Kamperen in Zwitserland

Vakantie in Zwitserland

Van bergen tot boottochten en nog veel meer

Een vakantie in Zwitserland betekent kamperen tussen de vierduizenders. Liever slapen aan de oever van een glinsterend bergmeer of bij een prachtig oud stadje? Kan ook – soms zelfs allemaal tegelijk.

Het ene na het andere uitstapje

Aan cultuur geen gebrek in het traditioneel ingestelde Zwitserland. De Zwitserse steden zijn een plaatje en vooral in het Duitssprekende deel van Zwitserland vind je mooie vestingstadjes. En wist je dat je nergens anders ter wereld zoveel musea op de vierkante kilometer vindt? Maar Zwitserland blinkt vooral uit in natuurpracht. De bergwandelingen die je hier kunt maken zijn ongeëvenaard. Je vindt hier ook de grootste watervallen van Europa. Tijdens een boottocht langs de Rijnwaterval van Schaffhausen kun je het gebulder gewoon voelen.

Prachtige treinreizen

Ga je wandelen, vergroot je actieradius dan eens door de trein terug te nemen. De treinen van de Rhätische Bahn rijden door een spectaculair berglandschap, met als toppunt de Bernina Express die dwars door de Alpen naar Italië rijdt over een traject vol spectaculaire viaducten. Zit je niet in de buurt van het spoor, dan is er nog altijd de postauto: die bereikt zelfs de kleinste dorpjes. Hoge toppen worden stukken bereikbaarder met de mooie bergbanen. Neem de kabelbaan naar het hoogste kabelbaanstation van de Alpen, de Matterhorn. Of kies voor de Jungfraujoch, het bergtreintje naar het hoogste treinstation van Europa. Onderweg kijk je uit over de Eigernoordwand en de Aletschgletsjer, de langste gletsjer van de Alpen.

Leuke bezienswaardigheden van Zwitserland

 • Gletsjer

  Wil je eens een gletsjer van binnen zien? In de Feegletscher bij Mittelallalin (3456 m) boven Saas-Fee is een ijsgrot uitgehakt. Opwarmen doe je vlakbij, in het spectaculaire draaiende restaurant.

 • Lugano

  Meren en bergen: deze stad ligt op een onwaarschijnlijk mooie plek. Het klimaat is haast mediterraan. Slenter omhoog door de smalle steegjes achter de gezellige Piazza Grande.

 • Verkeershuis

  Jong en oud stuift steevast af op de flight simulators. Vliegen is maar een van de vele transportmiddelen die je in dit museum terugziet, en allemaal worden ze leuk in beeld gebracht.

 • Genève

  Aan een van Europa's mooiste meren vind je deze kosmopolitische stad. De vele internationale organisaties geven Genève een heel eigen – chique – sfeer.

 • Chillon

  Deze waterburcht ligt aan het andere uiteinde van het meer van Genève, in Montreux. Dit rotseiland was eeuwenlang een winstgevend tolstation. Het hele complex bestaat uit wel 25 gebouwen.

Shop alles voor je kampeervakantie naar Zwitserland bij ANWB

Bekijk alle verplichte automaterialen en alles voor op de camping in Zwitserland in de webshop van ANWB.