Limburg, zuid-Limburg en Maastricht. Elk met een eigen karakter. 

Noord-Limburg staat bekend om de veelzijdige natuur die je het beste wandelend of op de fiets kunt ontdekken. Een bezoek aan de Nationale Parken De Groote Peel en de Maasduinen is een must voor iedereen. Op de Maasplassen bij Roermond - ontstaan door grindafgravingen - draait het om watersport. Het is het grootste aaneengesloten watersportgebied van ons land. Een paradijs voor watersportliefhebbers. Behalve zwemmen bij de mooie stranden, kun je er surfen, zeilen, roeien, kanoën en waterskiën. Bij de verschillende jachthavens zijn boten te huur. Uniek voor Nederland zijn de heuvels van Zuid-Limburg. Zij geven de regio een eigen uitstraling; dit glooiende natuurlandschap voelt als een stukje buitenland in eigen land. Behoeft de hoofdstad van Limburg nog enige introductie? Maastricht is de historische stad met de eeuwenoude stadsmuren, de gezellige terrassen en de ongekende winkelmogelijkheden. 

Uniek voor Nederland

In welk deel je ook gaat kamperen, de provincie Limburg heeft veel mooie campings, gelegen op heuvels, in bossen of aan het water. De meeste campings liggen in gebieden waar je uitstekend kunt fietsen en wandelen.Bij Limburg hoort ook lekker eten en drinken. Het bourgondische karakter van de provincie komt tot uiting in vele lekkernijen. Geniet van een versgebakken vlaai, een frietje ‘zoervleis’ of breng een bezoek aan een lokale bierbrouwerij. En in het uiterste zuiden vind je het Drielandenpunt, hier komen Nederland, België en Duitsland samen.

De leukste uitstapjes in Limburg

 • Mountainbiken

  door de Limburgse mergelgrotten. Fietsen in een grot: het klinkt misschien raar, maar het is een geweldige ervaring. Onder leiding van een ervaren gids fiets je door de donkere mergelgrotten, het lichtje op je helm wijst de weg.

 • Designer Outlet Roermond

  Een dagje shoppen in het Designer Outlet Roermond met 150 winkels en 200 designermerken en kortingen die kunnen oplopen tot 70 procent. Het center ligt op een steenworp afstand van de historische binnenstad van Roermond.

 • Aspergefietstocht

  Maak een mooie fietstocht van 35 kilometer langs de velden waar het witte goud’ wordt verbouwd. Uiteraard alleen in het aspergeseizoen.

 • Continum

  Een dag Continum staat garant voor een dag vol spannende ontdekkingen. Ontdek de invloed van wetenschap en techniek op je eigen leven. Dit interactieve museum is leuk voor het hele gezin.

 • Thorn

  De geschiedenis van het beroemde witte stadje Thorn gaat terug tot de tiende eeuw. De abdijkerk is een bezienswaardigheid, net als de mooie straatjes die met maaskeien zijn geplaveid.

Kampeerthema's in Limburg