Kamperen in Tirol

Vakantie in Tirol

Een kampeervakantie vol hoogtepunten

Tirol vind je in het hartje van de Alpen. Op de hoogste toppen ligt eeuwige sneeuw: sneeuw die ook in de zomer sneeuw blijft liggen. ’s Winters is dit een van de meest populaire skigebieden van Europa.

Op bezoek bij Ötzi

Tirol kwam een paar jaar terug in het nieuws vanwege de ijsmummie uit de nieuwe steentijd die er was gevonden. De man werd Ötzi gedoopt, naar zijn vindplaats hoog in de Ötztaler Alpen. In het archeologisch openluchtmuseum Ötzidorp is mooi te zien hoe zijn tijdgenoten leefden. Houd je van historie, dan zit je goed in Tirol. In Schwaz vind je kasteel Tratzberg waar kinderen spannende rondleidingen kunnen volgen, op zoek naar een spook. Slot Ambras bij Innsbruck is het mooiste renaissancekasteel van heel Oostenrijk en Innsbruck zelf heeft een mooi historisch centrum. Kijk uit naar het beroemde Gouden Dak, gemaakt van vergulde koperplaten.

Bergbaantjes

Vanuit Innsbruck sta je in een oogwenk midden in de bergen. De Hungerburgbahn, een recent gerenoveerde kabelspoorweg, leidt vanuit het centrum naar de Alpenzoo op 750 meter boven zeeniveau. De bergbaantjes hier voeren je naar tal van bijzondere ontdekkingen. Neem ook eens de Hochbrixen gondelbaan naar het idyllische bergmeer Filzalmsee: echt een topbestemming voor kinderen, met boomhutten, een waterspeeltuin en blotevoetenpad. Kamperende gezinnen komen in Tirol toch al niets tekort. Je vindt hier bijvoorbeeld ook Familieland Pillerseetal, een leuk avonturenpark met bijvoorbeeld een stoer klimparcours op wel 16 meter hoogte.

Leuke uitstapjes in Tirol

 • Rattenberg

  In dit mooie oude plaatsje vind je tal van glasblazers die je graag een kijkje gunnen in hun atelier.  

 • Alpine Coaster

  Zin in wat adrenaline? In Imst vind je de langste zomerrodelbaan van de Alpen. In twaalf minuten tijd raas je met 40 kilometer per uur vanaf 1.500 meter naar beneden.

 • Hall

  Smalle, gestutte huizen in de oude boven- en benedenstad: Hall staat niet voor niets bekend als de mooiste middeleeuwse stad van Tirol. Slenter ook nog even door het leuke stadsdeel Heiligkreuz, dit voelt meer aan als een dorp.

 • Swarovski kristal

  Vijftien kilometer ten oosten van Innsbruck vind je Swarovski’s Kristallen Werelden. Hier kun je zien hoe ambachtslieden uit kwartszand sieraden en kunstwerken met Swarovski kristal maken.

 • Zwemmeer Achensee

  De Achensee is het grootste meer in Tirol. Er zijn een paar stranden en je kunt er zwemmen, surfen, zeilen, vissen en boottochtjes maken.