Slapen in een yurt tent

  • Overzicht van yurt tenten door heel Europa
  • Geïnspecteerd door de ANWB
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Slapen in een Yurt

2 personen
44 campings gevonden

Voordelen van slapen in een yurt tent

Knus en huiselijk, maar tegelijkertijd zeer ruimtelijk en geschikt voor zowel de zomer- als wintervakantie; kamperen in een yurt heeft zo zijn voordelen. Welke dat zijn, lees je hieronder.

Duurzaam en waterdicht

De yurt (joert op zijn Hollands) komt vooral voor in Centraal-Azië. In landen als Mongolië gebruiken veenomaden deze traditionele ronde tenten in de droge en koude steppegebieden. Door de unieke houten constructie (zonder haringen!) staat de yurt stevig. Het dikke viltdoek beschermt tegen de elementen en een extra canvaslaag zorgt ervoor dat de yurt ook waterdicht is.

Veel ruimte

Geen gedoe met een binnen- en buitentent; kamperen in een yurt doe je in één grote ruimte. De ronde vorm van de tent lijkt niet heel praktisch, maar toch hebben veel yurts plek voor meerdere bedden, een eettafel en een bank. In de tent zit meestal geen toilet, maar veel campings lossen dit op door bijvoorbeeld privésanitair aan te bieden.

Gezellig samen

Yurts zijn zeer sfeervol. Het interieur verschilt per camping, maar is vaak geïnspireerd door een oosterse stijl, dus romantische lampen, exotische wandkleden en veel kussens. Kortom, een gezellige ruimte om samen spelletjes te doen of lekker te kletsen.

Beste van twee werelden

Een groot voordeel van kamperen in een yurt is dat je zelf niet hoeft te slepen met een tent. Je arriveert op de camping en de yurt staat klaar, ingericht en wel. Zo geniet je van het beste van twee werelden: kamperen in de natuur én luxueus overnachten. Niet blauwbekken op een luchtbed dat je midden in de nacht weer moet oppompen omdat je op de grond ligt. In de yurt slaap je in een echt bed, zodat je 's ochtends uitgerust en zonder rugpijn wakker wordt.

Het hele jaar door slapen in een yurt

Zomer of winter; kamperen in een yurt kan het hele jaar door. Door de vilten bekleding is de tent goed geïsoleerd. Dat betekent dat de brandende zon in de zomer geen schijn van kans heeft. Dankzij het extra canvas is de tent ook bestand tegen een pittige regenbui. Ook in de winter is de yurt een geschikt kampeermiddel. In het dak zit een opening voor de pijp van een houtkachel. Zo blijven de nomaden 's winters ook warm. En dankzij het isolerende effect van het tentdoek blijft de yurt lekker warm wanneer je de houtkachel aansteekt.

Bekijk hier alle bijzondere accommodaties op ANWB Camping.